tiistai 22. lokakuuta 2013

Sitruunapesto-broileripasta

Joskus luennot on vaan sen verran tylsiä, että ajan saa kulumaan nopeammin selaamalla nettiä. Erään vierailevan luennoitsijan osuessa myöhäiselle iltapäivälle oli aika tärkeää katsella hyviä reseptejä Pirkka-sivulta, ihan hereillä pysymisen kannalta. Tällainen resepti sieltä löytyi, ja Eelin kanssa kokkailtiin lauantaina iso annos namiruokaa!


Sitruunapesto-broileripasta 

300 g kuviopastaa
1 dl sitruunapestoa

1 rs (450 g) maustamattomia broilerin fileesuikaleita
2 rkl öljyä
3/4 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 pieni (150 g) purjo
1 (200 g) paprika
1 rs (250 g) miniluumutomaatteja

parmesaania raastettuna

Keitä pasta ohjeen mukaan, ja paista broilerit pannulla. Mausta, ja siirrä lautaselle odottamaan. Suikaloi halkaistu ja huuhdottu purjo. Kuutioi paprika ja viipaloi tomaatit. Kuullota purjo ja paprika rasvassa, ja lisää broilerit ja tomaatit. Kuumenna broileri-kasvisseos. Mausta valutettu pasta pestolla, ja kaada broileri-kasvisseos sekaan. Tarjoa raastetun parmesaanin kanssa.


Ruuan nimi ehkä on sanahirviö, mutta maistuvan aterian tuolla ohjeella saa aikaan. Tehtiin muutama muutos omia annoksia varten: ei purjoa vaan punasipulia - ja ei fileesuikaleita vaan fileeleikkeita, tosin jälkimmäinen oli puhdas vahinko. Ja saahan ne pihvitkin pienemmäksi palasiksi kun on kätevä käsistään! Meidän tuotos ei myöskään näyttänyt iiihan samalta kuin mallikuvassa, mutta milloin niin muka kävisikään. Oikein hyvää pastaa anyway, ainakin sen perusteella mitä pystyin maistamaan. Ja toimii myös lämmitettynä seuraavana päivänä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti