maanantai 14. lokakuuta 2013

Exxxcu 2o13

Vaikka tämän viikonlopun reissun slogan olikin "What happens is excu, stays in excu", ehkä kuitenkin avaan tätä kokemusta. Muiden ainejärjestöjen excuilla on tapana tehdä ensin vierailu johonkin oman alan kohteeseen ja jatkaa sieltä pitämään hauskaa. Ilmeisesti Verballa on tapana skipata tuo ensimmäinen osuus ja käydä suoraan asiaan. Eipä se haittaa! Perjantai-iltapäivällä reilun kolmenkymmenen hengen vihreähaalarinen joukko ahtautui bussiin, joka suuntasi kohti Puolankaa ja Auhon lomakeskusta tai joku vastaava :D. Mikä partybus se olikaan; takaosasta löytyi cooleja mustia sohvia sekä karaokelaitteet! Kyllä kelpasi matkustaa, kun pelit ja vehkeet oli kunnossa ja tunnelma katossa! Paikan päällä oli perinteinen alkukaaos, kun kaikki ryntäsi yhtä aikaa sisään varaamaan huoneita ja nukkumapaikkoja. Vaikka paikka oli tosi kiva ja viihtyisä, miinusta tuli siitä, että makuupaikat oli jaettu kahteen eri rakennukseen ja vielä useaan eri huoneeseenkin, eikä yhtä isoa oleskelutilaa ollut. Sen takia porukka oli aika jakaantuneena useaan pienempään porukkaan. Tilaa kuitenkin oli paljon: nukkumapaikkoja olisi ollut vielä vaikka kuinka monelle ja jääkaappikin oli valtava! Saunassa en käynyt, mutta niitä oli kaksi eli rantasauna ja sisäsauna. Jotkut hurjan uskaltautui saunomisen lomassa uimaankin!


Perjantai oli sanalla sanoen rattoisa. Excuhype oli päällä ja kaikilla oli hauskaa! Asettauduttiin taloksi eli vallattiin paikka tyystin. Ilta kului omalta osalta pitkälti sosialisoidessa, mutta ehdin myös katsoa yksinäni Australian MasterChefin, heh.. Eräs vanhempi opiskelija sanoikin menon menneen ihan lällyksi, kun ennen oli hyvä että sai excun aikana puhelimeen kenttää, ja nykyään löytyy televisiot ja kaikki :D Ohjelman jälkeen kuitenkin menin takaisin muiden joukkoon, ja ilta kului nauraessa ja myös huutaessa. Pelattiin siis Aliasta, ja se on kyllä hauska peli kun pöydän ympärillä on reilu kymmenen ihmistä kiljumassa sitä omaa oikeaa vastaustaan yhtä aikaa.. Yhdistettiin siihen myös juomapeli, eli aina oikeasta vastauksesta joutui ottamaan hörpyn. Olisin ollut hyvä pelissä, mutta kukaan muu kuin ihan vieressä istuva henkilö ei kuullut mun ekana huudettuja oikeita vastauksia.. Muutaman hörpyn sain kuitenkin ihan hyvillä mielin ottaa: esimerkiksi kun kysyttiin "jalkapallosana jota tytöt ei ikinä tiedä" huusin ekana paitsio.  Hyvä minä!


Ilmeisesti Exculla ei myöskään nukuta, sillä oltiin Eelin kanssa juuri nukahtamassa, kun sisään ryntää joukko laulavia ja musisoivia verbalaisia. Kiitti pojat, harmi etten saanut sitä videolle! Ei siis ihme, että koko porukka oli lauantaina aika väsyneen oloinen. Ehkä muutama sitten ajatteli hyvällä sitä telkkariakin, sen ääressä kun oli helppo koomata mukavilla sohvilla löhöten. Itse sain päivän aikana ommeltua muutaman haalarimerkin, otettua kuvia ja nukuttua päikkärit. Iltaa kohden alkoi taas kuulua tölkkien avaamisesta seurannutta sihinää, ja viimeisetkin kömpi ulos huoneistaan. Lauantaille otin vesilinjan, maistui hyvältä Kulta-pullosta juotuna. Hymy oli herkässä, kun katselin muiden juomapeliä ja dance-battleja, ja kävin hyppimässä trampoliinilla pilkkopimeässä. Videoita en ihan tohdi julkaista, mutta se oli jotain ennennäkemätöntä, trust me! Pääsin myös mukaan salajuoneen: eräs Kalle oli johtanut perjantaiyön musiikkikarkeloita, ja porukalla sitten vähän jekutettiin päivittelemällä miten kukaan ei ole nähnyt fuksi-Lauria koko viikonloppuna. Lauriahan ei lopulta ollut olemassakaan, vaikka nimi loppuexcun ajan putkahtelikin esiin keskusteluissa.


Lähtöpäivä ei ikinä ole mitään herkkua, eikä varsinkaan kahden päivän iloitteluputken jälkeen. Enkä nyt puhu itsestäni, vaan niistä lukuisista muista kalpeista ja väsyneistä zombeista. Niin vain saatiin majoituspaikka ennätysajassa siivottua, ja matkaan päästiin etuajassa. Bussi oli täynnä koomaisia opiskelijoita, mutta sehän on merkki mahtavasta viikonlopusta. Ja onneksi takaosassa tosiaan oli ne sohvat, joilla pystyi retkottamaan kuka mitenkin. Matkan viihdykkeenä ei tällä kertaa ollut boomboxista soiva musiikki ja prosentilliset virvoikkeet, vaan vesi-ja fantapullot sekä lukuisat arvoitukset. Aika hauskaa :) Mahtava viikonloppu huipentui kotona kolmen tunnin päikkäreihin, ja kouluhommat siirsin suosiolla tälle päivälle. Niiden parissa olenkin taistellut koko illan, ja nyt alkaa näyttää hyvältä.


Sitä mukaa kun Oulun lämpöasteet laskee, minä lisään kerroksia takin ja neuleiden alle. Mutta kuten Jennille totesin; joulu on jo ihan kohta - mutta olen kyllä tästä syksystä tykännyt aika paljon. Mun mielestä on kivaa polkea syksyisessä aamussa, auringonpaisteessa, rapisevalla sorapolulla yliopistoa kohti - niin kauan kuin puhutaan siitä auringosta. Loppuviikosta pitäisi kuulemma sataa lunta, jaiks!

Hei Scully, tumppaa se mulderi
Tai tapahtuu taas uus murderi
sul on kato kosminen berberi
Ota se esiin, ota esiin
Kuningas Pähkinä & Setä Tamu: Hei Scully  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti