sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Happy to lay here, just happy to be here

No nyt on anoppi juhlittu, Sodankylä tsekattu pitkästä aikaa, ja junassakin istuttu ihan riittävästi. Ja voi, että olikin mukava reissu! Oon varmaan kirjoittanut aikaisemminkin, mutta kyllä mun kakkosperhe on vaan niin ihana. Ja ilmeisesti minutkin on otettu ihan hyvin vastaan, sillä esimerkiksi Eelin eno laittoi viestin että "sinulla on kaunis ja vaatimaton ystävätär" :)

Lähdettiin matkaan torstaina, mutta jäätiin jo Kemissä pois junasta, sillä päästiin loppumatka Eelin tädin kyydissä. Hitsi että Rovaniemen ja Sodankylän väli on tylsä, varsinkin pimeällä! Ainut jännä kohta on Napapiiri, mutta sekin kestää vain hetken, vaikka onkin tosi kivan näköinen. Illalla ei ehditty tehdä juuri muuta kuin asettua aloilleen, laittaa vähän juhlia ja käydä saunassa. Perjantaina pitikin nousta jo aikaisin laittamaan paikkoja ja tarjoiluja kuntoon, sillä puolen päivän maissa suunnattiin Sodankylän ammattiopistolle valmistujaisjuhlaan. Jo siellä saatiin kakkua, mutta kotona vasta hyvät tarjoilut olikin! Aluksi oli lohikeittoa, ja vaikka yleensä en tykkää kalakeitosta ollenkaan, oli tämä aivan hyvää. Voileipäkakkuja oli kahdenlaisia, samoin kuin kakkuja useampaa laatua. Mun sydämen vei suklaatäytekakku sekä mustikka-salmiakki-juustokakku, harmi ettei niitä saatu tuotua tänne meillekin... Ja vaikka tarjoilut olisivat olleet vähemmänkin hyvät, olisi juhlat silti olleet loistavat. Tai kuulemma ne ei olleet juhlat, vaan pelkät kahvittelut ;) Tunnelma oli lämmin, ja tapasin taas lisää Eelin sukulaisia. Kaikki oli niin mukavia! Paljon huomiota juhlissa sai tietysti kohta vuoden ikäinen Justus, Eelin siskon poika. Hurmaava ja iloinen pieni mies :)


Päivällä juhlittiin siis valmistujaisia, mutta illalla lähdettiin Eelin siskojen kanssa katsastamaan Sodankylän yöelämän menot! Olin vähän aavistellut että näin saattaisi tapahtua, sillä siitä on ollut joskus puhetta; otin siis ihan vaan kaiken varalta yhden biletopin mukaan. Eeli toimi tällä kertaa kuskina, ja tyttöjen kanssa kierrettiin itse asiassa useampikin baari. Ja hauskaahan meillä tietenkin oli, kerrankin minäkin jaksoin olla ihan pilkkuun asti! Tosin hauskalla illalla oli seurauksena, ja taisi mun tekemä hyvä vaikutus vähän lieventyä heikon esiintymisen takia :D Onneksi kaikki oli tosi ymmärtäväisiä ja yhdessä naurettiin kommelluksille! Vähän epäilin miten jaksan matkustaa vielä Ouluunkin samana päivänä, mutta lähdettiin Eelin kanssa kuitenkin jo eilen kotiin päin. Ensimmäistä kertaa pääsin junassa vaunuun, jossa oli kaksi kerrosta, ja vieläpä sinne yläkertaan! Oli oikein jännittävää, harmi vaan ettei pimeällä oikein nähnyt maisemia. Kun saavuttiin Ouluun, tuli heti jotenkin tuttu ja turvallinen olo, ja vielä ihanampi oli avata oman kämpän ovi ja huomata että vessaan oli jäänyt valo päälle. Eilen aamulla en kyllä muuta kaivannutkaan kuin omaa sänkyä, peittoa ja Unikko-kuvioista tyynyä, joten illalla ei mennyt kuin ihan hetki ennen kuin nukahdin. Reissussa on aina mukavaa, mutta home sweet home!


Tänään oon sitten vaan himmaillut ja nauttinut kotona olemisesta ja ihanasta ilmasta; ulkona haisi jo vähän keväälle! Huomenna onkin pitkä päivä: ensin neljä tuntia pienryhmäohjaajakoulutusta, sitten ryhmätyön tekemistä pari tuntia, ja lopuksi kolmen tunnin luento rahoitusmarkkinoista. Pitänee ottaa mukaan pari banaania :D Loppuviikko onkin sitten vähän rauhallisempi, ja ajattelin jossain vaiheessa leipoa kakun, josta näin viime yönä unta. Ehkä viikonloppuna, kun vieraita on tulossa kylään. Mulle on vissiin tullut jo tavaksi sanoa, että lisään kuvia myöhemmin - nyt on jo kiire nukkumaan! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti