tiistai 18. elokuuta 2015

Keuruulla

Langoilla ollaan taas! Eilinen kului yllättäen rannalla - siis mitä tämä elokuun lämpö on?? En todellakaan valita, kun tässä kuitenkin vapaata vielä jonkin verran on, ja pääsee nauttimaan hyvistä keleistä. Vaikka biitsillä ei loppusissaan oltu kuin parisen tuntia, oli se silti aika ihanaa. Ja illan päälle kävin vielä poikien kanssa Caiossa pelaamassa Besserwisseriä; hävisin, mutta oli kivaa anyway! 


Ja kivaa oli muuten myös Keuruulla, jossa oltiin viimein viime viikolla. Kyllä olinkin odottanut sitä reissua, kun alkoi kotona möllöttäminen jo vähän kyllästyttää. Lähdin keskiviikkoaamuna ensin bussilla Kalajoelle, ja sieltä matka jatkui ensin Kokkolaan noutamaan Jenna junalta ja lopuksi tietysti Keuruulle. Auto oli kyllä täpötäynnä ruokaa, juomaa ja turhia vaatekasseja, mutta matkaa piristi nostalgiaa herättävät levyt. Soittolistalla oli muun muassa Gimmeliä, TikTakia, sekä monta vanhaa sekalevyä, joiden mukana hoilattiin. Perillä laitettiin heti sauna ja mökki lämpiämään, ja ilta menikin vuorotellen saunan lämmössä ja hyisessä järvivedessä, ja kun väsyttiin saunomiseen, pelattiin loppuilta ja -yö korttia. Rentoutumista parhaillaan!


Ehdotin, että tänä vuonna pidettäisiin mökkiolympialaiset, koska oltiin edellisvuosista poiketen yksi päivä enemmän ja aikaa oli siis runsaasti. Ensimmäinen laji oli jo matkalla autobongaus, jossa kaikki valitsi yhden automerkin, ja voittaja oli se, joka bongasi ensimmäisenä vastaantulevista autoista viisi omaa merkkiään. Valitsin Skodan, koska Eeli oli väittänyt että se on yksi yleisimmistä automerkeistä Suomessa. Hävisin :D Muita lajeja oli ristiseiska, jota pelattiin useampikin kierros, sekä kroketti, jonka myös hävisin... Mutta muut tytöt sai kyllä vähän helpotusta, ja se sitten koitui mun kohtaloksi. Sen sijaan saappaanheitossa oli aika voitokas, yllätin jopa itseni! VIimeinen laji oli renkaan heitto, jossa en ollut myöskään viimeinen, jee - vaikka loppujen lopuksi olin kuitenkin viimeisellä sijalla koko kisassa, jonka voiton vei Pinja. Aplodeja sinne suuntaan!


Tekemisen puutetta meillä ei kyllä ollut missään vaiheessa, sillä olympialajien lisäksi ruuanlaittoon sai aina tuhlaantumaan aikaa. Meille osui aika hyvät ilmat, joten kokattiin pihalla nuotiopaikalla muurikkapannun kanssa. Reissun aikana päästiin herkuttelemaan possu- ja kanapihveillä, pekoni-herkkusienillä, maissilla, lihapullilla, ristikkoperunoilla, makkaralla, halloumijuustolla, grillatulla ananaksella sekä salaatilla ja vesimelonilla. Toki oli lisäksi viisi pussia sipsiä sekä kympin maksanut irtokarkkipussi :D Joo, ei kyllä nälkää tarvinnut nähdä! Tällä kertaa osattiin myös ostaa sen verran ruokaa, ettei sitä jäänyt kauheasti yli, ja ylijäämätkin meni Pinjan mummulle.


Saunassakin puitiin läpi kaikkien parisuhteet ja kuumimmat juorut, mutta ehdittiin puhua myös siitä, millä tyylillä kukin pesee ikkunat. Siis ihan oikeasti, ikkunoiden pesu päivän kuumana puheenaiheena? Huomaa kyllä miten vuodet on vierineet ensimmäisestä reissusta... Paluumatkalla pysähdyttiin Tuurissa, mistä ostin uudet Vallilan tyynyliinat olkkariin, muutaman kynsilakan sekä Eelille perinteiset Kiroileva siili -bokserit. Ja hei, bongattiin myös Vesa Keskisen vaimo Jane uusimmat muksun kanssa! Ei ihan turha reissu siis. Ja kai se on totta, etta reissussa rähjääntyy ja sitä ihan tosiaan on vanha, koska illalla olisi ollut mahdollisuus bilettää jääkiekkopelaajien kanssa, mutta en millään jaksanut lähteä. Eikä kyllä harmitakaan, sillä viime vuodelta on jo tallessa yhteiskuva Komarovin kanssa. Ehkä se vanhentuminenkin on vaan merkki siitä, että tietää omat rajansa; pari vuotta sitten olisin mennyt vaikka väkisin, ja ollut seuraavana päivänä puolikuollut. Nyt sunnuntai meni Ouluun asettuessa, ja väsyminen johtui vain pitkästä päivästä.


Niin, oli ihana reissu. Jotenkin se jo tuntuu tosi kaukaiselta. On ehtinyt tapahtua vaikka ja mitä, ja Oulu-kuviotkin on aina oma juttunsa. Meinaa olla vähän tyhjä olo; tiedä sitten johtuuko se lähestyvästä syksystä vai jostain muusta. Luultavasti jostain ihan muusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti