sunnuntai 14. syyskuuta 2014

vulcanalia

Vois jo pikkuhiljaa tämä flunssa hellittää, alkaa meinaan tympiä jatkuva niistäminen ja yskiminen! Pahinta on olla luennolla, kun muistiinpanoja kirjoittaessa ja pään ollessa alaspäin tukkoisuus sen kuin pahenee vain. No, johan tätä on melkein kaksi viikkoa jatkunut, niin luulisi että pian helpottaa! Huomenna ajattelin ainakin mennä jumppaan ihan sinnillä, sillä viime viikon jumppailut jäi välistä. Muutenkin liikunnat rajoittuivat lähinnä pyörämatkoihin kodin ja yliopiston välillä - eikä se matka mitenkään pitkä ole :D Keskiviikkona tuli kuitenkin vähän tampattua tanssilattiaa Kaarlessa, sillä oli Vulcanalia-päivä!


Kulunut viikko oli yliopiston avajaistapahtumia täynnä, ja yliopistolla sekä keskustassa oli jos jonkinlaista ohjelmaa. Keskiviikkona oli järjestömarkkinat yliopistolla, eli aine- ja harrastejärjestöt pitivät ständejä ja esittelivät toimintaansa, myivät haalarimerkkejä ja tarjosivat karkkia. Ainejärjestönä myös Verballa oli luonnollisesti oma ständi, ja olin myymässä haalarimerkkejä yhdessä vuorossa. Mun mielestä se on tosi hauskaa, koska Verban merkit on hienoja - ja onhan Verballa varmasti yksi yliopiston suosituimmista haalarimerkeistä, muumikrapula! Ennen ja jälkeen oman myyntivuoron ehdin itsekin kierrellä ja tehdä uusia hankintoa, vähän liikaakin. Osalla ständeistä oli myös pienia tehtäviä, joita suorittamalla sai merkin Vulcanalia-passiin. Kun merkintöjä oli koossa viisi, sai sitten Vulcanalia-haalarimerkin. Itse sain passin täyteen ennätysajassa Lauran kanssa, mutta merkki oli pettymys; samanlainen kuin viime vuonna, vain vuosiluku oli eri värillä! Laaaame. 


Touhuisan päivän jälkeen otin kotona kahdetkin päikkärit, jotta jaksaisi illalla. Oli nimittäin Vulcanalian iltajuhla, eli ainakin mulle se syksyn merkittävinä tapahtuma. Toppilan Möljällä oli esiintyjiä - pääesiintyjänä Raappana - ja juoma- ja ruokamyyntiä. Paljon väkeä on myös varsinaisen alueen ulkopuolella muuuten vain hengaamassa ja istumassa ainejärjestöjen pressuilla. Reippaina tyttöinä pyöräiltiin Lauran kanssa paikan päälle, ja oh gooosh mikä urakka se oli flunssaisena :D Ei varmaan ainakaan edistänyt tätä paranemista, tai koko ilta muutenkaan kun olin ulkona suurimman osan ajasta. Alkuillan olin Verban pressulla vihreässä joukossa, mutta jossain vaiheessa siirryin hengailemaan vapulta tuttujen kavereiden seuraan. Ja oli aivan loistava ilta! Tutustuin taas uusiin tyyppeihin ja nauroin paljon, vaikka yksi haalarimerkki irtosi ja napakoru meni rikki. AIkaisempina vuosina en ole käynyt alueen sisäpuolella muuta kuin vessassa, mutta nyt uskaltauduin sinnekin. Mentiin sisälle juuri kun Raappana lopetti, joten se jäi valitettavasti välistä, mutta löydettiin sellainen bilelato jossa soi hyvää musiikkia ja oli paljon ihmisiä :D Niin randomia! Tanssittiin siellä jonkin aikaa, mutta pian lähdettiin polkemaan keskustaan päin. Päädyttiin Kaarleen, joka oli ihan täynnä ja yläkertaan piti yllättäen maksaa pääsymaksu, mutta meillä oli silti tosi hauskaa! Mun mielestä on kiva bilettää välillä eri seurassa :) Illan päätteeksi piti tietysti tehdä pysähdys Mäkkärillä, ennen kuin menin Jennille yöksi muutaman kaverin kanssa.


Seuraavan päivän ensimmäinen luento jäi välistä, mutta sen sijaan kävin kahvilla upeassa kahvilassa ja pyöräilin kotiin tyylikkäästi haalarit päällä. Muntligin luennolle meinasin nukahtaa, mutta ainakin edellsenä iltana oli ollut hauskaa ja sitä muistellessa nauratti vaan; naurattaa vieläkin. Tykkään tosi paljon verbalaisista ja tosi monista on tullut mulle muutaman vuoden aikana läheisiä ja hyviä ystäviä, mutta välillä on kiva juhlia muidenkin kanssa. Nyt muutamissa bileissä oon tutustunut teekkareihin, ja ne on kyllä huippua seuraa! Fuksivuonna kuulin niistä vähän huonoja juttuja, mutta mun ennakkoluulot on kääntynyt ihan päälaelleen. Joka kerta mulla on ollut hauskaa ja illat on ollut sellaisia, joita saa muistella vielä pitkään. Poikkitieteellisyys todellakin kannattaa, pikku vinkki kaikille opinnot aloittaneille!

Kuvituksena joitain viimeisimpiä juttuja instagramista, koska tietyistä syistä en kameraa raahannut mukaan keskiviikon juhlintoihin :) Vi hörs!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti