sunnuntai 11. elokuuta 2013

Keuruun jatko-osa

Viime vuonna olin Keuruulla Lauran, Pinjan ja Jennan kanssa viime vuotinen postaus over here!. Tänä vuonna reissu toteutui kuukautta myöhemmin, mikä osoittautui positiiviseksi yllätykseksi muun muassa itikoiden määrän suhteen. Matkaan lähdettiin täpötäydellä autolla, sillä mukana oli myös Milla, miessukupuolta edustamassa Onni-koira, ja peräkontti ahdettuna täyteen viikonloppulaukuilla ja neljällä ruokakassilla. Reissun kunniaksi tulin siis pitkästä aikaa Kalajoelle, ja ehdin ajella autollakin ympäriinsä ennen kuin lähdettiin huristelemaan valkoisella ratsulla Keski-Suomea kohti alkuillasta.


Kaikkea on hyvä verrata viime vuoteen; silloin harhailtiin jotain oikotietä joka pidensi matka-aikaa huomattavasti, mutta nyt ajettiin tuttua reittiä ja vältyttiin u-käännöksiltä. Perillä oltiin noin yhdeksän aikaan, ja sudenpennut oli heti toimissa: alettiin lämmittää saunaa ja takkaa. Mökille ei siis tullut sähköjä tai vettä, mutta esimerkiksi pieni jääkaappi toimi kaasulla. Kovin täyteen tuo pieni jääkaappi tulikin, ja totta puhuen ei viikonlopun aikana tehty muuta kuin syöty ja saunottu! Samaa kaavaa noudatti siis perjantai-ilta: otettiin kovat löylyt, pulahdettiin veteen, ja sama uudestaan. Sytytettiin öljylyhty, joka nostettiin saunan ikkunalle valaisemaan. Siinä hetkessä kaikki tuntui täydelliseltä; saunan lämpö, viimeisiä kesäiltoja, ihana miljöö, kädessä sihisevä saunajuoma, ja tietysti vieressä monta rakasta ystävää, joita jo olikin ollut ikävä. Saunan jälkeen herkuteltiin vielä makkaroilla, peruna- ja italiansalaateilla sekä tuoreella patongilla. Yhden aikaan simahdin tyytyväisenä Millan ja Lauran viereen.


Lauantaina otettiin kaikki irti vapaapäivästä, sillä monella meistä on lähes joka aamu kello herättämässä. Nyt saatiin nauttia luontaisesta heräämisestä, syötiin rauhassa aamupalaa ja sytytettiin sauna. Siinä missä saunan lämpö aiheutti raukean olon, järvivesi kyllä herätti uudelleen! Saunan jälkeen alettiin valmistautua ruuan laittoon huvimajassa. Viime vuonna kokkailtiin kaasugrillillä, ja se ei sujunut ihan ongelmitta. Nyt katokseen oli kuitenkin laitettu nuotiopaikka, joten saatiin helposti valmistettua kunnon ateria; monia erilaisia lihoja ja pihvejä, salaattia, grillijuustoa ja maissia. Onnikin sai oman osansa :) Sää ei ollut sieltä parhaimmasta päästä, sillä harmaat pilvet heitti päälle sadetta vaikka kuinka toivottiin auringonpaistetta. Kolea sää ja täydet vatsat - siis ruokalevon paikka! Pienet päikkärit venyi parituntisiksi, ja herätessä kello olikin jo illan puolella. Siis saunaan lisää puita ja omatekoiset lököshotit nassuun!


Ennen saunaa meillä oli hyvin aikaa tehdä vähän iltapalaa, ja paistettiin siis lättyjä! Taikina oli valmista seosta tyyliin "lisää vain vesi", mutta tulos oli oikeinkin onnistunut ja maukas. Lätyt nautittiin nougatjäätelön kera, ja lisäksi herkuteltiin mansikka-poplella joka oli sekoitettu vaniljajäätelön. Namnam! Loppuilta menikin saunoessa ja uidessa vesisateessa. Radiosta kuului juttu, jonka mukaan naiset eivät juoruile vaan puhuvat syvällisiä. Samaa mieltä tietty! Me ei kuitenkaan, kumma kyllä, jaksettu höpötellä kovin myöhään, sillä päiväunista huolimatta haukotuksen levisi pöydän ympärillä, ja sängyssä oltiin jo puoli kahdentoista aikaan.. Ainakin jaksettiin herätä lähtöpäivän aamuun!


Meidän makkarissa herätys oli asetettu vähän ennen kymmentä, ja pian sen jälkeen oven raosta näkyikin valkoinen kuono. Kunnon yöunien ansiosta oltiin reippaina heti aamusta. Aamiainen jäi väliin, ja sen sijaan alettiin valmistamaan kunnon brunssia. Tarkoitus ei ehkä ollut syödä niin tukevasti, sillä osa ruuista oli alunperin varattu lauantai-illalle. Listalta löytyi pekoniin käärittyjä herkkusieniä tuorejuustotäytteellä, ranskalaisia, kanapihvejä, lihapullia ja halloumia, sekä lisäksi salaatteja ja muita aiemmin jääneitä rippeitä. Onnillakin oli todelliset kissanpäivät, kun makupaloja sateli.


Eihän meillä kiire ollut, mutta kun aurinko ei edelleenkään suostunut näyttäytymään, lähdettiin heti kun oltiin saatu kamppeet kasaan ja mökki siistiksi. Paluureitti poikkesi Tuurin kautta, ja käytiin - viime vuoden tapaan - tsekkaamassa kyläkaupan valikoimaa. Tosin itselleni selvisi, ettei viime vuonna edes käyty varsinaisessa kyläkaupassa ollenkaan :D Himoitsin muun muassa Converse-reppua, Vallilan tyynynpäällisiä ja Björn Borgin alusvaatteita, mutta lopulta mukaan lähti tuliaisten lisäksi vain collegepaita ja luentopaperia. Kai se on vain tosiasia, että opintojen alku lähestyy.. Koulut alkavat suurimmalla osalla viimeistään ensi viikolla, ja kyllä itselläkin on vähän ikävä lukion luokkia, opettajia, ja punaisia sohvia. Reality check taitaa olla paikallaan, sillä niiden sijaan mua odottaa Oulu, yliopisto, Humus-kahvila ja ennen kaikkea ihanat kollegat. Voi että harmittaa, kun väliin jää vain tässä elokuussa kahden mahtavan tyypin tuparit!

Huomenna jatkuu huippujen ystävin tapaaminen kahvittelun merkeissä. Nyt kun kerran Kalajoella ollaan, täytyy ladata ystäväakut ihan täyteen! <3 

2 kommenttia:

  1. Teillä on varmaan ollu ilmoista huolimatta ihan huippu mökkiviikonloppu! :) Oon kateellinen. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä huisin kivaa :) Siitä vaan suunnittelemaan omaa reissua sitten! ;D

      Poista