sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Kuulumisia ja ylläripylläriläksiäiset

Joululomalainen täällä moi! Hurjaa kiirettä ja paljon tekemistä, mutta nyt tosiaan lomalla. Jälleen kerran rästissä on pari postausta ja viime päivityksestä liikaa aikaa, mutta en vaan ole ehtinyt istahtaa koneelle kovin pitkäksi aikaa. Tämä postaus sisältäköön siis normikuulumisia ja seuraavalla kerralla sitten enemmän kuvia ja kertomusta meidän Helsingin reissusta!

Noin viikko sitten vietin itsenäisyyspäivää, ensin käymällä syömässä iskän luona, ja illalla Jennin luona viini-illan muodossa. Katsottiin Jennin ja Saanan kanssa itsenäisyyspäivän vastaanottoa, huokailtiin näteille puvuilla ja muutamalle komealla miehelle, ja juotiin samalla alahyllyn kyykkyviiniä. Illan päälle käytiin myös juomassa yhdet Graalissa ja kurkkaamassa Apolloon, mutta loppujen lopuksi päädyin mäkkärin kautta Jennin viereen yöksi. Yleensä itsenäisyyspäivänä on rauhoittunut kotona perheen kanssa, mutta miksei välillä näinkin! Hauskaa ja hyvää seuraa :) Seuraavana päivänä äiti ja Erkki tuli käymään Oulussa, mutta kävivät ensin muilla sisaruksilla, joten vierailu meillä jäi sitten vähän lyhyemmäksi. Eipä se haitannut oikeastaan, sillä tenttiin lukemista oli tiedossa joka tapauksessa.

Maanantain tentti oli Pohjois-Amerikan historiasta, ja itse asiassa tuntui että se meni ihan hyvin! Silloin kyllä yleensä käy juuri päinvastoin, joten en uskalla toivoa liikoja :D Tiistaina lähdettiin sitten Helsinkiin Enrique Iglesiaksen keikalla tytsyjen kanssa, ja tästä reissusta kirjoittelen sitten myöhemmin. Mutta hauskaahan meillä luonnollisesti oli, ja Hartwall-arenalla oli keskiviikkoiltana aikamoisen kuuma! Kotiin palaaminen oli vähän ristiriitaista, sillä tuo viikonloppu keskellä viikkoa oli ollut aivan huippu, mutta toisaalta kotiin on aina mukava tulla - vaikka siellä odottaisikin uhkaavasti tentti. Jokin ihmeellinen romahdus siinä sitten kävi, enkä saanut luettua siihen hemmetin bilsan tenttiin enkä sitten myöskään mennyt tekemään sitä, ja edelleen se piinaa mua sitten keväällä, jepajee. Tentin sijaan leivoin hulluna piirakkaa, kävin kaverin tupareissa ja valmistauduin lauantain suureen spektaakkeliin.

Eilen oli nimittäin Operaatio Kepsukan aika! Minä, Laura, Jenni ja Saana järjestettiin meidän ystävälle Kari-Pekalle eli KP:lle ylläripylläriläksiäiset, koska KP lähtee vaihtoon Kanadaan tammikuussa. Meillä oli aluksi suuria suunnitelmia, kaikkea Santaparkista ja Ranuan eläinpuistosta Apinatalon kerhohuoneessa juhlimiseen ja beer pongiin, mutta asteittain päivän ohjelma kutistui. KP tiesi etukäteen, että tuona päivänä tulee tapahtumaan jotain ja oltiin kyselty myös toiveita illan vieraslistaa varten, mutta muuten ohjelma oli mysteeri. Aamulla minä ja Laura pyöräiltiin hakemaan iskältä päiväksi lainaan auto, ja haettiin ensin Saana ja sitten päivän kunniavieras kyytiin. KP sanoikin ihanasti, että päivä alkoi parhaalla mahdollisella tavalla, kun pääsi Audi A4:sen kyytiin :) Sitten huristeltiin keskustaan poimimaan Jenni kyytiin ja suunnattiin koko poppoo päivän ensimmäiseen kohteeseen, eli Tietomaahan! Siellä oli ihan hullun hauskaa!! Paljon tekemistä ja nähtävää, ja näiden tyyppien kanssa ihan huippua. Kierrettiin erilaisia testejä ja simulaattoreita, käytiin katsomassa Sharks 3D -elokuva - ja syötiin tietysti eväät! Laura oli tehnyt kaikille eväspussit, joissa oli sämpylät, mandariinit ja pillimehut; ala-aste tyyliin. Ja itse asiassa ne tuli todella tarpeeseen, koska nälkähän meidät yllätti, mutta eväiden avulla jaksoi taas! Tietomaassa saatiin kulutettua nelisen tuntia, ja sitten mentiin syömään Sport it! -ravintolaan. Valittiin kyseinen paikka, koska KP on kova urheilufani, ja listan perusteella paikka ei ollut kovin kalliskaan.  Mahat täynnä jatkettiin takaisin Kaijonharjuun, pudotettiin KP kyydistä kotiinsa vähäksi aikaa, tytöt lähti käymään vielä kaupassa, ja minä suuntasin kotiin valmistelemaan paikkoja. Oli mahtavaa että Eeli oli ehtinyt siivota, sillä alun suurien suunnitelmien jälkeen päädyttiin pitämään päivän päättävät bileet meillä kotona. Laitettavaa oli jonkin verran, sillä oltiin tyttöjen kanssa leivottu aika paljon tarjottavaa: minä tein pari pellillistä suolaista piirakkaa, Laura porkkanapiirakkaa, Jenni pätkis-keksejä, ja Saana ihanaa suklaamoussekakkua sekä appelsiinin kuoriin tehtyjä viini-jello shotteja. Tarjottavat saivatkin kiitosta vierailta, joiden joukossa oli KP:n verbalaisia kavereita. Illallekin meillä oli ohjelmaa, sillä kakku tuotiin esille näyttävästi sädetikun kanssa, ja Saana oli taitellut KP:lle lahjaksi ihanan ystävät-kirjan, jota kaikki sitten illan aikana täyttelivät. Lisäksi oli Kanada-tietovisa, joka minä, Laura ja Jenni toteutettiin. Sen voitti, ihan ansaitusti, tietysti KP! Illan aikana pelattiin myös Aliasta ja tietysti juotiin ja naurettiin :) Jotkut jatkoivat iltaa vielä keskustaan Apolloon, koska oltiin varattu sieltä pöytä, osa jäi Kaijonharjuun, ja itse menin aika ajoissa nukkumaan.

Joku kysyi, miksi me nähtiin näin paljon vaivaa. Eipä siihen voi oikein vastata muuta kuin, että KP on meidän kaikkien ystävä, hauska ilopilleri, ja kevät tulee kyllä olemaan outo ilman KP:tä. Haluttiin muistaa meidän ihanaa ystävää, eikä ainakaan mua haittaa, että meni jonkin verran rahaa. KP:kin vaikutti tosi otetulta, ja jo se oli varsin mukavaa; työ ja vaivannäkö ei mennyt hukkaan, vaikka ihan alkuperäiset suunnitelmat ei toteutuneetkaan!

Tämä päivä onkin sitten ollut vähän erilainen, sillä jossain vaiheessa eilen mun rahapussi joutui hukkaan. Sitä on etsitty kissojen ja koirien kanssa mutta ei, ei sitten missään. Eihän siellä ollutkaan kuin tärkeimmät kortit, eli pankkikortti, ajokortti ja opiskelijakortti, joista pankkikortti on jo kuoletettu. Ärsyttää ihan hemmetisti! Jos jotain positiivista pitää löytää, niin ainakaan myös puhelin ei mennyt hukkaan ja sentään tämä ei johtunut mistään kännisekoiluista... Että tällainen kiva loman aloitus täällä suunnalla!

Lisäsilen kuvia myöhemmin, kun niitä kavereilta saan :) 

2 kommenttia:

 1. Hyvillä mielin voi ystävä lähteä maailmalle, kun niin hienot läksiäiset järjestitte hänelle! Mullakin on tällä hetkellä yksi kaveri Kanadassa vaihdossa. :) Toivottavasti lompakko löytyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä hyvät pirskeet! Alkaa kyllä itseäkin houkuttaa tuo vaihtoon lähteminen, kun niin moni tuttu on viime aikoina käynyt... :)
   Lompakko on varmaan hukkunut jonnekin ikuisiksi ajoiksi, mutta eipä tuo maailmanloppu ole, ärsyttää vain! :D

   Poista