torstai 10. toukokuuta 2012

You've got a heart as loud as lions

Plääh. Vesisade ei ole kyllä yhtään kiva usean aurinkoisen ja ennen kaikkea lämpimän päivän jälkeen, varsinkin jos on muutekin äreällä päällä viikkosiivouksen ansiosta.. Toisaalta, sadepäivinä voi ihan luvan kanssa uppoutua jonkin hyvän kirjan tarinaan monen tunnin ajaksi. Sen takia ajattelin suositella paria hyvää kirjaa, jotka olen hiljattain lukenut! Nimittäin luen aika paljon, tosin viime aikoina lähinnä pääsykoekirjoja.. Nuorempana fantasia oli ehdottomasti lempilukemista, mutta nykyään melkein kaikki tyylit uppoaa.

Irlantilaisesta Cecelia Ahernista on viime vuosien aikana muodostunut yksi lempikirjailijoistani. Ahern yhdistää tavalliseen arkeen jotain.. maagista ja epätavanomaista; mielikuvitusystävä, pilleri jolla saa lisää aikaa, paikka jonne kadonneet tavarat joutuvat... Lisäksi ainakin ne teokset, jotka olen lukenut, sijoittuvat Dubliniin, ja on hauska tunnistaa tuttuja paikkoja. Ahernin viimeisin romaani, The Time of my Life, ei ole vielä ilmestynyt suomeksi, niin luin sen sitten englanniksi ja voin todellakin suositella sitä niille, jotka ovat pitäneet Ahernin aikaisemmasta tuotannostakin!


"Lying on Lucy Silchester's carpet one day when she returns from work is a gold envelope. Inside is an invitation - to a meeting with Life. Her Life.
   It sounds peculiar, but Lucy's read about this in a magazine. Anyway, she can't make the date: she's much too busy despising her job, skipping out on her friends and avoiding her family.
  But Lucy's life isn't what it seems. Some of the choices she's made - and stories she's told - aren't what they seem either. From the moment she meets the man who introduces himself as her life, her stubborn half-truths are going to be revealed in all their glory - unless she learns to tell the truth about what really matters to her.
  Lucy Silchester has an appointment with her life - and she's going to have to keep it."

Kirjan juoni on mielenkiintoinen, tosin itselleni oli aluksi vaikea päästä mukaan tarinaan englannin kielen takia. Hahmot ovat sympaattisia ja hauskoja; eivät kuitenkaan ärsyttävän täydellisiä. Ahern on yhdistänyt tarinaan ainakin minulle sopivasti romantiikkaa ja hieman toimintaakin!

Toinen teos, ehkä joillekin tutumpi, jonka vastikään luin on Suzanne Collinsin The Hunger Games eli Nälkäpeli. Olen lukenut koko trilogian suomeksi jo aikaisemmin, ennen elokuvan mukanaan tuomaa suurempaa suosiota, mutta nyt päätin lukea ensimmäisen kirjan myös englanniksi. Ja toimihan se edelleen: juoni on hyvä ja niin koukuttava! Välillä kirjaa ei halua laskea käsistään ollenkaan, vaikka pääsykoekirjat ovat vihjailevasti vieressä. Tarina on jännittävä ja sisältää toimintaa, juonittelua ja romantiikkaa. Koska olen nähnyt elokuvan, tapahtumia pystyi ns. kuvittamaan omassa mielessään. Nyt vain odotellaan seuraavaa leffaa elokuvateattereihin ja kirjaa kirjaston varauslistalta!


Tässä vielä kirjan esittely!

"In the ruins of a place once known as North America lies the nation Panem, a shining Capitol surrounded by twelwe outlying districts. The Capitol is harsh and cruel and keeps the districts in line by forcing them all to send one boy and one girl between the ages of twelwe and eighteen to participate in the annual Hunger Games, a fight to the death on live TV.
  Sixteen-year-old Katniss Everdeen regards it as a death sentence when she steps forward to take her sister's place in the Games. But Katniss has been close to death before - and survival, for her, is second nature. Without really meaning to, she becomes a contender. But if she is to win, she will have to start making choices that weight survival against humanity and life against love."
 

Lukiessa pitää olla kunnon eväät!

Vähän erilainen postaus tällä kertaa. Paljon tekstiä, vähän kuvia, eikä kukaan jaksa lukea loppuun asti, awesome! :D Vai mitä olette mieltä, oliko ihan turha postaus vai saitteko hyviä lukuvinkkejä? Onneksi kohta on kuitenkin viikonloppu ja saan aikaiseksi ehkä vähän mielenkiintoisemman postauksen.. ;) Tämän illan omistan kuitenkin jääkiekolle, vaikka Leijonien pelien katsominen on melkein ahdistavaa, kun jännittää niin paljon!

So put it in all of the papers
I'm not afraif
They can read all about it
Read all about it
Professor Green ft. Emeli Sandé: Read all about it
 
-meeri 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti