sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Tie pohjoiseen

Hello, I'm home! Eiku eihän täällä mua kukaan odottanut. No ei se mitään, koska oli tosi kiva itsenäisyyspäivän viikonloppu anoppilassa! Perhe ja pakkanen, näin tiivistettynä.

Torstaina daddy kävi nakkaamassa minut ja Eelin täynnä olevalle juna-asemalle, missä astuttiin Rovaniemelle menevään junaan. Aikaisemmin mulla on ollut vain hyviä kokemuksia junista, ei ne ole ikinä olleet myöhässä, mutta nykyään kun on tullut vähän enemmän junailtua niin onhan niitä aikatauluongelmia. Omalle kohdalle ei onneksi ole sattunut suurempia myöhästymisiä, mutta en siltikään tykkää matkustaa junalla. Mun mielestä se on ihan hirveän stressaavaa! Ehtiikö nousta junaan ajoissa tai jäädä siitä pois, apua missä se oikea vaunu on ja omg entä jos joku istuu mun paikalla. Junien ainoat hyvät puolet on tasainen kyyti ja paikkaliput, sillä ainakin tietää että tilaa on, toisin kuin linja-autossa. Mutta asiaan! Tällä kertaa meidän juna oli ihan ajoissa, ja alkuperäisestä sunnitelmasta poiketen jatkettiin matkaa Sodankylään hetimmiten. Eelin sisko ja tämän poikaystävä olivat myös menossa kotiin päin, joten päästiin samalla kyydillä heidän kanssaan. Ja mikä iiiihana vauvamasu Eelin siskolla olikaan, varsinkin kun on muuten niin hoikka ja pieni tyttö ja sitten sellainen kiva kumpu :) Adorable! Oltiin perillä vähän keskiyön jälkeen, joten yöpalan jälkeen mentiin nukkumaan.


Itsenäisyyspäivään herättiin myöhään makoisten unien jälkeen. Silloin tajusi miten paljon nautinkaan niistä aamuista, kun saa nukkua ihan niin myöhään kuin huvittaa. Okei, osa päivästä meni hukkaan, mutta olo oli niin paljon energisempi :) Pelattiin Eelin siskojen kanssa aliasta, ja oujea voitettiin Eelin kanssa! Sama se kuka on parina, minähän en siinä pelissä huonommaksi jää! Pelin jälkeen piti raivata pöydälle tilaa herkkuruualle. Varaslähtö jouluun, silla tarjolla oli kinkkua, perunoita, porkkana- ja maksalaatikkoa, herneitä, ja jälkkäriksi erilaisia marjoja vaniljakastikkeella. Ei kyllä anoppilassa tarvinnut nälkää nähdä! Illemmalla käytiin viemässä haudoille kynttilöitä, saunottiin, ja tietysti katseltiin itsenäisyyspäivän juhlallisuuksia, sekä myös parin vuoden takainen jääkiekkopeli. Heh, ne ruotsalaisten ilmeet :D


Lauantaina oli jopa kello herättämässä, tosin vasta kymmeneltä. Käytiin viemässä Eelin äiti töihin, ja kierreltiin sen jälkeen vähän kauppoja. Aika vähäiseksi jäikin, sillä ensinnäkin eihän siellä Sodankylässä niin hirveän montaa kauppaa ole, ja toiseksi pakkasta oli melkein kolmekymmentä astetta. Haha, iskäkin laittoi viestiä että oli lukenut uutisista kovista pakkasista ja että tarkeneeko siellä... Päivällä sain taas harvinaista herkkuruokaa: hirven sisäfilettä, nam! Loppuilta menikin sitten potisessa ruokaähkyä hömppäsarjojen ja päiväunien parissa. Illalla käytiin taas saunassa ja katsottiin porukalla elokuvaa. Oli ihana olla käpertyneenä kullan kainaloon, toisen ihanan perheen kanssa. Miten sitä onkin saanut niin sydämellisiä ihmisiä elämäänsä :)


Päätettiin lähteä ajoissa sunnuntaina, ettei koko päivä mene matkustaessa. Puoli yhdentoista aikaan jonotettiin paukkupakkasessa turistien kanssa linja-autoon, jolla mentiin Rovaniemelle ja sieltä tietty junalla Ouluun. Bussimatkalla nähtiin poroja! Ensin kaksi vasaa ja sitten kokonainen tokka! Ei ollut siis ihan turha reissu. Oli kyllä kiva olla kotonakin ihan ajoissa. Oon muun muassa ehtinyt syödä suklaata, palella täällä kämpässä ja haaveilla joululahjoista. Huomenna ajattelinkin käydä hankkimassa muille vähän paketoitavaa, ajoissa ja silleen.

I will love you unconditionally
Come just as you are to me
Don'n need apologies
Know that you are unworthy
Katy Perry: Unconditionally

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti