torstai 9. kesäkuuta 2016

Kaasu pohjaan

Suomen kesä on lyhyt ja vähäluminen - onneksi lumet eivät yltäneet Oulun koordinaateille saakka. Lämpö on kyllä karannut hakoteille pahemman kerran, ja parempia ilmoja odotellessa en voi lakata haaveilemasta ja suunnittelemasta. Ja johan nyt ollaankin jo pitkällä kesäkuun puolella, joten bucket listin kokoaminen alkaa olla ajankohtaista! Eräänä vapaapäivänä torin rannassa istuskellessani jäätelötötterö kädessä mietin kaikkea kivaa, mitä haluaisin tänä kesänä ehtiä tekemään. Ei liikaa suunnitelmia, vaan sopivasti kesäisiä ideoita ja ajatuksia, joita voi toteuttaa milloin vain. Ja siltä se vähän vaikuttaakin, ettei mitään isompaa ole tiedossa; jätin nimittäin jo loppukesän vapaatoiveeni, eikä niitä ollut kovinkaan paljon. Ainoastaan muutama pakollinen meno, kuten viisumihaastattelu Helsingissä, sekä appivanhempien vierailun ajaksi toivomani vapaat ja yksi viikonloppu läksiäispippaloita varten. Hurjaa ajatella, että siinä ne sitten ovat, kesän varmistetut suunnitelmat, ja sitten 66 päivän päästä lennän meren yli.


Ennen lähtöä tehtävää on vielä jonkin verran, uuups. Viisumiasiat ovat aika lailla hoidossa, vielä täytyy tulostella jonkin verran lappusia ja varata lennot tai junaliput haastatteluaikaa varten. Samoin terveysasiat alkavat olla hoidettu pois alta, lukuunottamatta vahvistusrokotetta hepatiittiyhdistelmärokotteelle, mutta sen jälkeen saan nekin paperit lähetettyä kohdeyliopistolle. Vakuutusta täytyy vielä vähän viilata jotta saan sen tarpeeksi kattavaksi ajan ja kulujen osalta. Uusi pankkikortti on hommattu, samoin passi jo alkuvuodesta, iso matkalaukku löytyy, asuntohakemus on laitettu ja huone kämppisten kanssa saatu, lennot buukattu jo jokin aika sitten, ja nyt odottelen laskua lukukausimaksusta. Seuraavana vuorossa on tosiaan sitten vakuutus sekä apurahan anominen, joka on jo periaatteessa myönnetty. Sekä tietenkin matkasuunnitelmien miettiminen ja ajatusten konkretisoiminen; sitä odotan ehkä eniten! Ensi viikolla suunnitelmissa on treffata matkaan myös lähtevän Annan kanssa, ja voi olla että juttu kääntyy aika nopeasti reissusuunnitelmiin.


Vaikka lähtöön on enää reilu pari kuukautta ja ajatus siitä kuumottaa kovasti, haluan silti keskittyä tähän kesään. Viime viikonloppuna kävin juhlistamassa serkkuni valmistujaisia ja lauantaina vietettiin kavereiden kanssa ilta paljussa. Kirjaimellisesti, sillä viihdyttiin vedessä ties kuinka monen tunnin ajan! Ainakin iho oli ihan ryppyinen kun sieltä vihdoin nousin, mutta olihan se hauskaa. Ajatuksena oli myös grillata, mutta kun grilli ei suostunut yhteistyöhön, reippaat pojat kokkailivat meille tytöille sillä aikaa kun me saunoimme. Palvelu pelasi ja ruoka oli maittavaa! Illan kruunasi vielä paikallinen kapakka, jonne menin huppari päällä ja tukka märkänä. For real. Kuuleman mukaan Vihiluodon Torpan piti olla melko hiljainen paikka, mutta sen piha olikin täynnä autoja ja sisällä porukkaa riitti jonoksi asti, aikaisemmin illalla oli jopa ollut lipunmyynti! Tulimme paikalle niin myöhään että onneksi ei tarvinnut maksaa lipun hintaa, mutta täydessä tällingissä olevien pubiruusujen keskellä tuntui melko rähjäiseltä. Saunan raikkaalta, mutta silti rähjäiseltä.


Kokonaisuudessaan ilta oli kyllä niin verrattoman hauska, että odotan jo seuraavaa! Ja muutenkin hetkiä kamujen kanssa. Viime viikolla käytiin Suomen Tivolissa, mistä on jo tullut kesän alkuun kuuluva perinne. Maailman pyörä oli ainoa laite johon uskaltauduttiin, mutta se olikin ihan riittävän jännittävä. Viilenevässä illassa herkuteltiin pirtelöllä ja poppareilla ja tuhlattiin kolikot kourapeleihin, joista Laura sai kuin saikin itselleen Minion-pehmolelun! 

Moments like these, please. Niistä mä tykkään. Vielä on kesää jäljellä, hyvinkin, ja aikaa nähdä ja tehdä kaikkea kivaa ja ikimuistoista. Aloitetaan vaikka tästä viikonlopusta, kun juhlitaan Pinjan synttäreitä ja tupareita. Voisin melkein veikata, että luvassa on naurun täyteinen ilta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti