perjantai 15. toukokuuta 2015

The Sun is shining and so are you

Valitettavasti otsikon lyriikat ei pidä paikkaansa; tällä viikolla on täällä Oulussa ollut tosi sateista ja harmaata! Ehdin jo vallan innostua kunnon keväästä, mutta nyt otettiin vähän takapakkia. Muistan, miten pari vuotta sitten katsottiin jääkiekon mm-kisoja välillä parvekkeela bikinit päällä vilvoitellen, ja nyt ei moisesta voi haaveillakaan - suurimmaksi osaksi tietty sen takia, että kisat loppui eiliseen. Harmittaa ihan sikana mutta minkäs sille enää mahtaa. Pitää sitten keksiä muita tapoja jännittää iltaisin :D


Alkuviikosta kävin yliopiston reissulla Vaasassa. Oli tosi kiva ja mielenkiintoinen reissu, vaikka jonkin verran kommelluksia sattuikin. Heti aluksi yksi matkalainen jäi puuttumaan ilmoittamatta mitään, mutta sentään saatiin Lauran ja Jennin kanssa kolmen hengen huone. Meidän hotelli oli muutenkin tosi hyvä, mun makuun viihtyistä ja ihan tasokaskin, vaikka en olekaan erityisen montaa hotellia läpi kolunnut :) Ainut mikä harmittaa on, että meidän huoneessa ei ollut kylpyammetta! Joillakin muilla oli ollut, nyyh. 


Saapumisiltana, eli maanantaina, ei ehditty tehdä juuri muuta kuin käydä syömässä. Lähdettiin porukalla hotellilta respan suosittelemaan ravintolaan, mutta meidän jengin makuun se vaikutti vähän kalliilta, joten päätettiin kolmestaan lähteä Amarilloon, tuttu ja turvallinen valinta. Onneksi pari muutakin tyttöä lähti mukaan niin ei oltu ainoat erilaiset nuoret! Tosin tällä kertaa Amarillo ei kyllä ollut turvallinen - varmaan huonoin ravintolakokemukseni tähän asti. Jäätiin odottamana pöytiinohjausta, kun hajamielisen oloinen tarjoilija katsoi meitä hämmentyneenä ja viittasi ohimennen pöytään, jonne saimme mennä istumaan. Meille osunut tarjoilija oli muutenkin jokseenkin tylyn oloinen; aika paljon voi tarjoilija vaikuttaa koko kokemukseen. Kun saatiin valittua annoksemme, tuntui muutosten tekeminen olevan vähän vaikeaa: Jenni halusi vaihtaa dippinsä vähemmän tuliseen, mutta tarjoilija suositteli jalapeno-dippiä joka osoittautui melkoisen tuliseksi sekin, ja mun yrittäessä vaihtaa dippiä, meni ilmeisesti koko annos pieleen. Lisäksi tarjoilija oli jo kiiruhtamassa pois kun tilasin juomiseni. Mullehan tuli siis väärä annos, eikä se ehkä niin harvinaista ole, mutta tuntui kummalliselta kun vielä erikseen halusin sitä muokata. Onneksi se kuitenkin oli ihan hyvää :) Myös laskujen kanssa oli vähän sähläystä, vaikka sanottiin että kaikki maksaa erikseen. Ja mulle ja Lauralle oli laitettu alennusta, en tiiä oliko se hyvitystä siitä annossekaannuksesta vai mistä, koska tarjoilija ei siitä mitään maininnut ja mekin hoksattiin asia vasta myöhemmin. Noh, ensi kerralla paremmin, ja loppusissaan meitäkin vaan nauratti: haluttiin valita varma paikka ja sitten seuraa kommelluksia toisensa perään :D


Seuraavana päivänä päästiin sitten tositoimiin! Koko reissun aiheena oli siis tutustua ruotsinkieliseen kielikylpy-opetukseen. Käytiin vierailemassa kielikylpy-päiväkodissa sekä kielikylpy-koulussa, ja oli kyllä havainnollistavaa ja mielenkiintoista. Vaikka aiheesta on lukenut paljon ja perehtynyt ihan pieniin yksityiskohtiinkin, oli ihan eri asia nähdä sitä käytännössä. Käytiin myös yliopistolla syömässä ja kuuntelemassa yksi luento; Vaasan yliopisto (ja kaupunki yleensäkin) vaikuttaa kivalta ja viihtyisältä! Jännä ajatella että ihan hyvin voisin opiskella sielläkin, kun aikoinaan sain myös sieltä hyväksymiskirjeen. Miten erilaista mun elämä varmaan olisikaan, hui pelottavaa ajatella! 


Junassa on nyt ainakin tullut istuttua pitkän ajan edestä, onneksi ei ihan heti tarvitse uudestaan! Alkuviikon reissu laittoi mun ajantajun ihan sekaisin, ja keskiviikko tuntui maanantailta. Hassua, vaikka tietää että tietyille päiville on sovittu tiettyjä juttuja, niin silti tuntuu eri päivältä. Niitä tiettyjä juttuja onkin riittänyt, kun kokoonnuttiin pienryhmäohjaajien kesken, kävin Elisalla kylässä, ja grillailtiin hallituksen kanssa. Tänään käytiin shoppailemassa Ideaparkissa Lauran kanssa, ja tein kivoja löytöjä - taas vaihteeksi :D Pitää joku päivä kuvailla mitä kaikkea oonkaan shoppaillut kevään aikana, kollaaseihin kokoamani tuotteet on oikeastaan kaikki löytynyt.

Huomenna mennään pitkästä aikaa kamujen kanssa viihteelle - ihan aiheesta, koska meidän vaihdossa ollut kaveri K-P kotiutui jonkin aikaa sitten. Tiedossa on varmasti hauska ilta, paljon naurua ja ehkä vähän viintä - TI-Samin sanoin, aivan huikeeta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti