sunnuntai 24. marraskuuta 2013

40-vee synttärit

Bileet on ohi, mutta juhlaan on aina aihetta! Paljon onnea siis minulle, Lauralle, sekä kaikille muille jotka viettävät tänään ihan erityistä päiväänsä. Aamuyöllä tuli 20 vuotta siitä, kun b-kaksonen pullahti sinertävänä maailmaan. Hurjaa miten nopeaa aika menee! Ihan vasta sitä oli yläasteella, lukiossa, mutta nyt jo yliopistossa ja kaukana kotikotoa. Kun katsoo takaisin menneitä vuosia, on paljon asioita jotka olisi voinut tehdä toisin; toisaalta niitä on ihan turha harmitella. Ilman kaikkia virheitä ja opetuksia en olisi nyt tässä - ja tässähän on aika hyvä olla. Luotiin Lauran kanssa facebookiin tapahtuma lauantain juhlille, ja sen nimi oli 40-vuotissynttärit. Kaverimme Jussin kortin mukaan olemmekin hyvin säilyneitä nelikymppisiksi :D


Kävelin ajoittaisessa räntäsateessa Kaijonharjuun lauantaina päivällä. Käytiin Lauran kanssa tekemässä vielä viimeiset ostokset, ja mentiin sitte kämpille laittamaan paikkoja valmiiksi. Kerrankin oltiin ajoissa! Ehdittiin hyvin käydä molemmat suihkussa, lakata kynnet, koristella kämppä jouluisempaan kuosiin, laittaa meikit ja hiukset, sekä laittaa kaikki tarjottavat esille. Tarjolla oli siis suolaista piirakkaa (kinkku-paprika-feta ja herkkusieni-paprika-feta), cocktailtikkuja (juusto-lihapulla ja juusto-viinirypäle), synttärikakkuna mutakakkua vaniljakastikkeella, sekä suklaata, karkkia, sipsiä ja dippiä. Ainakin omasta mielstä kaikki riitti aika hyvin, ja toinen kakku jäi vielä jäljelle, ou nou ;D Vieraita oli paikalla noin viisitoista henkeä. Oltiin kutsuttu muutama opiskelukaveri, isoveikka, Kalajoen kisuja, sekä tietysti poikakaverit. Vähän meinasi istumapaikoista olla pulaa, mutta kuitenkin tila riitti ja hauskaa oli!


Syömisen ja juomisen lisäksi asiaan kului nauru. Ainakin itsellä tuli posket kipeäksi kaikesta hymyilemisestä! Aika moni saattoi olla myös nenä tiukasti kiinni puhelimessaan; muutaman tytön kanssa nimittäin ladattiin instagram ja tutustuttiin sen käyttöön. Oli ihana yllätys, kun sain selville, että ihan hiljattain myös  windows-puhelimille on tullut mahdolliseksi ladata kyseinen sovellus! Ja mikäs sen kivempaa, kuin aloittaa sen käyttö lataamalla prinsessakuvia. Mulla ja Lauralla oli nimittäin päässä tiarat, jotka hankittiin meille melkein kymmenen vuotta sitten äitin ja Erkin häitä varten. Silloin oltiin pikkutyttöjä, nyt vähän isompia :) Illan aikana pelailtiin myös juomapeliä, sekä Fifty Shades of Grey -bilepeliä, jonka sain synttärilahjaksi. Nyt vain vähän testailtiin, ja parempaan käyttöön peli pääsee sitten pikkujouluissa tyttöjen kanssa, kun ollaan pienemmällä porukalla. Osa kysymyksistä oli nimittäin vähän poskia punoittavaa materiaalia... ;D

Koko illan arvottiin lähdetäänkö baariin vai ei. Meidän soittolista kyllä sai aikaan tanssifiiliksen, mutta muu yleinen fiilis olikin sitten vähän väsyneempi. Toppilaan suuntaavalla porukalla päätettiin kuitenkin käydä pyörähtämässä Caiossa, kun sinne ei ole sisäänpääsymaksuakaan eikä se ole kaukana. No, todellakin käytiin vain kääntymässä, sillä juuri sinä iltana Caiossa esiintyi jokin yhtye ja sisään pääsi narikkamaksun hinnalla. No thanks, joten soitettiin taksi ja lähdettiin kotiin päin. Aika jännä kyyti, sillä oli satanut valtavasti lunta ja satoi edelleen iiiisoja hiutaleita, ja meidän kyyti vähän heilahteli puolelta toiselle. Perille päästiin kuitenkin, pienten alkuvaikeuksien jälkeen oli ihana nukahtaa oman rakkaan tuhinaan. 


Harva pääsee viettämään synttäreitään kahta päivää, mutta tämän päivän mahtavuus on ollut jo aika lähellä eilistä. Sain aamiaisen - tai oikeammin brunssin - sänkyyn. Enkä muuta olisikaan odottanut, olihan mun oikea synttäripäivä! Yksi parhaista asioista synttäreissä on se, kun facebookiin tulee koko ajan uusia ilmoituksia onnittelujen myötä. Kerrankin tuntuu siltä että oikeasti on elämä, hahah. Huomista maanantaita en odota kyllä yhtään innolla, sillä jotenkin tuntuu että stressi ja kiire pukkaa päälle aikamoisella voimalla. Ehkä oli hyvä että synttärit ja juhliminen ajoittui juuri tälle viikonlopulle, niin myöhemmin ehtii hyvin keskittyä opiskeluihin. Eiku hetkinen, mulla taitaa olla pikkujoulut keskiviikkona, viikonloppuna reissu Kalajoelle, ja siihen päälle muutama tentti ja palautuksia. Great.


Now I'm floating like a butterfly
Stinging like a bee, I earned my stripes
I went from zero to my own hero
You held me down but I got up
Already brushing of the dust
Katy Perry: Roar

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti