sunnuntai 19. lokakuuta 2014

MallasApproilua

Sateiset heipat Kalajoelta! Mulla on tosiaan alkanut syysloma, ja huh miten ihanalta se tuntuukaan. Koulustressi yltää kyllä lomafiiliksen sekaan, mutta se on helppo unohtaa kun sylissä nukkuu kehräävä kissa ja maha on täynnä herkkuruokaa.

Ennen lomaa ehdin kuitenkin vähän juhlia! Tuntuu että blogi on täynnä semmoista alkoholinhuuruista opiskelijaelämää, mutta onhan tuo opiskelijaelämä se mun juttu. Ei se aina ole niin juomapainotteista, mutta torstaina kyllä oli aika paljonkin. Lähes 900 ainakin Facebookin mukaan oululaista opiskelijaa vietti Mallasapproa. Muissakin kaupungeissa on tapana approilla, mutta käsittääkseni se on vähän erilainen juttu ja suoritukset tehdään joukkueissa. Itse olin näin kolmantena opiskeluvuonna ensimmäistä kertaa mukana suorittamassa. Mallasapprossa siis suoritetaan jokin juomatutkinto, joita on aina A:sta tohtoriin asti. Ensikertalaisena päätettiin Lauran ja Jennin kanssa suorittaa ihan vain A eli appro, eli meidän piti juoda 6 pientä juomaa kolmessa tunnissa. Mukana oli yhdeksän baaria, ja sääntöihin kuului, että baaria piti vaihtaa aina yhden juoman jälkeen, eli kahta juomaa ei saanut juoda peräkkäin samassa baarissa, mutta baarit sai kuitenkin valita itse.


Meidän urakka alkoi seitsemältä, jolloin suunnattiin St. Michael'siin hakemaan meidän passit. Oltiin paikalla juuri ennen seitsemään, joten saatiin meidän passit myös ensimmäisenä ja päästiin siis tilaamaan ensimmäisenä, ohi niiden jotka oli tulleet paikalle hyvissä ajoin ja joiden passit oli kasan alimmaisena. Noh, good for us! Mun urakka ei alkanut ihan toivotulla tavalla, kun en ollut syönyt vähään aikaan ja maha oli ihan tyhjä ja join tosi nopeasti ja omenasiideri ei maistunut kovin hyvälle ja.. No, voitte vain arvata miten siinä sitten kävi :D Suunta oli siis vain ylöspäin! Ensimmäisen reilun tunnin aikana koluttiin läpi kolme baaria joten tahti ja ennen kaikkea fiilis oli hyvä, mutta neljännessä paikassa jouduttiin jonottamaan aika kauan. Pieni notkahdus ei kuitenkaan lannistanut meitä, vaan kun aikaa oli jäljellä reilu tunti, pistettiin uusi vaihde päälle ja ennätysajassa kierrettiin kaksi viimeistä baaria. Kello 21.22 haettiin meidän appro-merkit vaikka aikaa olisi ollut kymppiin asti! Jee, success!

Ilta jatkui mun lempipaikkaan eli Apolloon - muutaman muun kanssa, sillä jonotettiin tunti. Harvinaista herkkua, enpä muistanutkaan niitä vaihtelevia fiiliksiä mitä voi kokea baarijonossa :D Onneksi kylmettyneet varpaat lämpeni tanssilattialla ja hyvä fiilis sen kuin jatkui! Aamulla olot oli kyllä sen mukaisetkin että oli tullut pidettyä hauskaa, mutta selvisin edustamaan hallituksen kokoukseen. Edellisen illan meikit ja haalarit päällä, mutta selvisin kuitenkin! Illaksi saatiin vielä porukoilta autoa lainaan, ja hurautettiin Rantsilan leirikeskus Ristironkkeliin katsomaan mikä verbalaisten meno oli syys-exculla. Yöksi kuitenkin takaisin kotiin, ja tais tämä tyttö olla aika naatti, sillä nukahdin sängylle poikittain puhelinta räplätessä.


Eilen singahdettiin Lauran kanssa bussilla Kalajoelle. Oli kiva opiskelijarientojen jälkeen rauhoittua kotona, käydä saunassa ja katsoa porukalla Putous. Mun lemppareita tänä vuonna on Kissi Vähähiilari, se orava-tyyppi ja se venäläisnainen! Hulvattomia hahmoja :) Tänään oon koittanut väkertää kouluhommia huonolla menestyksellä, ja huomenna lähden takaisin Ouluun taas.

Kuvituksena Mallasappro-fiiliksiä! Tavoitteena oli ottaa joka baarissa ainakin yksi kuva, huomaa tilanteen kehittymisen ainakin omasta mielestäni.. Tosin niitä kaikkia kuvia en tähän saanut kun ovat Lauran puhelimessa. Suorittaminen ja baarien kiertely oli mun mielestä tosi hauskaa, ja oli koko ajan sellaiset innostuneet ja jännittyneet tuntemukset päällä. Ensi vuonna ei kuitenkaan tarvitse suorittaa sillä seuraavaan tutkintoon on ainakin omalta osalta himpun verran liian suuret vaatimukset, mutta ainahan voi olla menossa mukana muuten!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti