keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Christmas time

Happy boxing day! Pieni kysymys vain, johon en itse osaa vastata: onko se joulu huomenna nyt sitten ohi?

Ei oikeastaan haittaa vaikka olisikin, mulla oli jättekiva joulunaika. Esimerkiksi kuusen koristelusta tuli kokemusta oikein urakalla, kun jo Kalajoella se piti tehdä kahdesti. Ei sillä, ensimmäinenkin suoritus oli varsin mallikelpoinen teemana hopeiset pallot only! mutta ihanasti tuoksuva kuusi päätti yön aikana tiputtaa havupeitteensä. Uusi kuusi oli aivan yhtä hyvä, joskin vähemmän tuoksuva, ja pallot löysivät ainakin suunnilleen entisille paikoilleen. Sunnuntaina mentiin Lauran kanssa bussilla Ouluun, ja illalla perheen kanssa joulukonserttiin Oulun tuomiokirkkoon. Siellä esiintyi Pohjan laulu-mieskuoro ja solistina oli esimerkiksi Talentista ja Voice of Finlandista tuttu Saara Aalto. Tuli kyllä heti moninkertainen joulufiilis päälle! Vieläkin kivempaa oli tulla kotiin, kun siellä oli paikoillaan kaikki jo Haapajärveltä tutut joulukoristeet :)


Maanantaina eli tuttavallisemmin jouluaattona tarkoitus kyllä oli herätä aikaisin, mutta.. Ehdin kuitenkin hyvin katsoa Lumikon, eihän sitä voi jättää väliin. Muutenkin päivä kulki eteenpäin perinteistä kaavaa noudattaen. Katsottiin joulurauhanjulistus lol joku lähetti terveisiä Kalajoelle :DDD , syötiin riisipuuroa, ja käytiin joulukirkossa. Tänä vuonna tosin käytiin ortodoksisessa kirkossa, ja en halua olla epäkunnioittava, mutta ei ehkä ollut ihan se meikän juttu kuitenkaan.. Kirkon jälkeen saunottiin ja syötiin pitemmän kaavan mukaan. Pöydässä oli kaikkea kivaa, kinkun lisäksi perunoita, laatikoita, sienisalaattia, kalajuttuja, herneitä, rosollia ja vaikkamitämuuta ja jälkiruuaksi jotain jolle en keksi nimeä, mutta siinä oli luumuja, kermavaahtoa ja jotain moussen tyylistä joka maistui kahville ja piparille :D Vatsa täynnä oli aika vetää punainen lakki päähän ja alkaa tonttuilemaan. Minäkin olin ollut kovin kilttinä, paketeista paljastui muun muassa sanakirja, suklaata, lapaset, leffalippuja sekä vielä Kalajoelta kuusen alta esimerkiksi villasukat, pari astiaa ja ihonhoitojuttuja.


Joulupäivä meni suurelta osin nenä kiinni kirjassa ja välillä ruokapöydän ääressä. Tänään eli tapaninpäivänä pakkasin laukut ja ahtauduttiin kaikki autoon, joka oli menossa Kärsämäelle ja mummulle ja papalle. Siellä tuli taas syötyä vähän lisää jouluruokaa.. Sain myös kestää kunnon kuulustelut mun "kaverista" ennen kuin suuntana oli toinen mummola ja sen jälkeen Kalajoki. Kaiken tämän ahmimisen jälkeen ei voi olla muuta kuin kiitollinen meidän auton tilavasta takapenkistä :D


Onneksi loma jatkuu vielä reilun viikon verran. Kun joulusta on pikkuhiljaa selvitty, voi alkaa suunnitella uuden vuoden menoja. Mulle ainakin joulu on sitä rauhoittumisen aikaa, kun taas uutena vuotena pistetään paikat sekaisin - kavereiden kanssa tietysti!  

Once upon a time in a town like this
A little girl made a great big wish
To fill the world full of happiness
And be on Santa's magic list
Shake it up, shake up the happiness
Wake it up, wake up the happiness
Come on y'all, it's Christmas time
Train: Shake up Christmas   

2 kommenttia:

  1. Sain myös kestää kunnon kuulustelut mun "kaverista" < hahahha !! kuulostaa aivan meidän mummulta ja papalta :D

    VastaaPoista