perjantai 21. joulukuuta 2012

Biggujouluja!

I gotta feeling that last night was a good night!

Vietin siis eilen pikkujouluja Kalajoen hehkeimpien kisujen kanssa. Aihetta vastaavaan tunnelmaan päästiin hyvin tonttulakkien avulla, ja laitoinpa itse vielä päälle sen ainoan punaisen vaatekappaleen mitä omistan. Tonttutyttöjen tukikohtana toimi samainen mökki, jolla viime helmikuussa vietettiin suunnilleen samalla porukalla penkkareita. Tällä kertaa pysyttiin visusti sisätilossa, eikä haitannut ollenkaan! Ilta nimittäin alkoi aika vauhdikkaasti, kun Milla peruutti autonsa lumipenkkaan, ja minä, Jenna ja Laura työnnettiin se sieltä pois Milden kaasutellessa.



Taktiikkana oli valmistautua maailmanloppuun täysillä vatsoilla. Pikkujouluthan kuitenkin oli kyseessä, ja niiden henkeen toimittiin: torttujen pohjista tuli muodikkaan mustat uunin ollessa vahingossa alalämmöllä ja juustot pääsi pizzan päälle lattian kautta. Hyvää oli anyway, mitäs me pienistä kun ei nekään meistä! Myös perysmässyt oli hoidettu paikan päälle. Ei me koko iltaa sentään syöty, vaan pelattiin myös juomapeliä ja kulutettiin kaloreita tanssipelin avulla. Siinä heiluessa tulikin kuuma, mutta käytiin punastuttamassa posket myös saunassa. Myös juomapelin mukanaan tuomat paljastukset sai itse kunkin posket vaihtamaan väriä, onneksi oltiin vain tyttöporukalla! Ja nimenomaan juuri näiden tyttöjen kesken, jotkut on vaan sellaisia joiden kanssa voi puhua ihan mistä vaan. Oltiin myös etukäteen sovittu, että jokainen tuo mukanaan pienen lahjan. Noiden söpöjen ja pienien pakettien saajat valittiin arpomalla, ja näin jokainen sai antaa ja vastaanottaa vähän joulumielta :)



Yö meni lähinnä hytistessä, sen verran vilpoinen mökki oli. Vaikka ei kovin myöhään valvottukaan, väsymys oli aamulla melkoinen ja joulusiivous viimeinen asia mielessä. Mutta eihän se itsestään hoidu, mieluummin siivoan perjantaina kuin lauantaina ja onhan se olennainen osa jouluun valmistautumista. Imurin kanssa tuli tehtyä tuttavuutta vähän enemmänkin, kun siivottavana oli sekä naapurien talo että oma koti. Mutta puhdasta on, ja kaiken lisäksi täällä tuoksuu ihan piparille! Huomenna Erkki hakee joulukuusen, vaikka yleensä ei sitä ihan näin aikaisin tehty. Toisaalta koristeleminen on kuitenkin meidän kakrujen tehtävä, vaikka äiti käykin siirtämässä joka toista oksalla roikkuvaa palloa. Jouluperinteistä ei kuitenkaan ihan heti luovuta, jotkut jutut säilyy :) 

Sleigh bell ring, are you listening
In the lane, snow is glistening
A beautiful sight
We're happy tonight
Walking in the winter wonderland
Winter Wonderland 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti