sunnuntai 4. tammikuuta 2015

vuosikatsaus 2o14

Vuosi alkoi tuttuun tapaan; kavereiden kanssa uuden vuoden vaihtumisen juhlintaa, ja sen jälkeen rauhallista kotielämää. Tammikuussa ehdin myös käydä kylpylässä ja alennusmyynneissä, sekä aloittaa toiminnan Verban hallituksessa Reema-vastaavana - ihan mukavalta kuulostaa siis. Kuitenkin päälimmäisenä on vuoden alusta mielessä vähän negatiivisempia ajtuksia, sillä koin paljon pettymystä ja pahaa mieltä. Suurimpana tietysti se, että sain tietää etten päässytkään aineenopettajalinjalle. Tuntui, että koko valmiiksi suunniteltu tulevaisuus katosi, vaikka nyt siihen osaa ehkä suhtautua vähän eri lailla. Tammikuussa päätettiin myös Eelin kanssa muuttaa yhteen ja alettiin etsiä asuntoa, mihin liittyy myös ristiriitaiset fiilikset. Olihan se tosi ihanaa ottaa seuraava askel, mutta kun pari unelmakämppää toisensa perään meni sivu suun, teki vain mieli heittää hanskat tiskiin. Tammikuussa myös mun blogi-into laantui, koska asunnoetsinnän ja koulustressin ohella en jaksanut kirjoitella niin paljon, ja siitä seurasi suorastaan kuukauden mittainen blogitauko.


Helmikuun puolen välin jälkeen uskalsin taas kirjoittaa blogiin. Helmikuussa vietin ystävänpäivää ravintolassa, kävin moikkaamassa Pinjaa Jyväskylässä sekä solmin vuokrasopimuksen yhdessä mun uuden avomiehen kanssa. Elämä alkoi viimein hymyillä: tavaroiden pakkaaminen oli kivaa, ystävät piristäviä ja kannustavia, ja uusi asunto ihana. Kuun lopussa koittanutta muuttoa olin odottanut ihan hirmuisesti, ja se osui sopivasti hiihtolomaviikolle. 


Maaliskuu alkoi siis ensimmäistä kertaa ikinä avovaimona. Ja kaikki oli tietysti tosi ihanaa. Samalla mulle ja Eelille tuli puolitoista vuotta seurustelua täyteen, ja sain lahjaksi kevään keltaiset tennarit. Maalikussa Verba innostui Disneyn Frozen-animaatiosta ja Germanistipäivistä, ja minä intoilin leipomisesta sekä häistä, sillä saatiin postissa kutsu toukokuussa vietettäviin häihin. Lyhyt koulumatka ja lisääntyvä valoisuus jaksoi piristää aina vaan, ja hankalan alkuvuoden jälkeen alkoi jo helpottamaan. Blogiin kirjoitin postauksen syksyn kursseistani, ja keväänkin kurssit jaksoivat ainakin jossain määrin kiinnostaa.


Huhtikuu oli aika toiminnan täyteinen. Kouluhommia oli hurjasti, Reema piti tehdä lähes kahdestaan Lauran kanssa, ihania ihmisiä kävi kylässä, ja mahtuipa huhtikuuhun myös pääsiäinen ja vappu. Ihana Pinja tuli käymään Oulussa, ja käytiin näyttämässä poikkitieteelliset haalaribileet Oulun malliin. Itsekin tuli reissailtua, sillä pääsiäisenä käytiin Eelin kanssa Sodankylässä katsomassa Eelin siskon vauvaa, ja samalla reissulla lähdin itse vielä Kalajoelle. Lisäksi löysin uuden lempielokuvan, ja tilasin niin uuden Kånken-repun kuin mekon tuleviin häihinkin. Meidän ensimmäinen Reema sai paljon kiitosta hallitustovereilta, ja vappu alkoi. Ja vappuhan oli ihana, niin paljon tapahtumia, muistoja, uusia tuttavuuksia ja päätöntä hauskanpitoa. Vaikka sinne keskelle mahtui pari tenttiäkin, mutta silti, ehdottomasti paras vappu ikinä!


Vapun jälkeen kouluhommia riitti vielä jonkin verran toukokuussa. Pari tenttiä, muutama essee ja huikea tanskankurssi, ja kuun loppupuolella toinen yliopistovuosi oli paketissa - ei ehkä kovin menestyksekkäästi, mutta paketissa kuitenkin. Lisäksi sain sivuaineeksi kauppatieteen perusopinnot, ja aloin opettajuuden sijaan haaveilla business-naisen urasta. Blogiin listasin kesän suunnitelmia, ja lämpö suuntasi ajatukset kesään muutenkin. Toukokuussa saattiin Eelin äiti ja sisko meille kylään, kun päästiin vihdoin viettämään Eelin serkun ihania häitä. Pian niiden jälkeen alkoikin mun kesäloma, jota pääsin viettämään ihanien Oulu-kavereiden kanssa rannalla Nallikarissa, Suomen tivolissa ja torin rannassa. Oulu näytti parhaita kesäisiä puoliaan, mutta mun oli aika lähteä Kalajoelle kesäksi. Sielläkin ehdin pari päivää lomailla, ennen kuin aloitin työt jäätelökioskilla. 


Kesäkuu alkoi siis työn merkeissä, mutta ehdin myös juhlia tyttöjen ja uusien ylioppilaiden kanssa. Alkukuusta olikin vielä lämmin, ja ehdin ennen sesonkikauden alkua käydä Oulussa Eeliä moikkaamassa sekä Rovaniemellä Eelin siskon pojan ristiäisissä. Myös Kalajoelle ehdin treffailla kavereita, mikä piristi tylsien työpäivien keskellä. Koska kelit oli niin huonot, sain yllättäen koko juhannuksen vapaaksi, ja pääsin viettämään kavereiden kanssa mökkielämää jopa neljän päivän ajaksi. Saatiin viime hetkellä mökki juhannuksen ajaksi, ja kylmästä säästä huolimatta juhannus oli huippu ja kivan erilainen. Loppukesäkuu meni välillä töissä ja välillä vapaalla, ja kavereiden kanssa lämpimiä kelejä odotellen.


Heinäkuussa tuli vihdoin kesä. Eeli tuli käymään Kalajoella, ja käytiin treffeillä pelaamassa minigolfia. Itsekin lähdin Ouluun, mutta pääasiassa tapaamaan Jenniä, sillä mentiin yhdessä Summer Party-festareille. Kävin myös Dyynissä katsomassa Anna Abreuta, sekä Joensuussa tyttöjen reissulla Ilosaarirockissa lähinnä Ellie Gouldingin takia. Musiikin ja festareiden lisäksi heinäkuuhun mahtui paljon kesään kuuluvia juttuja: terassilla istumista, auringonottoa ja auringossa palamista, pehmisten pyörittämistä hurjalla vauhdilla, talviturkin heittäminen ja paljon uimista. Ehdin käydä myös ihan kunnolla viihtellä tyttöjen kanssa, ja viettää pari ihanaa vapaapäivää Jukuparkissa ja rannalla.


Sitten  olikin jo elokuu. Viimeiset pari viikkoa töissä meni ihan hujauksessa, kun turistit väheni ja Kalajoki hiljeni. Sen myötä ehdin vielä nauttia kesäisistä keleistä ja rusketusrajoista enemmän, ja vietin aikaa kavereiden kanssa. Lähes kuukauden erossa olon jälkeen löytyi myös melkein vapaa viikonloppu, ja Eeli tuli käymään Kalajoella. Alettiin Lauran kanssa tekemään Reemaa, ja blogiin kokosin muistoja herättäviä biisejä. Kävin viihteellä bongailemassa jääkiekkoilijoita, ja jäätelökesä tuli mun osalta päätökseensä. Lähdin tyttöjen kanssa Keuruulle mökkeilemään, ja huipun viikonlopun jälkeen lähdin hyvillä mielin Ouluun viettämään Eelin synttäreitä ja aloittelemaan opiskeluvuotta sekä haalarikautta fuksitapahtumien merkeissä. Kuun lopussa tulin kuitenkin Kalajoelle takaisin vähäksi aikaa, sillä päästiin työkamujen kanssa viettämään ihanaa virkitysiltaa, ja venetsialaisina juhlittiin ensin isäpuoli-Erkin viisikymppisiä ja sitten tyttöjen kanssa. Tästä en itse asiassa ole kirjoittanut blogiin koska se ottaa vieläkin niin koville, mutta elokuun lopussa myös meidän toinen kissa, Takkunen, katosi. Se oli jo tosi vanha ja huonossa kunnossa, joten ehkä parempi näin. Olen vain niin iloinen, että päätin tulla kesäksi Kalajoelle ja sain olla rakkaimman kissan kanssa vielä yhden kesän, hoitaa sitä, sillä koskaan ei voi tietää, mikä hetki tulee olemaan viimeinen yhdessä. <3


Onneksi syyskuu oli iloisempi. Oli fuksitapahtumia, maailman paras Vulcanalia, ja mun ja Eelin toinen vuosipäivä, jonka kunniaksi käytiin syömässä ravintolassa. Luennot alkoi, ja lukujärjestykseen kuului englannin lisäksi ruotsia, matkailua ja kauppiksen kursseja - lisäksi myös kandi. Aloitin uuden jumpan tyttöjen kanssa, ja kirjoitin blogiin koostepostauksen kesältä, jossa nimesin sen inkkärikesäksi. Syyskussa biletin ahkerasti, opiskelin vähän vähemmän ahkerasti, näin kavereita, ja kävin Lauran kanssa kuvailemssa syksyisessä kasvitieteellisessä puutarhassa. Varattiin myös kavereiden kanssa lentoliput ja hotelli joulukuulle Helsinkiin Enriqie Iglesiaksen keikkaa varten!


Lokuussa riitti kissanristiäisiä. Kavereiden kanssa vietettiin vohveli-iltaa, ja opiskelijaelämän puolesta oli fuksisitsit, Mallasappro ja halloween-bileet. Mallasappro ainakin oli mieleenpainuva ja hullun hauska, ja siitä jäikin haalarimerkki käteen. Halloweenbileissä olin tällä kertaa hiiri. Opiskeluhommat stressasi kuten aina, istuin tentissä ennätyslyhyen ajan, mutta sain päätettyä kandini aiheen. Muokkailin blogin ulkonäköä: vaihdoin bannerin sekä muokkasin sivupalkkia. Fiilistelin syksyä ja sen kauniita päiviä, kävin Kalajoella ja Sodankylässä, ja opin entistä enemmän arvostamaan ihania ystäviäni, vaikka omat ongelmat tuntuikin verraten pieniltä.


Marraskuun, vuoden parhaan kuukauden, aloitti kivasti Kärppäpeli, joka vielä päättyi kotijoukkueen voittoon, sekä Caio-ilta kaveriden kanssa ja hetken aikaa pysynyt valkoinen maa. Heti alkukuusta aloin fiilistellä lähestyviä synttäreitä. Juhlia riitti muutenkin, sillä kävin poikkitieteellisissä haalaribileissä ja 1barissa blogibileissä, ja myöhemmin loppukuussa oli Verban pikkujoulut. Kandi osasi ahdistaa ihan urakalla, mutta vastapainoksi kävin tsekkaamassa uuden Ideaparkin ja Elisan uuden kämpän. Abipäivillä vastailin abien kysymyksiin englantilaisesta filologiasta, ja blogissa vastailin lukijoiden kysymyksiin ihan kaikesta. Kokoonnuttiin Jyväkylässä isolla porukalla, ja viikonloppu oli hauskin pitkiin aikoihin. Ja tulihan ne omat synttärit sieltä vihdoin, ja päivä oli täydellinen kaikin puolin. Yksi parhammista synttärilahjoista oli, kun pari päivää myöhemmin sain yhdessä Lauran kanssa diplomin ansioituneesta työstä Reeman henkiinherättämisessä! Päätin myös jatkaa mukana Verban hallituksessa, ja loppukuussa ehdin vielä käydä Kalajoella.


Jouluussa vietin itsenäisyyspäivää perinteisestä poiketen viini-illan muodossa. Kävin tekemässä syksyn viimeisin tentin, ja lähdin muutaman tytön kanssa minilomalle Helsinkiin. Majoituttiin Omppuhotellissa, shoppailtiin, ja käytiin Enrique Iglesiaksen keikalla Hartwall-arenalla. Mahtavat pari päivää, vaikka lentäminen pelottikin. Reissun jälkeen pääsin osalliseksi operaatio Kepsukkaa, kun järjestettiin muutaman kaverin kanssa yllätysläksiäiset meidän vaihtoon lähtevälle kaverille. Koko päivä oli tosi hauska, vaikka illalla huomasinkin lompakkoni hävinneen ja sen mukana kaikki tärkeimmät korttini myös. Joulumieli saapui siitä huolimatta, ja blogiin kokosin joululahjatoiveitani, vaikka en itsekään meinannut keksiä, mitä tarvitsisin. Kävin Kalajoella viettämässä pikkujouluja kavereiden kanssa, mutta joulun pyhiksi tulin Ouluun iskän luo. Joulu oli toisaalta aika rauhoittumiselle, mutta toisaalta vauhdikas, sillä mukana oli kaksi alle kolmevuotiasta sekä pieni koiranpentu. Välipäiviksi ja uudeksi vuodeksi menin takaisin Kalajoelle, jonne Eelikin tuli hieman ennen vuoden vaihdetta. Vuosi vaihtui railakkaasti kavereiden kanssa juhliessa.


En tiedä miten paljon se on heijastunut tänne, mutta vuosi 2014 oli kyllä aikamoinen sekamelska. Alkuvuoden epävarmuus on leimannut aika vahvasti lähes koko vuotta, joten mistään ehdottomasti parhaasta vuodesta ei voi puhua. Toisaalta mukaan on mahtunut todella paljon aivan mahtavia ja iloisia, jopa niitä parhaita juttuja. Yhteiseen asuntoon muuttaminen Eelin kanssa on tietysti suurin positiivinen muutos, ja vaikka jotkut ovatkin olleet sitä mieltä että muutettiin yhteen liian aikaisin, en koe asian olevan niin. Näen sen nimenomaan positiivisena ja hyvänä juttuna :) Ilman sitä luulisin asioiden menneen vielä enemmän alamäkeä, kun ei olisi ollut jotain ja jotakuta mitä odottaa. Ja tulevaisuudessa muistan tästä vuodesta varmasti vielä paremmin kaikki kohokohdat: unohtumaton vappu, lämmin jäätelökesa, festarit ja Ellie Goulding eturivistä, Mallasappro ja muut bileet, Enriquen keikka, KP:n läksiäiset, hallitusvuosi. Tätä koostetta tehdessä luin itse asiassa kaikki viime vuoden postaukset, ja hyvä mielihän siitä tuli. Aivan hyvä vuosi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti