sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Vuokatti

No heippahei, pitkästä aikaa! Meitsi on palannut langoille pienen suunnittelemattoman tauon jälkeen. Eipä siinä sen kummempaa kuin opiskelijalle tuttuja juttuja, eli vähän sitä sun tätä. Varmaan vähän turhaa alkaa selittelemään kiireisenä pitävistä mutta silti tekemättä jääneistä koulujutuista, you know me :D Tässä postauksessa palaan kuitenkin vielä viime viikonlopun tunnelmiin, jolloin oltiin Vuokatissa juhlimassa iskän 60-vuotissynttäreitä.


Lähdettiin matkaan perjantai-iltapäivänä, ajoneuvona ihana punainen paholainen, Polo! Vuokrattiin siis viikonloppua varten auto, mikä osoittautuikin kaikista kätevimmäksi vaihtoehdoksi. Koska lähtö venyi iltapäivään, jouduttiin ajamaan pimeällä, mistä en kyllä tykkää yhtään... Jotenkin hermoilen koko ajan hirvien varalta, ja olinkin ihan varma että näin pari yksilöä pimeällä pellolla, tiedä sitten oliko ne oikeasti puita vai mitä. Juhlaa varteen oli varattu sama mökki kuin millä oltiin hiihtolomalla, ja käytiin katsastamassa paikka iltasella. Meidät nuoriso oli kuitenkin buukattu toiseen, vähän kauempana sijaitsevaan pienempään mökkiin, joka sekin oli kyllä tuttu. Samaisella mökillä ollaan nimittäin nuorempana käyty ties kuinka monta kertaa talvisin ja keväisin laskettelureissuilla ja kesäisin ja syksyisin lomailemassa, joten aika nostalgiset fiilikset tuli. Siellä oli myös ihana siiliperhe! Ei kuitenkaan oikeita tuhisevia siilejä, vaan neljän pehmolelun muodostama perhe, joka on kyllä jo parhaat päivänsä nähnyt.. Raukkasiilit.


Lauantai alkoi päämökillä kahvittelulla ja välipalalla, minkä jälkeen koko vieraskattaus kokoontui pihalle lipunnostoa varten. Sen jälkeen kaikki halukkaat lähti pienelle patikoinnille, ja kierrettiin porukalla Eino Leinon lenkki, joka nousi Vuokatinvaaran päälle. Kierros oli noin 7 kilometrin mittainen, ihan sopiva siis. Ilmakin oli aivan ihanan syksyinen ja maisemat huikeat, joten paljon paremmat puitteet ei olisi voinut olla. Lenkin puolivälissä pysähdyttiin kodalle paistamaan makkaraa ja juomaan vähän kuohuvaa, ja vaaran päällä ihailemaan maisemia ja ottamaan vähän kuvia. Patikoinnin jälkeen oli kyllä tyytyväinen olo, vaikka jalkoja vähän pakotti yhden porrasosuuden jälkeen. Mökillä käytiin nopeasti saunassa levähtämässä, laittauduttiin, ja lähdettiin sitten päämökille syömään. Ruoka oli tilattu Vuokatin urheiluopistolta, ja nam miten hyvää kaikki olikaan! Oli kivoja pieniä pyöreitä perunoita, naudan paistia ja kermakastiketta, uuniporkkanoita, vihersalaattia, niiiin herkullista pastasalaattia, lämminsavulohta sekä siikaa, eli lyhyesti sanottuna: nammmm. 


Syönnin jälkeen ilta jatkui myös täytekakkukahvittelulla sekä vapaalla seurustelulla. Ohjelmassa oli myös musiikkia, kun useammalla oli kitara mukaan ja saatiin nauttia klassikoista akustisesti. Tunnelma oli kyllä hauska ja lämmin, ja me nuoret luovutettiin ensimmäisinä!


Oli kyllä niin ihana viikonloppu, sekä synttärimielessä että siinä mielessä, kun saatiin vähän vaihtelua arjen keskelle. Tykkään Vuokatista, sielllä on paljon tekemistä vuodenajasta riippumatta. Oli myös hauska olla mökillä meidän nuorisoporukalla, voisin ottaa uudestaankin anytime! Yleensäkin mökkireissut on aika jees, ja tekisi mieli alkaa suunnitella jotain vastaavaa vaikka talvelle. Paikkojahan löytyy, esimerkiksi Syöte ei olisi kovin kaukana Oulusta...

Nyt oon itse asiassa Kalajoella, syyslomatunnelmissa! Huomenna alkava viikko on siis lomaa, vaikka toki kouluhommat aina odottaa tekijäänsä. Huomenna pitäisi myös suunnistaa takaisin Ouluun, joten katsotaan milloin ehdin taas seuraavan kerran päivittelemään. Toivottavasti tauko ei veny yhtä pitkäksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti