keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Oulun otukset Jyväskylässä!

Viime viikonlopun vietin Jyväskylässä. Tai no, suurin osa perjantaita meni yliopistolla; sivuaineinfossa ei, en edelleenkään tiedä mitä valita, kahvitellessa okei en juonut kahvia vaan pillimehun, verbaariossa ne sohvat on oikeesti tosi mukavat, pakostakin alkaa väsyttää! ja luennolla istuessa fonetiikka = tylsyyskuolema. Viiden maissa suuntasin Lauran ja Jennan kanssa bussilla keskustaan. Pysäkiltä oli vielä jonkin verran kävelemistä Matkahuoltoon. Ei pitkästi, mutta sen verran että laukku tuntui loppumatkasta painavan tuplasti enemmän.. Menomatka sujui hyvin, nukkuessa ja musiikkia kuunnellessa ja puoli yhdeltätoista saavuttiin Jyväskylän matkakeskukseen, missä Pinja oli meitä vastassa. Me köyhät opiskelijat otettiin taksi määränpäähän, Emännäntielle. Nimi on jotenkin niin osuva, sillä meidän viikonlopun emännät on molemmat ihanan reippaita tapauksia!


Perjantai-ilta vietettiin Marisan ja Pinjan solussa, syöden huippuhyvää tex mex -piirakkaa ja päivitelleen kuulumisia. Samanlaistahan tuo fuksihomma vaikuttaa olevan Jyväskylässä ja Oulussa, paljon erilaisia tapahtumia ja infotilaisuuksia, joista vain menee pää enemmän sekaisin. Myöhään illalla yöllä? myös Marisan poikaystävä Juuso rantautui Jyväskylään, joten meitä oli kahden hengen solussa kuusi. Hyvin sinne mahtui, no problem kunhan keittiössä oli vain yksi ihminen kerrallaan :D


Koska päästiin nukkumaan puoli kolmen aikaan, oli ihan luvallista nousta ylös vasta yhden maissa; miten sitä muuteen jaksaa valvoa lauantainakin! Päätettiin lähteä keskustaan vähän shoppailemaan. Koska matka ei ollut hirveän pitkä, ajateltiin olla reippaita ja kävellä, mutta muutaman sadan metrin jälkeen puhkesi järkyttävä raekuuro; koko katu tuntui tulvivan. Sään takia bussi oli parempi vaihtoehto, ja onneksi keskustassa oli sitten parempi sää, vaikka iltapäivän aikana sielläkin välillä satoi. Kierreltiin kauppoja muutama tunti, jotain pientä ja vähän isompaa tarttui mukaan. Erään vaatekaupan vieressä näin liikkeen, jonka halvat hinnat kiinnitti mun huomion, ja pakkohan sitä oli toimia: otin napakorun. Vaikka se tavallaan oli hetkellinen idea, oon oikeasti haaveillut kyseisestä lävistyksestä jo pidemmän aikaa, ja katsellut eri lävistysliikkeiden hintoja. Tämän liikkeen napalävistyksen hinta oli ainakin muistaakseni edullisempi mitä joidenkin liikkeiden hinnat Oulussa, ja hintaan kuului lävistäminen ja koru, ja lisäksi ostin yhden korun jonka voin joskus vaihtaa. Ja kyllä, se sattui, aika paljonkin mun mielestä, mutta vain muutaman sekunnin ajan. Se auttoi, että sain puristaa Pinjan kädestä<3


Sään ollessa parempi, käveltiin takaisin ja syötiin, datailtiin hieman ja alettiin laittautua iltaa varten. Keskustaan mentiin bussilla, ja ensin suunnattiin Passion-nimiseen baariin, missä istuskeltiin vähän aikaa, ja sitten jatkettiin matkaa yökerhoon, jonka nimi oli Giggling-jotain, en muista tarkalleen :D Oli jättekiva ilta; tanssittiin, juteltiin, juotiin shotteja, rupateltiin paikallisten kanssa.. Ihan valomerkkiin asti ei odotettu, että saataisiin taksi helpommin. Taksitolppa löytyi helposti, Pinja käy ihan jyväskyläläisestä kun osasi johdattaa meidät sinne! Ennen nukkumaanmenoa syötiin vielä vähän yöpalaa: kylmiä lihapullia ja lohkoperunoita, tex mex-piirakkaa ja sipsejä, kävi ihan grilliateriasta!


Meidän linja-auto takaisin Ouluun lähti jo kahdentoista aikaan, joten yöunet jäi lyhyeksi. Se ei kuitenkaan haittaa, kun takana oli ihana viikonloppu ihanien kavereiden kanssa! Niin kaukana, mutta silti vain tekstarin tai puhelinsoiton päässä. Ensi viikonloppuna vuorossa on Kalajoki, mutta sitä ennen yritän selvitä tästä viikosta.. Luennot on alkaneet ihan kunnolla, tosin jotkin harjoitusryhmät käynnistyy vasta ensi viikolla. Edelleenkin suomenkieliset luennot menee lähinnä haukotellessa, mutta englanninkielisistä luennoista on oikeesti tykännyt. Ne on paljon mielenkiintoisempia, ja pitäähän niihin keskittyä enemmän ettei mitään tärkeää mene ohi. Luentojen lisäksi myös tälle viikolle on muutama tapahtuma, vaikka ihan viime viikon lukemiin ei päästä: eilen tiistaina oli Teekkaritalolla Humanistisen killan järjestämä fuksi-ilta ja huomenna torstaina samaisen tahon järjestämä baarikierros. Teekkaritalolla en viihtynyt kovin kauan, mutta baarikierros on pakko tsekata. Perjantainen foneetikan luento taitaa jäädä välistä, mutta ei baarikierroksen takia vaan linja-auto Kalajoelle lähtee silloin and I'm going to be in it, vaikka jostain kumman syystä haluttaisi jäädä Ouluun..


Jos mulla onni ois niin
aivan varmasti sen kätkisin
Niin monta onnee olen
joskus varastanut itsekin
Mut älä huoli nyt vain sivummalta seuraan
Sua pystyis varastamaan en
Laura Närhi: Tuhlari  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti