torstai 16. tammikuuta 2014

asuntoasiaa

Kun nyt ollaan tässä asuntoa etsimässä, on aika lyödä faktat pöytään: mulla on tietyt kriteerit. Mielessä on kuva täydellisestä asunnosta, jota ei tule koskaan löytymään. Haluan kuitenkin, että kämppä on just eikä melkein: ihan kiva ei riitä. Sama on etsiä asuntoa, jossa viihdytään pidempäänkin :) Toisaalta, taloudellinen tilanne ei ehkä salli vielä muuttaa keskustan sykkeeseen, Etu-lyötyn ihaniin kerrostaloihin, tai en ehkä vielä saa walk-in-closetia, mutta kai saa silti haaveilla?


Keittiön kaapit. Oon lopen kyllästynyt sen kaltaisiin kaappeihin, mitä mun tämänhetkisestä solusta löytyy: valkoiset kaapit, jossa on puunväriset ala-tai ylälistat ja kahvat. Jos ne on hyvässä kunnossa ja keittiö on muuten jees, ei mitään ongelmaa ole. Kuitenkin, mulle niistä on tullut ehdoton ei kun oon vähän aikaa tuijotellut näitä kuluneita kaappeja. Ja kun mun vaatimus toteutuu, eli keittiön kaapit on kivat, on se ruuan laittaminenkin paljon mukavempaa :) Toisaalta, mulle riittäisi myös niin sanottu keittokomero, ja niin ollen ruokapöytä tulisi olkkariin.



Tilava olohuone. Mun puolesta makuuhuone voisi olla vähän pienempi, kunhan neliömäärä olohuoneessa on riittävä. Sinne on nimittäin mahduttava Eelin työpöytä tietokoneineen; usein käy nimittäin niin, että minä simahdan aikaisin, kun taas Eeli vielä katselee sarjaa. Tietokonepöydän lisäksi olkkariin tulee tietysti sohva! Jonkin verran olen jo selaillut muun muassa tori.fi-sivustoa, ja huokaillut ihanien ja ennen kaikkea edullisten sohvien perään. Olisi jotenkin rauhoittavaa, jos sängyn voisi jättää niille unipuuhille, sillä vielä toistaiseksi se toimii myös dataus- ja opiskelupaikkana. Sohvalla löhöäminen onkin yksi asioista, joita odotan eniten yhteenmuutossa! Ja tietysti yleisesti se itse olohuone, jonka mukana tulee vähän enemmän sisustettavaa.


Lattia. Muovimatto on ihan jees, mutta laminaatti/laminaattiparketti/parketti/you know what I mean on se mitä meillä on hakusessa. Jotenkin se saa yleisilmeestä siistimmän ja viihtyisämmän. Varsinkin olohuoneessa ja keittiössä toivoisin olevan sellainen lattia, mutta makuuhuoneessa oikeastaan kelpaisi myös muovimatto; siellähän kuitenkin sänky peittää suurimman osan lattiasta. Kuitenkin, tämä vaatimus on ehkä mistä voisin helpoiten joustaa!


Tähän mennessä ollaan laitettu hakemuksia melkein kaikkkiin mahdollisiin paikkoihin ja paljon on jo tullut tarjouksia. Joitakin ollaan käyty katsomassa, ja havaittavaissa on ollut selkeä jako: muutama ehdoton ei miksei voi laittaa nettiin kuvia niistä kämpistä niin moni ihminen säästyisi turhalta reissulta!! jotka ovat ulkopuolelta näyttäneet kivoilta, mutta sisältä aika ugh-tasoa. Parin viikon aikana vastaan on tullut kaksi t-ä-y-d-e-l-l-i-s-t-ä asuntoa, joihin ainakin minä olisin voinut muuttaa vaikka saman tien! Valitettavasti me ei kuitenkaan kumpaankaan niistä muuteta, ja tällä hetkellä on vähän lannistunut fiilis. Tekisi mieli lyödä hanskat tiskiin ja vetää kunnon itkupotkuraivarit! Vähän senkin takia tämän postauksen viimeistely on venynyt; ei vaan huvita.

Luultavasti ei siis päästä muuttamaan vielä maaliskuussa, koska netin valikoima ei tällä hetkellä vastaa meidän toiveita. Tavallaan tilanne on nyt vähän selkeämpi, koska aluksi innostuttiin niin kovasti ja tarjonta oli valtava. Nyt asuntoja on karsiutunut pois ja meidän omat kriteerit on selkiytyneet. Hakemuksien laitto on helpompaa, kun heti näkee mitkä kohteet on uusia ja voi kärppänä olla yhteydessä vuokraajaan. Kuitenkin tämä vaan tuntuu niin epäreilulta vaikka kuinka yritän pysya positiivisena; me oikeasti halutaan muuttaa yhteen, hakemuksissakin sen vaihtoehdon nimi on perheen perustaminen, ja sitten kaikki menee ihan pieleen! Vielä muutaman kuukauden ajan täytyy siis tyytyä haaveilemiseen ihanista sohvista, keittiönpöydästä ja verhoista. Ja kuten joku fiksu joskus sanoi; kyllä ne asiat suttaantuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti