lauantai 18. toukokuuta 2013

Kesän ensimmäinen päivä

Eilisen helteisä huolimatta kyllä tämä lauantai tuntui ensimmäiseltä oikealta kesäpäivältä. Ehkä niitä sateita ja vähän viileämpiä säitä vielä saadaan, en minä sillä, mutta kyllä tämä usemman päivän lämpöaalto vaakuuttaa, että oikeaan suuntaan ollaan jo menossa. Ja vapun aikaan tuli vielä lunta, haha. Viime aikoina on ihan yleisesti tullut kuvailtua aika vähän, joten tänään kamera on ollut menossa mukana. Tällaiselta näytti tämän tytön kesälauantai:

Herätyksestä huolimatta viipyilin sängyssä myöhään. Oon maailman surkein herääjä jos tiedän ettei päivälle ole luvassa mitään kiireellistä tai pakollista tehtävää. Ja niin siis tänäkin aamuna, tietty. Aamupalan suhteen on tullut skarpattua tänä vuonna, mutta pientä taantumista on nyt havaittavissa. Nykyään aamuisin parhaiten menee kupuun pari mukillista kylmää kaakaota ja satunnainen vanukas - riippuen tietysti siitä, onko ylös päästy vasta lounasaikaan vai hitusen aikaisemmin. Jos joku muu tekee mulle aamupalan ja tuo sen mielellään vielä sänkyynkin, tilanne on tietysti eri! Muutenkin aamu käynnistyi hitaasti: napsautin koneen päälle ja selailin Facebookia ja blogeja. Vaikka mun aika kului ihanan rauhallisesti, kello ei ollut samaa mieltä, ja ihan huomaamatta oltiinkin jo iltapäivän puolella!


Koska huomenna on helluntai ja kaupat pitävät ovensa kiinni, lähdettiin Lauran kanssa yhdessä ruokaostoksille. Laitoin päälle farkkusortit ja uuden kesänkeltaisen t-paidan, hihi. Oli ihana kävellä lämpimässä ja aurinkoisessa säässä ilman että oli kiire mihinkään. Sorteista huolimatta ei ne Kaijonharjun juopot meille oikeasti viheltäneet, vaikka Eelille niin väitinkin. Muuten vain pitivät torikokousta ;) Ruokajutskien lisäksi ostettiin luonnollisesti myös jäätelöt. Perinteisellä kaavalla mentiin, ja päädyttiin molemman mansikkatuutteihin.


Päivän ainoaksi jääneen urheilusuorituksen jälkeen raahattiin ulkokalusteet parvekkeelle. Aurinko paistoi juuri silloin tosi kuumasti juuri sopivasti meidän parvekkeen kohdalle, ja hikihän siinä tuli. Lauran lukiessa sivuainekokeeseen itse lakkailin kynsiä ja nautin halppispakastepizzasta, mmm. Suomen pelin ajaksi oli pakko palata sisätiloihin. Eihän se nyt ihan toivotulla tavalla mennyt, mutta kannustus ainakin oli kova ja Raanta on edelleen äärimmäisen sympaattisen näköinen ja meikän lempparipelaaja. Sen sijaan sympatiaa ei heru yhtään Ruotsin joukkueen kaksospelaajille, en tunne minkäänlaista hengenheimolaisuutta ja tähän muutama voimasana. Siis come on, aikuisia miehiä ja samanlaiset hiukset ja parrat?


Illemmalla olikin vähän ikävämpää hommaa. Tyhjensin meidän yhteisen vaatekaapin sisällön makuuhuoneen lattialle ja jaoin vaatteet eri pinoihin, mun ja Lauran. Tietysti meillä on paljon omia vaatteita ja varsinkin viime aikoina ollaan vältetty yhteisten hankintojen tekemistä, mutta väistämättä niitä on vuosien aikana kertynyt. Ensi viikon alkupuolella Laura kuitenkin lähtee kesäksi Kalajoelle - ja minä jään tänne. Jaettiin siis tänään meidän yhteiset vaatteet ihan syksyäkin ajatellen, ja heikolta näyttää.. Paljon hankintoja on tehtävä että vaatekaapin kulmakivet on taas koossa, mutta eihän kaikkia lemppareita voi mitenkään korvata.

Päivä alkaa olla pulkassa mutta lämpöä riittää silti, huh huh. Nyt sipsit kuppiin ja kisakatsomo number 2 valmiiksi, sillä Euroviisut alkaa ihan näillä näppäimillä! Jospa Suomi menestyisi näissä kisoissa vähän paremmin kuin jääkiekossa, sillä mahdollisuuksia ehdottomasti on. Ding dong ja niin edelleen!

I'll play your game
I'll change my last name
I'll walk the walk of shame
I do it for you, for you, for you
Yeah, I do it for you, marry me baby
Krista Siegfrids: Marry me   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti