tiistai 14. toukokuuta 2013

Hölynpölyä

Viimeistä viedään, eli enää yksi tentti jäljellä! Hurjan nopeaa fuksivuosi on kiitänyt eteenpäin, ja varsin ikimuistoista aikaa, ei voi muuta sanoa. Verban toimintaan ja vanhempien opiskelijoiden porukkaan on päässyt hyvin mukaan, mutta paljon se on ollut itsestä kiinni. Aktiiviset verbalaiset ja erityisesti hallituslaisten muodostama tiivis porukka ovat nimittäin saaneet kritiikkiä siitä, miten on vaikea päästä juttuihin mukaan. Totta, ryhmä on tiivis, mutta kuten eräs hallituslainen Maria vappuna totesi: "runkkurinkiin pääsee kyllä mukaan jos siihen haluaa". Täysin samaa mieltä! Lukuvuoden alussa päätin ryhdistäytyä, olla sosiaalinen ja ulospäinsuuntaunut ja saada uusia kavereita. Miten kävikään? Facebookin kaverimäärä ainakin on kasvanut kiitettävästi ja yliopistolla on paljon tuttuja naamoja joita moikata. Näiden hyvänpäiväntuttujen lisäksi erityismaininnan ansaitsee ehdottomasti Jenni. En ole ikinä tavannut ketään näin sydämellistä ja iloista tyyppiä. En voi kuvitella että joku ei tulisi Jennin kanssa toimeen, ja oon tosi onnellinen että meistä on tullut hyviä ystäviä. Kun melkein kaikki kaverit asustelee yli sadan kilometrin päässä, on ollut kultaakin kallimpaa pystyä avautumaan jollekin ja puhumaan vaikeistakin asioista. Exculla meidän nimet tiedettiin koska oltiin ainoat fuksitytöt sillä reissulla, ja monet muutkin pippalot on tullut kierreltyä yhdessä. Kesän suhteen on vähän epävarmaa miten ehditään näkemään, mutta esimerkiksi Qstock olisi sopiva sauma treffata ja mielelläni otan Jennin vieraaksi Kalajoen hiekoillekin ;) 


Eilisessä opettajahaastattelussa kerroin, etten hakenut opettajaksi vielä abivuonna koska en uskonut pystyväni siihen. Viime keväänä en kokenut olevani tarpeeksi sosiaalinen, rohkea, tomera tai mitä vain opettajalta sitten vaaditaan. Olin arka, hiljainen ja epävarma siitä, onko englanti edes se mitä haluan opiskella seuraavat viisi vuotta. Fuksivuoden myötä olen saanut lisää itsevarmuutta ja enkku tuntuu siltä omalta jutulta. Helmikuinen työhaastattelu oli näyton paikka, ja tuki omalta osaltaan päätöstä hakea aineenopettajalinjalle. Rehellisesti sanottuna haastattelu meni hyvin, mutta tuskin tarpeeksi hyvin. Oikeastaan ei edes harmita, koska olin oma itseni ja ehkä mua ei edes ole tarkoitettu opettajaksi. Yksi syy hakea oli työllistyminen, mutta uskon myös toisen sivuaineeni, matkailun, auttavan sillä saralla. Toisaalta vähän huolestuttaa miten kiireinen ensi vuodesta tulee, sillä matkailun perusopintoja on aikaa suorittaa vain kaksi vuottaa, ja olisi kiva päästä aloittamaan myös ruotsin opinnot syksyllä. Ja eihän sitä englantiakaan voi pois jättää että joskus pääsee kandiakin rustaamaan!


Tänään olin töissä, ja kiireestä huolimatta oli tosi mukava päivä! Tiesin varautua siihen että portaita on taas rampattava edes takaisin ja on jaksettava hymyillä kipeästä kurkusta huolimatta. Tykkään mun työpaikasta tosi paljon, työkaverit on kivoja, ja asiakaspalvelutyö omalla tavallaan antoisaa. Tänään päivää piristi myös Jennan ja Nikon pistäytyminen. Parhaani mukaan yritin palvella Jennaa ammattilaisen ottein, eikä Jennan tarvinnutkaan poistua tyhjin käsin.


Tällä hetkellä olo on itse asiassa aika kamala: kurkku on kipeä, ääni käheä, nenä vuotaa ja tuomarit Latvia-Suomi-pelissä on ihan sokeita. Opettajahaastattelua ja maanantain tenttiä en osannut jännittää, mutta huominen ääntämisen tentti vähän huolettaa. Ian ei tunnetusti ole mitenkään armollinen, vaan päinastoin hyvin tarkka ja vaativa.. Break a leg ja sitten voi hyvillä mielin ottaa rennosti pari päivää :)  Kuvat on weheart-sivulta ja aiheena kissat, koska lähipiirissä kuului kissavauvauutisia<3 Minä tahtoo pienen kisun!

6 kommenttia:

 1. <3 sinä ihana! olis fuksivuosi ollu aika mitäänsanomaton ilman sinua!
  alko lähinnä naurattaa 'iloinen' ja 'hyväsydäminen' ku aina valitan sulle kaikesta ja noh, enhän minä aina kovin kauniisti puhu ihmisistä haha.. :D

  t. J

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no pyyyh, ihan totta joka sana! <3 ja pitäähän sitä välillä vähän raportoida.. ;)

   Poista
 2. Oletko siis jäämässä Ouluun kesäksi töihin vai muutatko Kalajoelle kesäksi? T: utelias

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eilen ratkesi se että Ouluun jään töihin! vähän erilainen kesä siis tulossa :)

   Poista
 3. Onpa sulla upea blogi!:) Ihana banneri ja ulkoasu!:)<3

  http://sofiawilhelmiina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) sunkin blogi vaikuttaa tosi kivalta!

   Poista