torstai 7. toukokuuta 2015

The parvekepostaus

Ei-niin-suuria suunnitelmia, mutta silti suuri muutos! Meidän kämpän parveke on aika lailla luonnontilassaan, sille ei olla oikeastaan tehty mitään sen reilun vuoden aikana, mitä ollaan tässä nyt asuttu. Viime kesänä ostettiin Iskun alennusmyynneistä sinne kaksi tuolia, mutta siihen se sitten jäikin; pöydän virkaa toimittaa vanha jakkara, lattialta löytyy yksi sinkkiämpäri kanervoineen ja tuuletustelineestä roikkuu lyhty. Ei mikään kovin viihtyisä tila, jossa tekisi mieli istua ilta-auringon lämmittäessä! Meidän kämppä on kuitenkin kesäisin tosi lämmin ja parvekkeen ovi on lähes koko ajan auki, joten parvekkeesta saa aika luontevasti tavallaan yhden lisähuoneen.

Mitään ei siis olla vielä tehty tai hankittu, mutta suunnitelmat on vahvalla pohjalla! Tai siis mun suunnitelmat, heh. Lasitushan nyt olisi unelma näin ötökkäkammoisen näkökulmasta, mutta ei ehkä kovin järkevä sijoitus opiskelijana vuokra-asuntoon. Siksi onkin hyvä panostaa kalusteisiin ja yksityiskohtiin! Mulle ehkä tärkeimpänä on lattia, jonka päälle haluan puiset laatat. En yhtään lämpene laikukkaalle ja likaisen oloiselle betonilattialle, vaan haluan peittää sen suurilla, puisilla laatoilla. Uskoisin, että niitä tarvitaan kuudesta kahdeksaan kappaletta, riippuen laattojen koosta. Niiden päälle haluaisin laittaa vielä ainakin yhden maton, joka meiltä jo löytyykin, käyttämättömäksi jääneenä lojumasta. Se on väreiltään meri-henkinen, joten elättelen toivoa että tuo kämppis heltyisi ainakin lievälle meri-teemalle!Koska tuolit löytyy jo, tarvitaan enää pöytä. Väistämättä se ei tule olemaan samaa sarjaa, mutta ei se oikeastaan haittaa.  Kovin iso pöydän ei tarvitse olla, kunhan siihen mahtuu jokin kukka, pari kynttiläkippoa, sekä jonkin verran tarjottavia; sitä varten siis, kun kesäiltaisin istutaan parvekkeella nauttimassa viilentävää vesimeloni-smoothieta kirjaa lukien.  Muita suurempia kalusteita ei varmaankaan tarvita, sillä meillä on sisällä nojatuoleina kaksi tuolia, jotka on oikeasti parvekekalusteita, ja ne viedään kesäksi ulos. Mahtuu sitten useampi samaan aikaan istuskelemaan! Haluaisin ehkä vielä jonkun säilytyslaatikon, jonka sisällä voisi tietysti säilyttää tavaraa, mutta joka toimisi myös lisäpöytänä tai istumatilana. Tässä kohtaa tulee ehkä budjetti vastaan, mutta ehkä tehtäisiin joku edullinen huippulöytö!
Jommalle kummalle päätyseinälle on suunnitteilla hankkia hylly tai hyllykkö. Siihen sitten koristeeksi kynttiläjuttuja, lyhtyjä ja muuta kivaa! Haaveena olisi myös oma pieni yrttiviljelmä :) Kukille en niin hirveästi lämpene koska ampparit ja laiska kastelu-tottumus, mutta yrtit olis jees ja toisi sitä kaivattua väriä, sekä toimisi kivana projektina. Varmaan muitakin kukkia ja kasveja täytyy hankkia, mutta niistä en osaa sanoa sen enempää.

Muita yksityiskohtia... Jokin kesään sopiva valosarja olisi kiva! Ja aikaisemmin mainittua meri-teemaa tulisi esille juuri lyhdyissä ja ruukuissa. Lisäksi haluaisin grillin! Asiaa täytyy kuitenkin tutkia, en oikein tiedä millainen grilli kerrostaloasunnon parvekkeella saa olla. Sähkögrilli varmaan ainakin, entäs pallogrilli? Pallogrillejäkin oon nähnyt, mutta jotenkin on sellainen fiilis, että ainakaan joka talossa niitä ei saa olla; ehkä se riippuu taloyhtiöstä. Joka tapauksessa, ei kesä ole mitään ilman grillausta!Musta tuntuu että näilläkin hankinnoilla, loppusissaan aika vähäisillä, saadaan parvekkeesta jo todella viihtyisä ja mukava. Sitten tietenkin toivotaan tosi lämmintä ja aurinkoista kesää, ja ettei näin korkealla, neljännessä kerroksessa, pörräisi paljon öttiäisiä. Kaikki kuvat on Ikean ja Clas Ohlsonin sivuilta. Sinne menin kuitenkin ensimmäisenä etsimään inspiraatiota, koska muiden huonekaluliikkeiden hintataso jotenkin hirvittää.. Pitää vaan toivoa, että tehdään edullisia löytöjä ja uskon, että porukat osaa vinkata, missä hinta-laatu-suhde on kohdillaan. Seuraavan kerran kun kuvaan meidän parveketta, lupaan että se näyttää ihan erilaiselta!

EDIT: Joka kuvassa lukee väärin: se on Clas OHLSON!! noloa, en ehkä pääse tästä yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti