sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Summer Bucket List 2016

Kuten viime postauksessa vähän uumoilin, on aika koota bucket list meneillään olevalle kesälle. Ei mitään liian vakavaa listaa, jolta suoritetaan tehtäviä tiukan minuuttiaikataulun puitteissa. Enemmänkin suuntaa antava ohjenuora muistuttamassa siitä, että kesällä ei passaa jäädä sinne sohvan uumeniin; varsinkaan, kun Suomen kesä loppuu omalta kohdaltani jo ennen aikojaan. Kesän punaisena lankana on siis nauttia Oulun - ja toivottavasti muidenkin kaupunkien - tarjonnasta ja ihanien läheisten seurasta!


Käy läpi kasa uimarantoja. Listalla ovat ainakin Kuivasjärven, Tuiran, Kiikelin ja Nallikarin rannat Oulussa sekä tietenkin Kalajoen hiekat. 

Piknik. Tai miksei useampikin? Hyvien eväiden ja vielä paremman seuran kera, tietysti.

Iltamia kavereiden kanssa. Paljuilta, check. Herkuttelu- ja peli-ilta Pinjalla, check. Miltäs kuulostaisi viini- ja juustoilta? Tai perinteinen leffailta? Ruuanlaittoilta? Vohveli-ilta? Laitetaan listalle.

Vietä hurjan hauska juhannus. Pitkään juhannuksen suunnitelmat olivat auki, nyt selvisi, että koko juhannusviikko on vapaata ja löytyipä paikkakin missä viettää muutama päivä juhannuksen aikana! Kaikki järjestyi sutjakkaammin kuin ajattelinkaan, ja nyt odotellaan vajaat pari viikkoa että päästään viettämään keskikesän juhlaa.  

Kierrä Oulua. Haluan pyöräillä päättömästi, ehkä vähän eksyäkin.


Kokkaa itse mahdollisimman usein. Aion valloittaa meidän grillin puolelleni, herkutella tuoreella kotimaisella ruualla, panostaa, ja ennen kaikkea rauhoittua syömään ruokapöydän ääreen.

Parvekkeen kuntoon laittaminen. Perusasiat on kunnossa, eikä muutoksia tarvitse tehdä samassa mittakaavassa kuin viime vuonna. Mutta ainakin pari kukkaa sekä uusi lyhty on saatava!

Pidä kamera mukana, Liian usein kamera unohtuu kotiin ja monet hauskat kuvat jää ottamatta. Tarkoituksena ei ole elää linssin läpi, vaan tallentaa hetkiä joihin voi myöhemmin palata ja hymyillä typerästi itsekseen. 

Käy lempipaikoissa Oulussa. Pannukakkutalo, M6 Dining, Little New York, Roosteri... Hyväksi todettuja paikkoja, joihin haluan palata uudelleen. Puhumattakaan torin rannasta, kasvitieteellisesta puutarhasta ja Ainolan puistosta. 


Älä jämähdä. Ylös, ulos ja lenkille! Ja lisäksi, niin paljon kuin Oulua hehkutankin, vapaapäivien puitteissa haluan käydä Kalajoella ja Sodankylässä.

Helsinki. Viisumihaastattelun takia joudun käymään Helsingissä, ja toivon saavani haastattelupäivän ympärille ainakin yhden vapaapäivän, jotta voin olla yötä maamme pääkaupungissa. En muista milloin viimeksi olen käynyt Helsingissä kesällä, mutta uskon jo parin päivän vierailullakin olevan paljon tarjottavaa.

Soittolista. Musiikin avulla on helppo palata johonkin tiettyyn hetkeen, aikaan tai tunnelmaan, ja tälle kesälle tuunatun soittolistan kautta syksyn illoista tulee ainakin astetta valoisempia kivojen muistojen kautta.

Sano kyllä. Kyllä yksille työpäivän jälkeen, iltalenkille tihkusateessa, aamukaakaolle parvekkeella, lyhyelle varoitusajalle, myöhään venyville illoille, aikaisille aamuille, tyhmille haasteille, spontaaneille ideoille. 


Kunhan nyt vain muistaisi nauttia, olla onnellinen ja elää hetkessä, niin hyvä tulee.

"White lights, flirt in the darkness / This road leads where your heart is / These signs, something we can't ignore, no / We can't back down " Tiesto: Red Lights

"Let go for tonight, turn up the lights / Let love in your life baby / Who needs sleep tonight? / I wanna drive into the open" Foxes: let go for tonight

"Wherever it's going, I'm gonna chase it / What's left of this moment, I'm not gonna waste it / Stranded together, our worlds have collided / This won't be forever, so why try to fight it?" Zedd: Beautiful now

"Lauletaan kovempaa kun pitäis olla hiljaa / Ei paineta leukaa rintaan ennen ku kasvetaan viljaa / Nostetaan keskikaljamaljat ilmaan / Tänään ihmisen puolikas on huomenna leijonakuningas" Ellinoora: Leijonakuningas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti