torstai 17. lokakuuta 2013

Halloween inspiration

Yksi syksyn lemppareimmistä jutuista on värit. Ulkona on mahtava ja ihana ruska; tosin ei enää tänä vuonna. Myös kevään ja kesän kirkkaat värit vaihtuu vähän tummempiin sävyihin, mutta valoa pimeyden keskelle tuo koko syksyn kohokohta: halloween. Paras aika tällä vuodenajalla - heti omien synttäreiden jälkeen tietysti. Siskoni Laura kärsii kovasta Halloween-kuumeesta, joten tämä postaus on omistettu kokonaan sinne suuntaan. Ehkä se alkaa pikkuhiljaa helpottamaan!


Kaiverretut kurpitsat ja se keltainen, aavemainen valo mikä niiden sisästä hohkaa. Joskus vielä minäkin! Juuri sellaiset kuvat tuleekin ensimmäisenä mieleen tästä juhlasta. Nykyäänhän halloween on aika kaupallinen ja viihteellinen, mutta wikipedia kertoo sitä juhlittaneen aikoinaan maanviljelyskauden lopun ja sadonkorjuun kunniaksi. Juurikin noita kurpitsoja kutsutaan englannin kielellä nimellä Jack O'Lantern, ja irlantilaisen tarun mukaan ne auttavat lepopaikan etsimisessä Jack-nimistä juoppoa, jota ei hyväksytty helvettiin tai taivaaseen. Jännää, ihan tässä itsekin oppii jotan hyödyllistä!


Toinen kiva juttu halloweenissa on tietysti pukeutuminen, sitähän täällä ollaan pohdittu elokuun lopusta saakka! En usko että mulla tulee ikinä olemaan tarpeeksi pokkaa pukeutua piskuiseen ja niukkaan eläinasuun, siis kissaksi, pupuksi tai hiireksi, mutta vaihtoehtoja on onneksi jäljellä runsaasti. Ala-asteella pidettiin Lauran kanssa halloween-aiheiset synttärit. Vitsit miten paljon me niihin panostettiinkaan, niin koristelun, ruuan, kutsujen, kuin oman pukeutumisen osalta. Ja kaikki vieraatkin oli naamiaisasussa! Jotenkin on vapauttavaa olla joku aivan muu ainakin yhden illan ajan; kaikista hauskinta on tietysti jos ei edes tunnista omia kavereita!


Nuorempana halloween tunnelmaa toi erilaiset nettisivut. Kuka muistaa Club Penguinin, Roiworldin ja Stardollin? Ah, muistoja. Club Penguin oli online-peli Miniclip-nettisivustolla, ja siellä pelattiin - jep - pingviineillä, joita pystyi muokkaamaan ja pukemaan, ja kaikilla oli myös oma igloo sekä halutessa sai ostaa pörröisiä pallo-lemmikkejä, puffleja. Kausijuhlien aikaan koko jäämaailma muuttui teeman mukaiseksi, ja halloweenina siellä soi asiaankuuluva musiikki. Yleensä myös piti suorittaa jonkinlaisia tehtäviä tai kerätä esimerkiksi karkkeja, että sai palkinnon; pinssin. Sepä se vasta olikin kivaa! Stardoll puolestaan.. Mistä edes aloittaisin. Kaikilla oli oma käyttäjänsä, Medoll, sekä sivu, josta löytyi huoneisto ja vaatekaappi, joita sai täydentää. Halloweenin aikaan kauppaan ilmestyi teematuotteita, mutta parasta oli tehdä sceneryjä, kollaaseja, joihin pystyi laittamaan omia ystäviään sekä valita lavastuksen ja vaatteet halloween-aiheisesta valikoimasta. Voi niitä aikoja! Estäkää ettten klikkaile itseäni sinne sivustolle.. Vielä ei olla edes kovilla, mites sitten parin viikon päästä kun halloween oikeasti koittaa?


Voih, ei tämä kyllä yhtään auttanut. Ehkä on pakko käydä ostamassa tekoverta halloweenasua varten jo huomenna.. Mutta arvatkaa mistä kaikki kuvat on!

2 kommenttia: