torstai 31. maaliskuuta 2016

Last of March

Hola! Meikä on täällä aika keväisissä tunnelmissa, johtunee kuluneesta pääsiäisestä. Vaikka pääsiäinen olikin tänä vuonna jotenkin kumman aikaisin, on se silti aina niin olennainen osa kevättä. Pääsiäinen kului tänä vuonna Kalajoella, mutta se oli aika kiva juttu; lähtiessä Oulussa tuprutti lunta taivaan täydeltä, joten vähän etelämmäs karkaaminen oli aika jees. Sitä paitsi ne lumet mitä Kalajoella oli suli aika lahjakkaasti siinä muutaman päivän aikana! Lämmintäkin oli melkein kymmenen astetta, ja talvitakilla meinasi tulla lämmin. Tätä olen niin kaivannutkin; olisi vain kunnon välikausitakki, niin pukeutumisongelmakin olisi ratkaistu. Tänään olin ensimmäistä kertaa ohuella kevättakilla, ja vähän vilpoinen tuli; tällaiset lämpimät päivät onkin vähän petollisia, kun illat on joka tapauksessa melko viileitä.


Lämpimien ja ihanan keväisten ilmojen lisäksi pääsiäinen oli mukava myös siksi, että näin tietenkin perhettä ja kisua, mutta myös kavereita useampaankin otteeseen. Jo lähes tavaksi muodostuneena nähtiin porukalla Kalajoen ainoassa kahvilassa ainakin talviaikaan ja illan päälle lähdettiin vielä humpalle osan tyttöjen kanssa. Ja mikä ilta olikaan, huh huh! Meidän vauhtiporukalla ei kyllä tylsää voi tulla! Kierreltiin Kalajoen huikeasta valikoimasta muutama kapakka läpi, ja vaikka tutut paikat on kivoja, meinaa ahdistaa se tuttujen kasvojen määrä... Toisaalta jotain hyvääkin siinä on, sillä kotiin mennessä jaettiin taksi samalle taksitolpalle osunuiden entisten työkavereiden kanssa. Kotona oltiinkin vasta aamuyön pikkutunteina, mutta se laitettakoon kellojen siirtämisen piikkiin. Oli nimittäin aika erikoista, että kesken tanssilattialla bailaamisen kelloja siirrettiin, ja juhlafiilis vaihtui ihan yhtäkkiä illan viimeisiin hitaisiin. Yleensä sitä kuitenkin nukkuu kun kelloja siirretään, mutta nyt elämästä ihan kirjaimellisesti vain katosi tunti. Puff. Ja olisin vieläpä kaivannut sitä tuntia, sillä mikä sen parempaa kuin tanssia lempparibiisien tahtiin lempparityttöjen kanssa!


Pääsiäisen aikaan tuli myös syötyä erityisen hyvin. Ei niinkään suklaata - mitä kyllä todellakin ihmettelen - vaan tietenkin mamman herkkuruokia! Kalaa, kanaa, ja monta päivää valmisteltu naudan paisti, nammm. Meillä oli kylässä myös mun ja Lauran kummitäti ja lisäksi isoveikka sattui kotiin samaan aikaan, ja oli ihanaa istua isolla porukalla pöydän ääressä, kun ruuanlaittoonkin oli nähty niin paljon vaivaa. Harmi, etten täällä Oulussa oikein jaksa panostaa ruuanlaittoon ja syömiseen yleensäkään samalla tavalla. Nytkin arki on jo iskenyt päälle pahemman kerran, ja päivät kuluu pitkälti yliopistolla. Onneksi sapuskat siellä on ihan hyviä ja tulee syötyä ainakin yksi kunnon ateria päivässä. Lounastreffit yliopistolla on myös loistava tilaisuus nähdä kamuja ja vaihtaa tuoreimmat juor.. kuulumiset, tai jutella rauhassa tuon poikkiksen kanssa, niin kuin useamman kerran tällä viikolla.


Koulujuttujen suhteen olen saanut vähän petrattua ja vihdoin tuntuu, että olen löytänyt oikean tavan työskennellä. Yliopiston tai kirjaston atk-luokissa on todella työskentelevä tunnelma, joka oikeasti tarttuu! Ei kehtaa olla tekemättä mitään tai surffailla netissä, vaan on pakko keskittyä asiaan. Lisäksi hyvä ja nopea laitteisto tekee kirjoittamisesta paljon miellyttävämpää, ja uuden läppärin hankinta alkaa kuumottaa entistä enemmän. Onneksi tietokoneosaajia löytyy lähipiiristä; itse olen ihan käsi niiden valinnassa. 

Ja mitähän muuta... Viime viikolla ostin lentoliput Jenkkeihin! Sähläyksittä se ei ihan onnistunut, sillä piti muun muassa soittaa American Airlinesin asiakaspalveluun, mutta loppu hyvin kaikki hyvin. Nyt sitten terveystarkastusta ja viisumiaikaa varaamaan, kyllä tässä vielä hoidettavia asioita riittää! Kouluhommien ja muiden juttujen ohella tekemistä on kyllä enemmän kuin tarpeeksi. Keksin viimein tutkittavan yrityksen seminaarityötäni varten, ja kirjoittaminenkin sujuu. Hassua, muten vasta neljäntenä opiskeluvuotenani alan oikeasti ottaa itseäni niskasta kiinni ja tehdä tehtäviä ajoissa... En toki kaikkia enkä liian hyvissä ajoin, mutta parannus se jo tämäkin!


Sinne meni maaliskuu. Nopea kuukausi, ja ensi kuussa vietetään jo wappua, otetaan nahkatakki käytöön ja toivottavasti avataan terassikelit. Kuun ensimmäinen viikonloppukin on jo tekemistä täynnä, sillä käydään Eelin kanssa Rovaniemellä. Loppukuu menee kurssien päättötöitä tehdessä, joten aherrusten keskelle todellakin kaivataankin vastaavanlaisia piristysruiskeita. Ja onneksi niitä riittääkin vähän joka viikonlopulle wappuun saakka!

Ja hei, tänään meitsillä alkoi viikonloppu. Kolmen tunnin ahkeran kirjoittamisen jälkeen oli kai ihan sallittua jättää iltaluento väliin, varsinkin kun kaveri toisensa jälkeen ilmoitti etteivät hekään saavu paikalle. Alkavan viikonlopun ja torstai-illan ratoksi luvassa on Temptation Islandia, nettikauppojen syövereissä kiertelyä ja blogien lukulistan päivittämistä. Ja ehkä vähän sipsiä.

2 kommenttia:

  1. Aiotko tehdä postauksen sun vaihtosuunnitelmista nyt lähiaikoina vai lähempänä lähtöä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta tuntuu että en malta olla kirjoittamatta niistä kovin pitkään enää :D koulukiireiden vuoksi en nyt ihan lähiaikoina kuitenkaan ehdi kirjoitella, mutta tuskin kesälle asti venyy ;)

      Poista