tiistai 2. syyskuuta 2014

aikamoista

Viime viikko oli aikamoista vilskettä. Sain vetää haalarit jalkaan ja mennä moikkaamaan meidän uusia fukseja! Maanantaina uudet opiskelijat sitten saapuivat ja saivat paljon infoa, uusia nimiä ja uusia paikkoja. Hitsi, muistan miten hukassa sitä itsekin oli ekana päivänä! Tosin kaikista pahinta oli varmaan se, että en saanut tukea ja turvaa Laurasta :D Tänä vuonna tulin itse mukaan Verba-infoon, jossa annettiin tietoa meidän ainejärjestöstä, sen toiminnasta ja tavoitteista, ja paikalla olevat hallituslaiset esittelivät itsensä. Mun mielestä fuksanterit näytti jo vähän uupuneilta ja hämmentyneiltä, mutta silti melkein kaikki jaksoi tulla vielä peli-iltaan, joka alkoi heti infon jälkeen. Siellä pelailtiin lautapelejä ja syötiin herkkuja Verban pressulla, ja oli kivan lämmin. Meidän fuksit vaikutti tosi mukavilta, ja peli-ilta antoi toivoa siitä että he jaksaisivat myös kulkea tapahtumissa mukana. Fingers crossed! Peli-illan jälkeen hipsin itse kotiin ja kauppaan, ja laitoin ensimmäistä kertaa ruuaksi kalaa. Oli jännää, ja tuli tosi aikuinen olo, haha :D Laitoin lohta uunissa, maustin sitä suolalla, pippurilla ja ruokakermalla, ja lisäksi oli uusia perunoita voi-sipulikastikkeella. Niin hyvää, tykättiin Eelin kanssa molemmat tosi paljon! Harmi vaan että kala on usein aika kallista, eikä sovi opiskelijabudjetille yhtä hyvin kuin makaroni ja tonnikala...


Tiistaina fuksit raahattiin grilli-iltaan. Grillailu tapahtui Kalervontien grillikatoksella, eli ihan Teekkaritalon vieressä, eli ihan meidän naapurissa! Sää oli vähän epäsoveltuva kesäiselle grillaukselle, joten takki ei ollut yhtään liikaa.. Onneksi oli tosiaan se katos, lämmittävä nuotio, sekä toinen Verban pressuista oli viritetty pöytien päälle, joten aika moni selvisi kuivana ajoittaisista sateista huolimatta. Muuten oli aika hauskaa! Boombox soitti lähinnä Robinia, hallituspullo kiersi, ja sipsit oli hyviä. Keskiviikkona hengailin Jennin kanssa ennen illan rientoja. Lagattiin meillä, käytiin yliopistolla syömässä ja ehdittiin myös pyörähtää keskustassa asioilla, ennen kuin alkoi pikainen hallituksen kokous ja sen jälkeen saunailta Koneen saunalla yliopistolla. Paikalla oli taas saapunut hyvin fukseja, jee! Herkkuja, vapaata seurustelua, saunomista, raivo-omenaa, vihreää haalarikansaa, kiva saunailta!


Torstaina heräilin hyvissä tunnelmissa, ja aloin pakata. Iltapäivällä lähdettiin Lauran kanssa kohti Kalajokea, koska meillä oli työpaikan virkistysilta! Lähes kaikki jätskitytöt oli koolla, kun nähtiin Särkillä Safaritalolla. Meillä oli ohjelmassa ensin sellaista tarkkuusammuntaa laserpyssyllä, en osaa paremmin selittää :D Vähän meinasi jännittää, mutta se olikin aika hauskaa! Ammuttiin pari kierrosta, ja pääsin jaetulle toiselle sijalle wuhuu! Finaaliin en kuitenkaan sitten päässyt, vaan kaksi muuta tyttöä "pääsi" vähän sumopainimaan sellaisissa topatuissa asuissa. Näytti aika hauskalta, varsinkin kun molemmat on niin hoikkia ja pienikokoisia. Sitten päästiin syömään! Alkupalaksi meillä oli vihreää salaattia, ja siinä oli perusaineksin lisäksi salaattijuustoa, sipulia, sekä jotain tosi hyvää kastiketta. Pääruuaksi saatiin kanaa currykastikkeella, ja lisäkkeenä oli marinoituja kasviksia ja lohkoperunoita. Oh gooosh, niin hyvää! Jälkkäriksi oli ihanaa pätkiskakkua, joka oli vaan pakko syödä kokonaan, koska se oli niin hyvää etten voinut jättää sitä. Ruuan jälkeen päästiin saunaan ja ulkona olevaan poreammeeseen! Maha täynnä oli kyllä niin rentouttavaa istua ensin saunan lämmössä ja sitten poreissa. Onneksi meidän ihana pomo järkkäsi meille tällaista<3


Perjantaiaamuna äiti herätti minut ja Lauran jo kahdeksan aikaan, sillä piti alkaa häärätä viikonlopun juhlia varten. Meidän isäpuolella, Erkillä, oli siis viiskymppiset, ja porukat oli niitä jo laittaneet pari viikkoa. Suurimmat siivoilut ja muut oli siis tehty, ja perjantaina me muun muassa tehtiin salaatteja ja pystytettiin pihalle juhlateltta. Illalla myös Eeli tuli meidän veljen kyydillä Kalajoelle, ja pitkän päivän päätteeksi oli ihana päästä saunaan ja nukkumaan.


Lauantai, the big day! Herätys oli taas aikaisin, ja aamupäivä menikin häärätessä ja häslätessä. Onneksi oltiin saatu jo paljon tehtyä, eikä juhlapäivänä tarvinnut stressata - ihan hirveästi :D Ja apuna oli myös emäntä sekä tiskarit, joten päästiin koko perhe nauttimaan juhlista ja vieraista. Laitoin päälle keväisiä häitä varten ostamani mekon, ja jalkaan isoveljen ylppäreihin hankitut mustat avokärkiset korkkarit, jotka kyllä aika pian vaihtui ihan vaan ballerinoihin... Juhlat oli suunniteltu sillä tavalla, että kolmen aikaan oli niin sanottu ensimmäinen kattaus ja paikalle tuli ensimmäinen satsi vieraita, lähinnä Erkin tätejä ja setiä. Kuuden aikaan suurin osa ensimmäisenä tulleista vieraista oli lähtenyt, ja paikalle tuli lisää vieraita, vähän nuorempaa porukkaa. Yhteensä vieraita oli varmaan lähemmäs sata, mikä tuntuu aika hurjalta, mutta toisaalta itse tunsin myös melkein kaikki ja en keksinyt ketään, joka olisi pitänyt jättää kutsumatta :D Juhlat kotona jatkui vielä pitkään, mutta me karattiin alkuillasta Särkille mökille kavereiden luokse. Mukaan otettiin kuitenkin hieman boolia, joten juhlafiilis oli taattu ;) Käytiin katsastamassa upea ilotulitus ja siirryttiin sitten baariin. Siellä oli kuitekin tosi vähän ihmisiä, ja itseltä ainakin fiilis vähän katosi ja sen sijaan alkoi väsyttää. Onneksi päästiin myös tanssimaan, mutta mua ei vaan jotenkin enää huvittanut ja lähdinkin Millan kanssa suosiolla mökille nukkumaan, kun Pinja ja Laura jäi vielä juhlimaan.Sunnuntaina sitten lähdin takaisin Ouluun, ja auto oli kyllä täyteen pakattu. Saatiin nimittäin mukaan paljon ylijäänyttä ruokaa! Naudan paistia, graavilohta, täytekakkua, pastasalaattia... Nyt voi fiilistellä juhlia vielä pitkään, ruoka siellä oli nimittäin ihan älyttömän hyvää. Tänään mulla alkoikin sitten luennot! Ensimmäisenä oli kauppiksen puolelta Organisaatiot ja johtaminen, joka ainakin vaikuttaa mielenkiintoiselta. Pitää nyt tsempata kunnolla että pysyn pääaineopiskelijoiden vauhdissa mukana. Eilen kävin Lauran ja Jennan kanssa syksyn ekassa jumpassa! Nimi "sikatreeni" kuulosti pelottavalta, eikä punainen värikoodi ja urheilullinen miesohjaaja ainakaan rauhoittanut. Mutta olikin tosi mukava ja sopivan haastava, vaikka tänään olenkin kavunnut portaita vähän jäykästi. Ehdottomasti uudestaan ensi viikolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti