torstai 10. syyskuuta 2015

Unilife

Viime viikolla tuli kirjoiteltua vähän erilaisia postauksia, joten nyt ajattelin päivitellä ihan vaan kuulumisia! Vaikka eipä tässä ole sen kummempia tapahtunut, kun perusarki on ottanut vallan. Muutama luento siellä täällä, kaiffareiden treffailua yliopistolla, kotona himmailua, opiskelijabileissä käymistä.

Viime viikolla yhden kurssin piti alkaa, mutta opettaja olikin kummasti sairastunut. Ei siinä, vapaa-aika on aina kivaa, mutta välillä meinaa tylsyys iskeä! Toivoisin kovasti, että luennot jakaantuisivat vähän tasaisemmin nyt syksylle. Syyslomaan asti mulla on hurjat kolme luentoa viikosssa, onneksi kuitenkin eri päivinä kaikki, mutta syysloman jälkeen esimerkiksi tiistaisin luentoja on sitten kahdestatoista kahdeksaan. Kiva nukkua pitkään, mutta mieluummin menisin aikaisemmin opiskelemaan, että sitten vastaavasti pääsisin aikaisemmin kotiin. Mutta ei se auta, näillä mennään mitä on annettu! Tänä syksynä mulla on yksi englannin syventävä kurssi Political development in the Uk, yksi ja samalla viimeinen ruotsin kurssi Metoder inom textforskning, pari viestinnän kurssia Johdatus viestintään ja Mitä on tiedeviestintä koska sain viestinnän sivuaineeksi sekä vielä kaksi kauppiksen kurssia Strateginen johtaminen ja Markkinoinnin käytännöt. Lisäksi odottelen tietoa yhdestä matkailun kurssista, jonka tekisin verkkokurssina. Vastoin ennakko-odotuksia sain siis kuitenkin ihan kivasti kursseja kasaan! Eikä onneksi tarvitse istua luennoilla yksin, kun joka kurssilta löytyy joku kaveri :) Ja ehkä tämä alkusyksyn löysempi tahti on ihan hyväkin, niin saa kerättyä voimia sitten syysloman jälkeiseen rutistukseen!

Niiden muutaman luennon lomaan on hyvin mahtunut kaikenlaista muutakin aktiviteettia. Oon opastanut fukseja yhä syvemmälle yliopisto-opiskelun saloihin, käynyt bilettämässä Teekkaritalolla, sekä juhlinut lukuvuoden avajaistapahtumassa Vulcanaliassa. Legendaariset bileet, jotka oli myös tänä vuonna ainakin omalta kohdalta oikein onnistuneet! Järjestäjille tuli paljon palautetta pitkistä jonoista, ja kyllä havaitsin ne itsekin illan aikana ja silloin se ärsytti. Nyt jälkeenpäin en toisaalta edes meinaa muistaa sitä, että kiroiltiin narikkajonossa. Sen sijaan muistan, miten jonottaessa törmättiin koko ajan kaikkiin tuttuihin, ja juomatiskillekin pyrkiessä oli toki ahdasta, mutta kyllä sieltäkin löytyi kavereita, joiden kanssa jutskailla. Vitsit, että olikin hauska ilta, jonka kruunasi huikeat revontulet. En ikinä ole nähnyt vastaavia, niitä on niin vaikea kuvaillakin, mutta suorainainen vaaleanpunainen ja vihreä räjähdys se oli. Niin siistiä. Vulcanalian pääesiintyjä oli tänä vuonna Anssi Kela; jos totta puhutaan, odotin Sannia, kun esiintyjän mainostettiin olevan uudelta Vain Elämää -kaudelta. En kyllä voi kuitenkaan kommentoida oli Kela hyvä, koska missattiin lähes koko esitys - yllätys yllätys - jonottaessa :D Mutta pystyi sitä 1972-biisiä laulamaan baaritiskilläkin, ja sehän vaan lisäsi fiilistä, koska just silloin pääsin itsekin vihdoin tilaamaan!


Vulcanaliaan liittyen, viime viikonloppuna vietettiin Eelin kanssa meidän kolmatta vuosipäivää. Meidän juttu alkoi siis kolme vuotta sitten Vulcanaliassa, hurjaa miten nopeaa aika menee! Silloin oltiin fukseja, nyt on jo menossa neljäs opiskeluvuosi. Ja musta tuntuu, että koko ajan pitäisi enemmän keskittyä itse opiskeluun, ja nimenomaan opiskelun tavoitteisiin. Valmistumisen pitäisi periaatteessa olla nyt ainakin yhtä lähellä kuin oma fuksivuosi, ja se on vähän pelottavaa! Toisaalta haluan jo saada ainakin kandin tutkinnon valmiiksi; merkiksi siitä, ettei nämä vuoden yliopistossa ole menneet ihan hukkaan, vaan jotain on tultu tehtyäkin. Ja kyllähän sitä onkin, sillä opintorekisterissä on tällä hetkellä mukavat 220 opintopistettä!

Tulipa opiskelupainotteinen postaus :D No, minkäs teet, meitsi nyt on opiskelija henkeen ja vereen. Ehkä ensi kerrralla kirjoittelen meidän uudehkoista sohvatyynyistä, toivottavasti siihen mennessä hankkimastani uudesta pöytälampusta sekä muista uusista sisustusjutuista. Tai ehkä meidän alakerran muusikosta, joka taaaaaaas soittaa samaa biisiä. Sentään ei joululaulu tällä kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti