keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Hanat auki, lasit täyteen

Tämä on viimeinen vappuaiheinen maratonpostaus tälle keväälle, mä lupaan! Tai no hmm, en lupaakaan, koska koneelta puuttuu kokonaan maanantain kuvat ja niitä saatta ilmestyä muuten kuvattomiin postauksiin vielä myöhemmin, who knows. Mutta lyhyesti: haikea mieli koska ensimmäinen opiskelijavappu on takana, ja onneksi enää 51 viikkoa ensi vappuun! Ainakin omalla kohdalla tunnelma on vähän niin kuin uuden vuoden aikaan: jotain on nyt takana päin. Ei pelkästään vappu, vaan fuksivuosi. Muutamia tunteja, tenttejä ja palautuksia on vielä jäljellä, mutta yleisesti ottaen nyt ollaan käytännössä done ja enää muutaman kerran pääsee näkemään opiskelukavereiden hassuja naamoja. Nyyh! Tuntuu myös siltä, että pitäisi aloittaa terveellinen elämä, kuntoilu, uusia harrastuksia ja tehdä lupauksia. Tuon viimeisen kohdan voin toteuttaa ihan mielellään ja sisällyttää siihen vähän niitä ensimmäisiäkin juttuja: miltä kuulostaisi tipaton toukokuu ja ehdoton ei hesen ja mäkin ruuille? Voitte vaan päätellä millä sitä on tämän vapun aikana eletty..


Maanantai oli opiskelujen suhteen itse asiassa ihan normaali päivä vaikka suurin osa kursseista on jo loppunutkin. Tosin päivän ensimmäinen tuplatunti oli peruttu eikä kukaan ollut vaivautunut ilmoittamaan siitä meile opiskelijoille, mutta mitäs pienistä.. Ei oikeastaan olisikaan ollut yhtään kiva nukkua vähän pidempään ja saada enemmän energiaa vapun rientoihin, ja olihan se kolmen tunnin lusmuilu tosi tarpeellinen. Kolmen aikaan alkoi sitten maanantain vapun riennot henkilökuntapiknikillä: verban kuuluisa pressu parkeerattiin ihan ensimmäisenä päivänä peli-illassa tutuksi tulleelle ruohopläntille. Paikalle oli siis kutsuttu myös opettajia, ja kourallinen englantilaisen, pohjoismaisen ja germaanisen filologian lehtoreita ilmestyikin herkuttelemaan perunasalaatilla ja kylmillä nakeilla ja lihapullilla. Itse häippäisin hakemaan haalarit päälle, jotta olin edustuskunnossa baarikierrosta varten. Päätettiin mennä keskustaan wesibussilla, jossa meno oli taas kohdillaan. Se on kyllä kokemus isolla K:lla, kaiken rahan ja mustelmien arvoinen! Itse baarikierros taas.. Noh, vähän pettymys jos suoraan sanotaan. Eihän se ole kierros ollenkaan, jos käydään vain yhdessä baarissa? Kyseinen tapahtuma nimittäin alkoi 1Barista, ja myös loppui sinne, koska yhtäkkiä suurin osa porukasta päätti lähteä syömään ja sen jälkeen wesibussiin. Jäätiin Lauran, Pirkka-Pekan, Jennin ja muutaman muun vihreähaalarisen kanssa himmailemaan keskenämme, mutta pian paikalla oli enää me neljä. Oli meillä hauskaa siltikin, juomatarjoukset ja McDonald's on tasapainottava yhdistelmä, mutta aika lame-etkot oli kyllä. Sen sijaan varsinaiset pippalot eli Waaton aaton bileet Apollossa oli huikeat! Baarissa mentiin lähinnä vesilinjalla, mutta tunnelmaa kohotti hyvä fiilis, iloiset ihmiset, musiikki ja seura. Tanssin pitkästä aikaa jalat kipeiksi! Illan esiintyjä K-System jäi itse asiassa näkemättä, sillä lähdettiin bussille juuri kun se aloitti.


Seuraava päivä eli tiistai oli.. tuskainen, ainakin aluksi. Aikainen herätys useamman päivän juhlimisen jälkeen, not cool bro. Kaiken lisäksi meiltä loppui kaakaojauhe, ja mun pakollinen aamukaakao jäi juomatta!! Katastrofi, kahvinjuojat tietää. Puolen päivän aikaan oltiin kuitenkin jo enemmän tai vähemmän pirteinä keskustassa seuraamassa Franzenin patsaan lakitusta. Vettä satoi aika ajoin koko vappuaaton, mutta itse en antanut sen vaikuttaa fiilikseen suuremmin. Ylioppilaslakki vain pääsi kastumaan; kyllä, lakki oli siis päässä vaikka tämä ensimmäinen toukokuuta se viralllinen lakkipäivä onkin! Patsaan lakituksen jälkeen liityin muun haalarikansan mukaan kulkueeseen, joka liikkui ympäri keskustaa. Kulkueen aikana koin suuren ahaa-elämyksen: ei hitsi, meikä on yliopistossa, kuljen tässä käsi kädessä maailman ihanimman pojan kanssa, tuossa mun vieressä kävelee mahtavin tyttö kehen oon fuksivuoden aikana tutustunut, ja takana tallustelee isosisko jonka kanssa voi jutella, valittaa ja spekuloida melkein kaikesta. On se elämä mahtavaa, harmi ettei tuo fiilis kestänyt ihan koko päivää! En tiedä mihin kulkue päättyi, koska karattiin siitä etuajassa nauttimaan Hesburgerin gourmetaterioista. Sieltä suunnattiin Ainolan puistoon, missä tapahtui teekkarifuksien uitot. Verban pressu oli märkä ja ilma kylmä, mua paleli ja tärisin, mutta varmasti oli silti lämpimämpi kuin uusilla teekkareilla! Kolmen ensimmäisen killan laskut jaksettiin katsella, mutta sitten lähdettiin kohti Kaijonharjua. Väsymyksen ja kylmyyden aiheuttamassa koomassa käytiin kaupassa; Jenni-raasu ei melkein jaksanut kantaa omia juomiaan :D Päivää piristi kuitenkin viesti Elisalta, joka päätti tulla juhlimaan meidän kanssa tänne Ouluun! Vaikka linja-auto ehti lähteä juuri nenän edestä, onneksi auto oli käytössä ja saatiin Elisa tänne hyvissä ajoin.


Ilta alkoi Teekkaritalon lähellä olevan grillikatoksen luona, missä oli verban grilli-ilta. Vaikka porukkaa ei ollut hirveästi, oli silti kiva istuskella ja jutella ja ihan vaan viettää vappua. Kylmähän siellä tuli, ja Laura, PP ja Elisa lähtikin meidän kämpille lämmittelemään. Itse jaksoin hytistä ja rupatella muiden verbalaisten kanssa, mutta kyllä itseäkin alkoi väsyttää, viluttaa ja vähän vituttaakin. Kun kello lähestyi kymmentä, porukka jakautui useampaan osaan: osa lähti keskustaan, osa vessaa, osa jatkoille pj-Minnan ja Miikan luokse. Itse lähdin toisen ryhmän mukaan ja matkan oli tarkoitus kyllä jatkua keskustaan. Tein kuitenkin radikaalin päätöksen: annoin mun lipun illan bileisiin eteenpäin ja lähdin jatkoille. Kauan en sielläkään kuitenkaan ollut, ja ennen kahtatoista olin jo kotona yöpuku päällä. Lauran sanoin: feidasin kaverit, mutta onneksi Eeli tuli mun viereen nukkumaan. Laura ja Elisakin päästi turvallisesti kotiin, ja nukuttiin kaikki pitkälle aamupäivään. Vähän hitaalla oon käynyt tänään, ja kouluhommat on saaneet odottaa vielä yhden päivän.


Tällä hetkellä: yksin kotona ja ilta-aurinko paistaa puiden oksien välistä. Vappu on ohi, mulla on vähän hassu olo ja masentaa hengailla isossa kämpässä ihan yksin. Vois tirauttaa pari kyyneltä, täyttää sipsikupin ja uppoutua Greyn anatomian maailmaan. Glada vappen ja sitä rataa, nyt on toukokuu! Ja Kalajoella satoi lunta..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti