sunnuntai 18. toukokuuta 2014

pienissä häissä

Klassikko-otsikko, mitenkäs muutenkaan! Lauantaina kun nyt satuin olemaan pienimuotoisissa häissä, ja ehkä se toinenkin merkitys pitää paikkaansa. Juhlittiin Katjan, joka on Eelin serkku, sekä Jukan häitä eilen. Vihkiminen oli Kempeleen vanhassa kirkossa, joka oli aivan ihana valinta. Ympäristö oli rauhallinen, ja kirkko oli pieni ja intiimi. Itse vihkitoimitus ei kestänyt kovinkaan kauan, mutta siihen sisältyi mm. yksi lauluesitys kitaran säestämänä. Kyllähän näin ihanassa ja iloisessa tilaisuudessa aina vähän herkistyy, mutta sain pidettyä itseni kasassa! Vihkimisen jälkeen ajettiin takaisin Kaijonharjuun, josta otettiin mun veli kyytiin. Hän sitten vei meidät keskustaan, ja ajoi auton takaisin tänne, ettei meidän tarvinnut huolehtia siitä sen enempää.


Hääjuhla oli 1barissa, jonne koko porukka kyllä mahtui hyvin sillä vieraita oli suunnilleen kolmisenkymmentä. Tila oli kyllä juuri sopivan kokoinen; tunnelma oli intiimi ja rento, muttei tullut liian ahdasta. Morsiuspari tuli paikalle kuvauksestaan vähän meidän jälkeen, ja ensimmäisenä tietenkin nostettiin alkumalja. Myös sulhanen piti pienen puheen alkumaljojen yhteydessä. Sen jälkeen oli vapaata seurustelua sillä aikaa, kun ruoka laitettiin esille. Ah, ruoka. Se oli tilattu viereisestä Kauppuri5:sta, jossa en ole ikinä itse käynyt mutta kuullut pelkkiä kehuja. Ei epäilystäkään, ettei hääruoka olisi vastannut normaalia tasoa! Ihan loistavaa! Tarjolla oli sitruunaista kalkkuna-nuudelisalaattia, marinoituja kasviksia tuorevuohenjuustolla, häränpihvejä, vuorokauden marinoituja ribsejä, mac'n'cheese, chilipapuja, sekä jossain paprikajutussa uitettua leipää ja siihen munakoisolevitettä. Chilipapuja en maistanut, kaikkea muuta kyllä, ja kyllä tuli vatsa täyteen. Lempparia oli kasvikset tuorevuohenjuustolla, tai siitä oikeastaan se vuohenjuusto, koska juuri kun mentiin ottamaan, tarjolle tuotiin uusi satsi. Saatoin vähän perkata sitä vuohenjuustoa mun lautaselle ;) Ruokailun jälkeen oli taas sitä "vapaata seurustelua" ennen kuin leikattiin hääkakku. Tarjolla oli mansikkatäytekakkua sekä hillatäytekakkua, itse menin perinteisellä manzikkalinjalla ja hyvää oli!


Häissä tunnelma oli tosi rento, eikä virallista ohjelmaa ollut paljon. Se ei haitannut yhtään, sillä aika kului muutenkin nopeasti. Illan päälle kuultiin vielä bestmanin puhe, sekä tietysti katsottiin häätanssi. Häätanssia säesti bändi, joka soitti vielä jonkin aikaa teemaan sopivaa musiikkia. Niin, häissä oli tosiaan teemana 20-luku! Moni olikin pukeutunut sen mukaisesti, ja itsekin koitin hiuksissa tuoda aikakauden tyyliä esille. Mitään perinteisiä hää- tai tutustumisleikkejä ei häissä ollut, mutta ihmisten kanssa tuli juteltua kyllä muutenkin. Viimeinen ohjelmanumero oli sukkanauhan sekä kimpun heittäminen, en saanut kimppua kiinni nyyh. Sen jälkeen jatkui rento jutustelu taas drinkkien äärellä. Tiskiltä sai siis ilmaiseksi juomista siihen asti, että baari aukesi kymmeneltä muullekin yleisölle. Maistelin useampaa erilaista drinkkiä, niin häitä varten suunnitellulta drinkkilistalta kuin muutenkin. Tuli kyllä käytyä melkein kaikki värit läpi!


Kymmeneltä baari aukesi siis myös muillekin. Aika paljon häävieraita oli paikalla vielä myöhään, ja niin minäkin. Oli kyllä yllättävää, kun yksi minun ja Eelin opiskelukaveri ilmestyi paikalle! Niin randomia :D Jussi sitten liittyi meidän porukkaa, ja olihan meillä mukavaa! Häävieraat pääsivät jonon ohi Apolloon ja Gloriaan jatkamaan juhlimista, ja me päätettiin mennä Gloriaan. En ollut aikaisemmin käynyt siellä, ja vaikka paikka oli aika täynnä, oli se silti viihtyisän oloinen. Tuli hyvin vip-olo, koska ensin päästiin jonon ohi ja sitten löydettiin hääseurueelle varattu pöytä! Not bad, not bad at all! Gloriassa tanssittiin jonkin aikaa, ennen kuin kahden maissa lähdettiin taksitolpalle ja kotiin päin. Yöllä meinasi naurattaa vähän joka asia, ja onneksi aamullakin vielä - ainakin minua.


Eelin äiti ja pikkusisko oli siis meillä yötä, ja lähtivät tänä aamuna takaisin kohti pohjoista. Me ei Eelin kanssa ehditty edes herätä ennen kuin vieraat jo lähti, ja vähän harmittaa se asia. Onneksi kuitenkin eilen vietettiin paljon aikaa yhdessä! Tänään on ollut ihanan lämmin päivä, ja käytiin Eelin kanssa ostamassa jäätelöt. Katsoin myös jääkiekkoa, mutta samapa tuo olisiko katsonut vai ei, höh. Huomenna alkaa sitten hurja kertaaminen viimeisiin tentteihin, jotenkin ei ole hirveän luottavainen olo.... Mutta vielä ne ja sitten kesäloman viettoon!


Kuvituksena lähinnä mun häiden asua, koska muita kuvia häistä en oikein viitsi laittaa, ymmärrätte varmaan. Mekko on samasta paikasta kuin yo-mekkokin, eli promgirl.com-sivustolta. Kengät taas lainasin Lauralta, hyvät kävellä mutta lonksuivat välillä ärsyttävästi :D Lauralta sain apua myös hiusten laittoon, sillä sisko kävi kesyttämässä ne suklaalevyä vastaan. Kampaus kesti koko päivän hyvin, mitä nyt jossain vaiheessa panta alkoi vähän painamaan. Mutta ei tuollaiset pikkujutut haittaa, häät on niin iloisia kekkereitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti