torstai 4. syyskuuta 2014

Inkkarikesä

Mun kesä 2014 alkoi oikeastaan jo toukokuun loppupuolella, kun sain tehtyä viimeiset esseet ja tentit, ja samalla myös lämpö saapui Ouluun. Vietin aikaa opiskelukavereiden seurassa, ja porukalla käytiin vähän bilettämässä, makaamassa rannalla ja hurvittelemassa Suomen Tivolissa. Liian pian oli kuitenkin lähdettävä Kalajoelle, sillä siellä odotti kesätyöpaikka ja pari ihanaa kissaa. Ehdin rentoutua parin päivän ajan, kunnes sitten helatorstaina aloitin työt. Alku oli aika kiireistä, sillä kaikki työntekijät eivät olleet vielä aloittaneet. Mutta se ei haitannut, sillä oli mukava päästä taas kiinni työn makuun ja muistella miten kaikki menikään. Toukokuun viimeisenä päivänä pääsin vähän irtautumaan töistä, kun päivällä kävin ensin juhlimassa mummun kasikymppisiä Kärsämäellä, ja illalla juhlin kavereiden kanssa päättäreitä. 


Kesäkuun alussa lähdin käymään Oulussa peräkkäin sattuneina vapaapäivinä. Kärsin pahanmoisesta kesäflunssasta, mutta ainakin ikävä hellitti. Näin Eeliä ja kavereita, ja tsekkasin myös yliopiston kasvitieteellisen puutarhan. Vapaiden jälkeen jaksoi taas työskennellä, vaikka kiire alkoikin hellittää ja lämpö karkasi muutamaksi viikoksi. Ehdin siis hyvin näkemään kavereita, ja kesäkuussa kävin toisenkin kerran Oulussa. Käytiin Eelin kanssa pikakeikka Rovaniemellä Eelin siskon vauvan ristiäisissä, ja vauvakuume meinasi taas nostaa päätään. Onneksi se kuitenkin väistyi juhannushuuman tieltä, sillä vuokrattiin kavereiden kanssa mökki koko juhannusviikonlopuksi. Tupa oli täynnä, ja saunottiin, grillattiiin, ja syötiin jätskiä oikein urakalla. Itse sain olla vapaalla koko juhannuksen ajan, ja pääsin nauttimaan kylmästä ilmasta joka päivä. Juhlafiiliksen alkaessa pikkuhiljaa laskea treffasin kavereita töiden lomassa, ja yritin ottaa kaiken irti kesästä. Kesäkuussa tuntui, että aika menee eteenpäin jotenkin hitaasti, mutta ennen kuin sitä huomasikaan, oli jo heinäkuu ja helteet.


Heinäkuun alussa Eeli tuli käymään Kalajoella, ja käytiin uimassa ja minigolfaamassa. Viikonlopuksi minä taas sitten menin Ouluun, mutta en kotiin vaan Jennille, sillä mentiin yhdessä Nallikariin Summer Party-festareille. Viikonloppu oli täynnä ysäri- ja vähän muunkinlaista musiikkia, ystäviä, ja Oulua. Myös mun työkaveri Iina tuli meidän kanssa, ja viikonloppu oli ehdottomasti yksi kesän parhaista. Sen jälkeen ilmatkin alkoivat lämmetä hurjasti, ja töitä sai tehdä niin paljon kuin ehti. Kylmän alkukesän jälkeen se tuntui tosi rankalta, mutta meillä oli hyvä työporukka ja asiakkaatkin oli yleensä iloisella tuulella. Onneksi pääsin itsekin nauttimaan kesäisistä keleistä, sillä heinäkuun toisena viikonloppuna lähdin Lauran ja äitin kanssa tyttöjenreissulle, suuntana Joensuu, Ilosaarirock ja Ellie Goulding. Vaikka oltiin reissun päällä vain yksi yö, oli tosi hauskaa viettää laatuaikaa tyttöporukalla maatilamajoituksessa - ja olihan Ellie Gouldingin keikka ihan mieletön. Ja vielä ennen reissua kävin katsomassa Anna Abreuta ja eräänä viikonloppuna Juha Tapiota, joten paljon kivoja musiikillisia kokemuksia mahtui mun kesään! Ilosaari-viikonloppu olikin mun viimeinen vapaa viikonloppu, mutta en kokenut sitä mitenkään ongelmaksi. Töiden keskellä ehdin hyvin nähdä kavereita, käydä monta kertaa uimassa, ja vapailla pääsin itsekin nauttimaan helteistä ja jopa ruskettumaan aika hyvin. Eräänä vapaapäivänä kävin Lauran, PP:n ja Tonin kanssa Jukuparkissa ja tyttöjen kanssa piknikillä, ja tuo päivä lukeutuu yhtiin kesän parhaista. Niin täydellistä!


Heti elokuun alussa Kalajoella alkoi vähän hiljenemään, vaikka helteet vielä jatkuivatkin ja jätskin ostajia riitti. Elokuun ekana viikonloppuna Eeli tuli käymään Kalajoella, ja noin kuukauden eron jälkeen ei oikein tiennyt miten päin sitä olisi; oli vaan niin ihanaa, kun sai vihdoin halata toista. Aloin odottaa Ouluun paluuta, töissä iski motivaation puute, mutta onneksi työkaverit ja ihan normikaverit piristi. Toisena viikonloppuna kävin kavereiden kanssa vähän juhlimassa, ja sain yhteiskuvan Leo Komarovin kanssa; ehdottomasti myös yksi kesän kohokohdista! Viikonlopullekin oli työvuoroja, mutta niiden jälkeen olikin enää yksi hyvin hiljainen työpäivän ennen kuin loma alkoi. Ja se alkoi aika mukavasti, kun näin ystäviä, varattiin loput Enrique Iglesiaksen keikalle, kävin syömässä ja parturissa, ja lähdettiin viikonlopuksi Keuruulle mökkeilemään. Keuruulla oli jälleen ihan parasta, ja ilmatkin suosi meitä kerrankin. Jo siellä jännitys alkoi hiipiä mahan pohjaan, sillä seuraavana maanantaina pääsin vihdoin palaamaan Ouluun. Oli niin ihanaa olla kotona.


Oulussa sisustin, näin kavereita, aloitin taas hallitushommat, vietin Eelin synttäreitä verbaisella porukalla, aloitin haalarikauden ja tsekkailin uusia fukseja. Elokuun viimeiseksi viikonlopuksi, eli venetsialaisiksi, tulin takaisin Kalajoelle viettämään Erkin viiskymppisiä. Ennen niitä kävin virkistäytymässä työporukan kanssa, ihania jätskityttöjä tulee kyllä ikävä! Synttärijuhlat taas oli tosi kivat, ja illaksi ehdin kaverita näkemään.


Ennen kesää tein pienen listan, mitä haluaisin tehdä kesältä ja mitä siltä odotan. Mun mielestä näyttää aika hyvältä! Oon niin onnellinen, että ehdin tekemään isoja asioita, kuten käymään festareilla ja Jukuparkissa, mutta ennen kaikkea näkemään kavereita arjen keskellä. Se on kuitenkin just sitä, mitä kesä mulle merkitsee; huoletonta hengailua ja hellettä. Tietysti työt vei suurimman osan ajasta, mutta sielläkin oli pääosin tosi hauskaa, ja tuntuu että työkavereidenkin kanssa juttu luisti tavallista paremmin. Eeliä en ehkä ehtinyt nähdä ihan niin usein olisin toivonut, mutta puhuttiin puhelimessa melkein joka ilta. Ja ne kerrat kun nähtiin oli sen arvoisia myös :) Mulla on ollut tapana nimetä kuluneita kesiä, ja tästä kesästä jäi vähän hassusti päälimmäisenä mieleen lämpö. Eli inkkarikesä siis :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti