torstai 16. toukokuuta 2013

On holiday

Vapaus. Kesälomaahan tässä nimittäin aloitellaan! On se vaan ihanaa, että viikonloppuakin voi viettää ihan kunnolla, ilman että takaraivossa on ajatus tekemättömistä koulutehtävistä. Pitkästä aikaa haaveissa on lukea. Ajattelin aloittaa F. Scott Fitzgeraldin The Great Gatsbyn, suomenkielinen nimi teokselle on Kultahattu. Kirjailija on mulle tuttu syksyltä, kun eräällä kurssilla tuli luettua muutama novelli samalta tekijältä, mutta itse kirja tai ainakin sen nimi voi olla monelle tuttu televisiosta. Nyt nimittäin pyörii trailereita kirjaan pohjautuvasta elokuvasta, jota tähdittää Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire sekä Carey Mulligan. Itsekin lähinnä sen innoittamana päätin lukea kirjan juuri nyt, tai olen oikeastaan aikonut koko kevään.. Onneksi kyseinen kirja saa lojua hyllyssä edelleen ihan rauhassa, sillä se on lainassa Eeliltä.


Mutta vähän vaikeaa on nauttia tästä vapaudesta. Picture this: turvonneet silmät, vuorotellen aivastelua ja niistämistä, painetta korvissa. Jep, sellainen nuhapeikko kirjoittaa tätä postausta. Pronun tenttikin meni flunssan ansiosta lievästi sanottuna penkin alle, mutta läpi kuitenkin. Opettajakin hilpeästi toivotti minut uudestaan tervetulleeksi syksyllä, mutta kyllä itsekin huomasin etten ollut omalla tasolla. Selvennykseksi kerron vielä millainen tentti oli kyseessä: ensin saatiin kolme sivua pitkä ote kaunokirjallista tekstiä, johon sai tutustua noin viidentoista minuutin ajan omassa rauhassa. Sen jälkeen teksti luettiin opettajalle, ja ensimmäisen tekstin jälkeen saatiin toinen, vähän lyhyempi teksti joka luettiin ihan kylmiltään. Yleensä jännitän aika paljonkin, mutta nyt olin aika tyyni eikä ääni edes värissyt pahasti ääneen lukiessa!


Eilinen oli muutenkin kaikin puolin kiva päivä; keskiviikkona tuli vihdoin tieto siitä, että työt tämänhetkisessä työpaikassa jatkuu vielä kesänkin. Ensin oli vähän hämmentynyt olo, sillä olin jo henkisesti ehtinyt valmistautua olemaan kesän Kalajoella. Hyvältähän tämä kuitenkin tuntuu, sillä enää ei tarvitse lähetellä työhakemuksia tai stressata rahojen riittämistä, ainakaan suuremmin. Ja saanhan viettää kesän oman kullan kanssa. Varmasti niitä vapaapäiviäkin on ja pääsee käymään Kalajoella, ainakin juhannuksena. Tiedossa siis varsin erilainen kesä, vähän jännittää itse asiassa! Tänään kuitenkin oli todellinen kesäfiilis, kun söin Eelin kanssa jäätelöä hurjan lämpimässä auringonpaisteessa pilotit kasvoilla.


Tuntuu että huomenna olisi maanantai, mutta eheei, viikonloppuhan sieltä tulee! Makeaa viikonloppua kaikille, mun kohdalla se alkaa työvuorolla! Kiva sää olla töissä..

 I know all too well it don't come easy
The chains of the world seem to move in tight
I try to walk around it but stumbling's so familiar
Try to get up but the doubt is so strong
There's got to be a win in my bones
Anthony Hamilton: Freedom

2 kommenttia: