maanantai 21. huhtikuuta 2014

ihana pääsiäinen!

Kotona taas! Ja voi että miten ihana pääsiäisen aika olikaan <3 Varsinkin, kun alkuviikko oli niin mielettömän hektinen. Sen lisäksi, että odotin milloin paketit briteistä ja yhdysvalloista saapuu, jännitin analyysien puolesta. Toisen kohdalla jännitti palautus; sen kirjoittaminen venyi puoli kahteen yöllä, jolloin silmät ristissä yritin viimeisiä lauseita rustata. Mutta ilmeisesti kannatti, sillä sain arvosanaksi 5- !! Oli ilmeisesti lyhyt ja ytimekäs, mutta hitsi miten iloinen sitä voikaan olla. Sitä ainakin kannatti stressata! Nähtäväksi jää, miten toisen analyysin kanssa käy.. Tavoitteena oli alkuviikosta kirjoittaa kaunokirjallinen romaanianalyysi, etten joutuisi lomalla ahertamaan niin paljon. En kuitenkaan ehtinyt saada sitä valmiiksi, koska piti keskittyä erään toisen kurssin ryhmätyöhön. No nytpä on molemmat palautettu ja poissa mielestä, ainakin hetken. Enää yksi kirjoitustyö ja kourallinen tenttejä, pakko jaksaa vielä! Muutama viikko sitten tuntui että kesäloma on ihan kohta. Onhan siihen vielä kuukausi kuitenkin :D

Keskiviikkona otin varaslähdön lomalle. Lähdettiin Eelin kanssa junalla Rovaniemelle jo vähän neljän jälkeen, kerrankin ei mennyt ihan iltaan asti! Rovaniemellä meitä hakemaan tuli Eelin perhe, mukaan lukien uusin tulokas eli Eelin siskon vauva<3 En tiennyt että voi olla niin pienet sormet, tui tui! Käytiin myös toisella Eelin siskolla kylässä ennen kuin lähdettiin ajamaan Sodankylään. Illalla ei ehditty oikein tekemään mitään, huokailtiin lähinnä vauvalle ja mentiin nukkumaan.


Meinasi vähän harmittaa että analyysin kirjoittaminen jäi torstaille. Melkein koko päivän istuskelin kone sylissä takkahuoneessa, eristyksissä muista. Tosi masentavaa! Onneksi kävi vieraita, niin sain pitää taukoja. Varmaan niitä tuli muutama liikaa, koska analyysi jäi vielä kesken - tai oikeastaan jätin loput suosiolla perjantaille. Käytiin Eelin kanssa ajelemassa ja katsomassa oliko Sodankylässä muuttunut mikään. Eipä ollut :D Meidän ajelun aikana iski hirveä räntäsade! Ehdin vähän aikaa kaivata jopa Oulun lämpimämpiä kelejä... Illalla käytiin saunassa, katsottiin telkkaria porukalla ja tietysti hoidettiin vauvaa. Minäkään en ennen tätä reissua ollut edes pitänyt sylissä niin pientä ihmistä, joten vähän jännitti aluksi. Mutta tämä pieni poika oli niin rauhallinen ja suloinen tapaus että kiersi sylistä toiseen koko ajan! Kerrankin, kun olin kirjoittelemassa, Eeli toi pienen tuhisevan pakkauksen nukkumaan levitetylle sohvalle samalla, kun minä naputtelin ja Eeli katsoi telkkaria. En ehkä kestä tätä vauvakuumetta, varsinkin kun näkee miten hyvä toinen on vauvojen kanssa!


Perjantaina yritin viimeistellä analyysin mahdollisimman nopeasti, koska ulkona oli vaihteeksi tosi hyvä sää. Ja valmiiksi se tulikin, pari tuntia ennen deadlinea jopa :D Iltapäivällä käytettiin koiraa lenkillä ja käytiin taas ajelemassa, ja kotona seurusteltiin vieraiden kanssa. Jokohan kohta olisin tavannut kaikki Eelin sukulaiset! Illan päälle saunottiin ja pakattiin, ja lauantaina lähdettiin Rovaniemelle kymmenen jälkeen. Matkan varrella näin poroja, joten ei mennyt ihan hukkaan tämä Lapin reissu. Meidän juna lähti 12 aikaan - tosin vähän myöhässä, ja paniikissa kyselin konnarilta ehdinkö vaihtaa junaa Oulussa. Aikatauluihin oli kuitenkin tarkoituksella laitettu vähän liikkumavaraa, joten hyvin ehdittiin. Minä siis vaihdoin Oulussa Ylivieskaan menevään junaan, kun taas Eeli jäi Ouluun. Olihan se vähän tympeää :/ Kuitenkin perillä odotti oma perhe ja kaverit, mikä kyllä sai fiiliksen taas nousemaan. Kotona en ehtinyt kuin syödä, käydä suihkussa ja laittautua, kun jo lähdettiin Lauran kanssa tovereita treffaamaan. Oli ihana olla taas isolla porukalla, ja jutella iloisia ja välillä vähän vakavempiakin. Luonnollisesti matka jatkui vakkaripaikka Dyyniin, mutta oltiin kyllä ihan liian ajoissa. Siellä oli nimittäin ehkä viisi ihmistä kun mentiin sinne! Vaikka alkuilta oli hurjan kiva, siellä vähän tunnelma lässähti. Alkoi vaan väsyttämään, ja musiikki oli harvinaisen huonoa.. Odotettiin koko ajan josko seuraava kappale olisi hyvä ja päästäisiin tanssimaan, mutta kauan sai odottaa. Sinnillä jaksettiin olla, ja lopulta porukkaa olikin paikalla aika paljon. Jäi kuitenkin tosi hyvä fiilis illasta, vaikka sinänsä vähän turha baarireissu olikin.


Sunnuntai oli hyvä päivä viettää dagenefteriä, varsinkin kun tukkaan ei sattunut yhtään. Käytiin Lauran kanssa lenkillä aurinkoisessa säässä, ja tuli melkein liiankin lämmin! Ehkä se kyllä johtui siitä että mulla oli pipo päässä :D Illemmalla kävin kavereiden kanssa kevään ekoilla pirtelöillä. Oli hyvää pirtelöä ja hyvää seuraa, ja aurinko jaksoi edelleen lämmittää. Ajoin tulomatkan, ja ihan hyvin se meni mummokaasuttelusta huolimatta. On kyllä vähän treenattavaa, oon viimeksi ajellut ehkä puoli vuotta sitten... Jospa sitä kesällä taas harjaantuisi! Illalla kävin saunassa Lauran kanssa ja katsoin elokuvaa muiden mukana. Oli kyllä ihana olla kotona ja reissussa, mutta huonosti nukutun yön jälkeen aloin kaivata omaa tyynyä ja sänkyä.


Tänään en ehtinyt tehdä oikein mitään, sillä lähdettiin Kalajoelta jo kolmen aikoihin. Pääsin Lauran ja sen poikaystävän kyydillä, eli ei tarvinnut maksaa bussilippua jee! Kotiin oli ihana tulla, kun rakas oli siivonnut ja puunannut paikkoja ihan kunnolla. Ja toinen mun paketeista on saapunut! Huomenna paljastuu kumpi se on. Huomenna alkaisi myös käytännössä vapun riennot. Meillä olisi nimittäin ensimmäinen tapahtuma jo huomenna, mutta joudun jättämään sen väliin keskiviikon tentin takia. Ei kyllä kauheasti haittaa, sillä menoa riittää kyllä melkein kaikille muille päiville joka tapauksessa. Ja kun sinne väliin pitäisi mahduttaa pari tenttiäkin vielä.. huh huh!

Huomenna siis pamahtaa arki taas käytiin mutta ei hätää, sillä akut on todellakin ladattu! Tänään ajattelin katsella vielä potterin telkkarista ja painautua kullan kainaloon. Vi ses!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti