sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

my midsummer

Kylmä ilma mutta lämmin tunnelma. Sellainen oli mun juhannus näin pähkinänkuoressa! Meidän mökki oli vuokrattu meidän isäpuolen serkulta, joten tuntui että minä ja Laura ollaan siitä isoimmassa vastuussa. Siksi mentiinkin sinne ensimmäisinä meidän porukasta muutaman ruoka-ja juomakassin kanssa - ja wau mikä mökki! Ulkopuolelta mökki näytti suorastaan hulppealta: kolmikerroksinen ja iso, vaikka sisäpuolen sisustus ei ehkä uusinta uutta ollutkaan. Nukkumapaikkoja oli kuudelle, mutta enimmillään meitä mahtui nukkumaan kahdeksan, joten tilaa todellakin löytyi. Illan kuluessa porukkaa tipahteli paikalle, ja kun suurin osa oli saapunut, alettiin grillaamaan ja lämmittämään saunaa! Omalta osalta ruokalistalla oli mm. tuorejuustotäytteisiä herkkusienä, maissia, vartaita, grillijuustoa... Ei kyllä tarvinnut nälissään olla tuolla reissulla! Ensimmäisen illan aikana syötiin myös esimerkiksi kilo irtokarkkeja. Ups. Saunomisen jälkeen laittauduttiin uudestaan tyttöjen kanssa, ja lähdettiin kiertelemään hiekoille. Siellä oli kuitenkin aika jäätävä ilma, ja ihmisiä hyvin vähän liikkeellä. Tultiinkin aika pian jo takaisin mökille, jossa tärinästä pääsi eroon villasukkien avulla.


Juhannusaattona porukka vähän hajaantui omille teilleen, kuka minnekin mistäkin syystä. Laura meni töihin kolmeksi, ja lähdin saattaamaan poikien, Eelin, PP:n ja Heikin, kanssa. Käytiin tietty jätskillä, ja kierreltiin kojuja. Ostin itselleni snäbbärin, josta olinkin haaveillut jo jonkin aikaa! Se on pinkki-musta, I looove it. Päivän suunnitelmissa oli myös käväistä kotona, mutta yllättäen äiti ja kummitätini Päivi tulikin meidän mökille vierailulle eikä päästykään vielä Tyngälle. Samaten kyläilemään tuli mökkinaapuri. Oli hiukkasen koomista, kun oveen koputtaa ja sisään hoipertelee humalainen savolainen kesken meidän sivistyneen kahvihetken :D Onneksi tyyppi oli varsin rauhallinen ja hupaisa tapaus. Kahvittelujen jälkeen ajettiin melkein peräkkäin Tyngälle jatkamaan kahvitteluja ja moikkaamaan kisuja. Meidän pihalle oli taas haettu juhannuskoivuja, jee! Tyngän reissun jälkeen olikin jo pikku kiire takaisin mökille, sillä pidin sen avaimia hallussani koko viikonlopun. Ehdittiin kuitenkin ennen muita, ja kun loputkin asukin alkoivat saapua paikalla, oli aika korkata päivän ensimmäiset juomat. Saunominen ja grillaus jätettiin aika myöhälle, sillä Laura pääsi vasta kymmeltä töistä ja lähdettiin tyttöjen kanssa vastaan. Oli kuitenkin hauskaa saunoa vähän väsyneenä puolilta öin, ja mennä nukkumaan vatsa pinkeänä. Juhannuksena pitäisi kai valvoa myöhään - tai mieluiten ehkä valvoa jopa koko yö - mutta alkoi joka ilta väsyttää jo viimeistään kahden aikaan. Ja vastapainoksi piti tietenkin nukkua vähintään puoleen päivään!


Lauantaista suuri osa menikin siis nukkuessa, mutta onneksi en ollut ainut! Muutkin nimittäin kömpivät sängyistään ylös vasta puoli yhden aikaan. Päivä alkoi siis leppoisasti aamupalalla ja rentoilulla. Laura ahersi taas töissä, mutta tällä kertaa onneksi aamuvuorossa. Mentiin porukalla moikkamaan ja kannattaan jäätelöbisnestä, ja samalla reissulla myös jonotettiin ABC:llä reilu puoli tuntia. Mutta oli sen arvoista, koska bongattiin Kalajoelta kotoisin oleva jääkiekkoilija Jussi Jokinen. Julkkis nähty, ei ihan turha juhannus! Napattiin Laura kyytiin ja kurvattiin takaisin mökille aloittelemaan juhannuslauantai-iltaa. Aika lailla samoissa meiningeissä mentiin, paitsi meidän saunominen venyi kolmituntiseksi sessioksi lökön vauhdittamana. Innostuttiin huutelemaan naapureille - ja päästiin pulahtamaan paljuun! En ole ikinä aikaisemmin käynyt paljussa, mutta haaveilen bileistä joissa lillun siellä koko illan. Suunnitelmissa oli myös poistua mökiltä muidenkin ihmisen sekaan, ja jopa laittauduttiin sitä varten vaikka ei loppujen lopuksi mentykään minnekään. Kuuntelin kuitenkin terassilla jonkin aikaa Haloo Helsingin keikkaa, ja haaveilin että olisin ollut siellä eturivissä pomppimassa. Ehkä ihan hyvä etten ollut, sillä täytyi mennä ajoissa nukkumaan sunnuntaisen työvuoron vuoksi.


Ja kyllä ketutti nousta aamulla kun muut vielä nukkuivat, ette voi arvatakaan! Koomassa ja miniminiminidarrassa yritin meikata ja syödä aamupalaa, ja kärty kasvoi kun kuulin ulkoa sateen ropinaa.. Onneksi Eeli lähti saattamaan mua töihin, ja eipä silloin enää satanutkaan; oikeastaan pieni kävely vain piristi. Päivä oli puuduttavan pitkä ja vähän liian rauhallinen, sillä vaikka leirintäalue oli sinne tullessani täynnä ihmisiä, autoja ja telttoja, tyhjeni se lähes kokonaan parissa tunnissa. Hädin tuskin edes huomasi enää, että täällä oli ollut ihan hurja määrä väkeä, hämmentävää :D Onneksi ehdin töiden jälkeen vielä nähdä Eeliä, ennen kuin ne lähti Heikin kanssa ajelemaan Ouluun.


Juhannus oli juuri sellainen, mitä olin kaivannut! Ystäviä, mökki, ja juurikin sitä grillailua ja saunomista. Oli ihanaa! Kiitos siis Eeli, Pinja, Laura, Heikki, Marisa, Elisa, Sini-Maria Juuso, Alex, Jenna, Niko, Pirkka-Pekka ja Toni! Nyt taas jaksaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti