perjantai 3. elokuuta 2012

Somehow everything's going to fall right into place

Varmasti moni kalajokinen on kuullut tästä onnettomuudesta? Itse kuulin asiasta eilen töissä työkaverilta enkä oikeastaan kiinnittänyt huomiota uutiseen, lähetin vain mielessäni sympatiat uhrin omaisille. Vähän ihmettelin, kun äitiltä tuli töihin tekstari, jossa hän kehotti meitä ajamaan varovasti ja sanoi että rakastaa. Ajattelin sen vain johtuvan onnettomuuden aiheuttamasta huolesta, ja niinhän asia tavallaan olikin.

Kun päästiin Lauran kanssa illalla kotiin, äiti sitten kertoi uutiset: onnettomuudessa menehtynyt mies oli meidän läheinen perhetuttu. Äiti ja meidän isäpuoli Erkki ovat hyviä ystäviä kahden muun pariskunnan kanssa, ja ovat tehneet monia lomareissuja yhdessä ja viettävät porukalla yhteisia iltamia. Vaikeaa ajatella, että tämä sama porukka ei enää ikinä pääse kokoontumaan täysilukuisena, vaan pöydässä on aina yksi tyhjä paikka. Meilläkin on pidetty kymmeniä illanistujaisia tuolla porukalla, ja varsinkin pienempänä mulla ja Lauralla oli tapana liittyä seurueen mukaan, kuuntelemaan juoruja.

Niin äkkiä voi kaikki muuttua. Vielä edellisenä iltana kyseinen pariskunta oli viettänyt iltaa toisen parin kanssa, vitsaillut ja pitänyt hauskaa. Eilen tunnelma oli varsin toisenlainen. Sain tietää hyvin yksityiskohtaisen kuvauksen eilisen päivän tapahtumista; en niinkään onnettomuuteen johtaneista syistä, vaan miten tieto oli kulkeutunut omaisille. Jotenkin kolahti se, että uhrin oma poika joutui kertomaan äidilleen tiedon kuolemasta, poliisien tukemana mutta silti. En voi edes kuvitella miten rankka kokemus se on.

Mä vihaan hautajaisia. Tai ei kai niistä kukaan tykkää.. Mun mielestä on tosi vaivaannuttavaa siunaustilaisuuden jälkeen kokoontua esimerkiksi seurakuntakodille, syömään ja juttelemaan. Mistä siellä voi muka luontevasti jutella? Vainajasta puhuminen tekee surulliseksi ja toisaalta nauraminen ja hauskat jutut ei ehkä ole ihan tilanteeseen sopivia. Mutta tämä on mun mielipide vain. En ole ollut kovin monissa hautajaisissa, ensimmäisissä muutama kesä sitten. Ne oli vauvan hautajaiset, kaksin verroin surullisempaa ja kamalampaa.

Sateinen ja harmaa sää. Sopii tähän päivään.


Kun ulvoo sieluissamme liian kylmät tuulet,
Kun hiipuu huulillemme virsi voimaton,
Tiedämme että Sinä kuiskaukset kuulet,
Pois pyyhit synkät pilvet tieltä auringon
Liian kylmät tuulet (Nuoren seurakunnan veisukirja)

8 kommenttia:

 1. Eikös tää ollut itsemurha? :( kamalaa silti.. kaikki sympatiapisteet kuitenkin sille rekkakuskille jolla oli vielä omat lapset kyydissä, se näkee tosta varmaan painajaisia lopun ikänsä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos kerran tiedät että se oli itsemurha, kehotan soittamaan poliisille että lopettavat tutkimukset kuolinsyystä tähän paikkaan. Turhahan niitä on jatkaa, jos asiasta on näin varmaa tietoa. Ja saman viestin voi välittää niille muillekin, jotka kylillä levittää tätä samaa paskaa.

   Itse en TODELLAKAAN usko tuota selitystä.

   Poista
  2. Valitettavastihan täällä Kalajoella liikkuu tuollainen huhu :/ tosi ikävää tässä kolarissa kuolleen miehen perheelle :( voimia heille! Kyllähän se aikanaan varmasti selviää, että onko kyseessä ollut sairauskohtaus, auton hallinnan menettäminen tms. Toivottavasti tuohon saataisiin jokin "syy" miksi noin kävi ja läheiset saisivat jonkilaisen selityksen tapahtumalle. :(

   Poista
  3. Jep, itsekin oon kuullut siitä huhusta, tulee vaan mieleen miten ihmisten pitää heti ajatella noin negatiivisesti. Harva kuitenkaan oikeasti tietää mitään faktoja tai taustoja tapahtumalle, mutta näin pienellä paikkakunnalla jutut kiertää ja muuttuu koko ajan. Toivottavasti tutkinta etenee nopeasti, että läheistenkin olo saattaisi helpottua!

   Poista
  4. No itseasiassa hyvinkin varmasti oli itsemurha; tuttuni tunsi tämän miehen myös hyvin ja kertoi äidilleni että mies on jo monia vuosia syönyt masennuslääkkeitä.. lisäksi oli ottanut poikansa huonomman auton liikenteeseen, eikä perheen parempaa autoa, mikä myös puoltaisi tahallaan törmäämistä.

   Mutta mene ja tiedä

   Poista
  5. No itse asiassa mies oli isäpuoleni serkku, ja esim meidän äiti on ollut uhrin omaisten luona lähes koko ajan viimeiset pari päivää. Kenties meidän porukat tuntee paremmin kuin sinä, tuttusi kautta? Ja mun käsittääkseni masennuslääkkeet nimenomaan auttaa siihen masennukseen. Mutta kuten itse totesit, mene ja tiedä, ja itse olen sitä mieltä, että kannattaa odottaa tutkinnan tuloksia ennen kuin menee tekemään mitään johtopäätöksiä.

   Poista