perjantai 29. kesäkuuta 2012

Budapest 19.-22.6.2012

Day one. Aamulla oli jätteaikainen herätys, sillä kello soi jo neljältä. Luonnollisesti olin edellisenä iltana valvonut puoleen yöhön asti, ja takana oli siis vajaan neljän tunnin yöunet. No, onneksi lentokoneessa pystyi nukkumaan! Meidän lennothan meni niin, että ensin lennettiin Oulusta Helsinkiin seitsemän aikaan ja sen jälkeen Helsingistä Budapestiin lennolla, joka lähti puoli kymmeneltä Suomen aikaa, ja oli perillä vähän ennen yhtätoista Unkarin aikaa. Lentomatkat olivat lyhyitä, Budapestiinkin lentää reilussa kahdessa tunnissa!



Perillä meitä odotti mukava taksikuski, joka vei meidät hotellille. Vastoin odotuksiani hotelli olikin hyvällä paikalla, melkein ydinkeskustassa! Muutenkin hotelli oli todella viihtyisä; kaksi makuuhuonetta parvekkeilla, kaksi kylpyhuonetta sekä olohuone ja keittiö. Budapestissä oli meneillään helleaalto ja kuumuus iski vasten kasvoja suorastaan läkähdyttävänä. Saapumisen jälkeen ei kuitenkaan kauan aikailtu, vaan vaihdettiin pikaisesti vaattteet ja lähdettiin matkaan, ensimmäisenä kohteena Linnavuori. Muutenkin meillä oli aikamoinen aktiiviloma! Kävelemistä tuli varmasti kymmenien kilometrien edestä, siitäkin huolimatta että hyödynnettiin myös paljon metroa.. Linnavuorella kävin myös viime vuonna, mutta onhan ne maisemat edelleen upeat! Vuorelta käveltiin alas keskustaan ja edelleen hotelille, missä uupumus otti vallan: koko porukka vietti parin tunnin siestan.


Illalla lähdettiin etsimään ruokapaikkaa, ja päädyttiin ravintolaan, jossa sai syödä ja juoda niin paljon kuin jaksaa - hinta ei ollut kovin kallis, mutta ravintolassa sai olla vain kolmen tunnin ajan :D Ruoka oli todella hyvää, valikoimassa oli monenlaisia salaatteja, paikallisia ruokia, useita erilaisia jälkiruokia sekä myös mahdollisuus valita itse erilaisia lihoja itselleen grillattavaksi. Niin oudolta kuin se kuulostaakin, valikoimassa oli myös esimerkiksi haita ja kissakalaa!




Day two. Päivän ohjelmassa oli nähtävyyksien kiertelyä. Ensimmäiseksi suunnattiin metrolla terrorismimuseoon, joka siis on eräänlainen kunnianosoitus natsivainojen uhreille sekä ihmisille, jotka kuolivat Unkarin ollessa Neuvostoliiton (? :D) vallan alaisuudessa. Aika vaikuttava paikka, mutta myös vähän ahdistava.. Sieltä matka jatkui eläintarhaan! Siellä oli todella kivaa, me tytöt vain juostiin häkiltä toiselle kamerat kädessä jep ollaan kaikki täysi-ikäisiä!. Edelleen oli todella lämmin, reilusti yli kolmekymmentä astetta, ja eläimetkin olivat rauhallisia. Eläintarhan jälkeen oltiin suunniteltu visiittiä sirkukseen, mutta sitten selvisi että näytöksiä ei ole ollenkaan kesäkuussa, vaan vasta heinäkuussa! Päätettiin sitten Lauran ja Nadjan kanssa kierrellä kauppoja, ja kyllähän sieltä tavaraa tarttui mukaan, erityisesti New Yorkerista ;D Illan ruokapaikan etsiminen oli yhtä tuskaa; kiljuva nälkä, jalat rakoilla, kierreltiin ympäriinsä melkein kaksi tuntia - ja päädyttiin lopulta pizzeriaan...


Day three. Aamupäivällä suunnistettiin kauppahalliin, jossa saatiinkiin aika kulumaan ihan mukavasti. Myynnissä oli paljon tuoretta ruokaa; lihaa, kasviksia yms; sekä erilaisia matkamuistoja. Tuliaisiin saatiinkiin uppoamaan rahaa! Kauppahallin koluamisen jälkeen tarkoituksena oli shoppailla vaatekaupoissa keskustassa ja myöhemmin mennä kylpylään, mutta aikaa tuhlautui todella paljon, kun jostain syystä poliisit sulkivat juuri sen metroaseman, mihin oltiin menossa.. Kuumuus, väsymys ja käveleminen kävivät vähän kaikkien hermoille, joten päätettiin jättää kylpylä kokonaan pois ohjelmasta, ja me tytöt suunnistettiin kaupungille. Shoppailukaan ei kuitenkaan oikein huvittanut, koska takana oli niin paljon kävelyä!


...Mutta silti sitä oli tiedossa vielä lisää! Illan ruokapaikkaan ei pitäny olla pitkästi, mutta niin vain matkaa tuli enemmän kuin edellisenä iltana.. Toisaalta ravintola oli kuitenkin ihan huippu! Ruoka oli niiiiiin hyvää, ihan nappivalinta! Hyvä ruoka, parempi mieli, sillä syönnin jälkeen lähdettiin vielä kävelemään rantaan päin. Näkymä oli huikea, sillä monen eri sillan valot valaisivat pimeää yötä.


Day four. Lähtöpäivä! Onneksi pakattiin Lauran kanssa jo edellisenä iltana, ja saatiin nukkua hieman pidempään. Kyyti lentokentälle odotti yhdeksältä, ja onneksi vältyttiin ruuhkalta ja oltiin perillä lentokentällä ihan ajoissa. Loppuja rahoja yritettiin kuluttaa tax free-myymälässä, ihan kiitettävästi onnistuttiin! Lento kohti Suomea lähti 11.40 ja Helsingissä oltiin perillä kolmelta Suomen aikaa. Kauan ei tarvinnut odotella Ouluun lähtöä, sillä neljältä matka jatkui kohti pohjoista.


turisti 1
turisti 2

Kaiken kaikkiaan mukava reissu, vaikka helle kyllä koetteli hermoja välillä. Jälleen kerran tuli huomattua, kuinka huono oon pakkaamisessa: mukana oli useampi neuletakki ja pitkähihainen, vaikka katsoinkin sääennusteen ennen matkaa :D Laitan johonkin toiseen postaukseen kuvia matkan vaateostoksista, sillä tässä taitaa olla kuvia ihan riittävästi muutenkin! Ja jos herää jotain kysymyksiä reissuun liittyen, niitä saa toki esittää, tässä oli matkan sisältö aika tiivissä paketissa. Ja muuten, tällainen matkapostaus voidaan varmaan lukea jonkinlaiseksi erikoispostaukeksi, kuten myös esimerkiksi kaveripostaus? Olisiko kellään ideoita tai toiveita muista vastaavista postauksista, joita voisin tehdä? :)

2 kommenttia:

  1. tosi kiva postaus!! ja ihania ootte joka kuvassa <3<3 joskus lähdetään yhdessä tyttöjen reissulle ;);)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos sopuli! ja todellakin mennään, pitää vaan säästää rahaa pari vuotta ensin.. ;D <3

      Poista