sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Wappujee

No nyt sitten niitä vappukuulumisia! Tuntuu vähän turhalta kertoa päivä päivältä mitä tein, koska loppusissaan päivät toisti aika samaa kaavaa: myöhään nukkumista, illalla bileet, aamulla kotiin. Eli nyt seuraa kunnon maratonpostaus! Opiskelijavapusta monille tulee varmaan mieleen ankara juhliminen, ja ainakin täällä Oulussa se viedään uudelle tasolle pari viikkoa kestävällä jatkuvalla biletyksellä. Ei se silti mene niin, että joka päivä pämpätään, ainakaan mulla vaikka tästäkin postauksesta sellaisen kuvan saa; vaikka kyllähän niitäkin hulluja löytyy :D Päinvastoin, kuten viime postauksessa kirjoittelinkin, mulla meni aika kauan saada sellainen kunnon wappufiilis päälle, ja vaikka hauskaa olikin, painoi väsymys aika rankasti koko wapun. Sen takia pidinkin pari ylimääräistä välipäivää, ja oli oikein fiksu päätös. Niiden jälkeen jaksoin sitten vetää täysillä ja wapun kunnialla loppuun!

Kuten aikaisemmin kirjoitin, mun wappu alkoi viime viikon maanantaina bileissä Teekkaritalolla, ja jatkui keskiviikkona HopLopissa ja Tivolissa. Keskiviikko oli kyllä hauska päivä, jonottamisen arvoinen ja oon iloinen, että pääsin kokemaan sen ensimmäisen kerran kun koko juttu edes järjestettiin. Ja hyvässä seurassa tietty!


Perjantaina pyöräiltiin, vahingossa isommassa kulkueessa, Tuiraan ja Kirkkovenesoutuihin. Ilma oli aluksi tosi aurinkoinen ja lämmin, mutta tumma pilvi ilmestyi jostakin, ja vähän räntää ja rakeitakin satoi. Verbankin joukkue souti raekuurossa, joten pannaan ei-niin-hyvä menestys sen piikkiin! Hyvä fiilis oli silti, ja illalla sitten käytiin Kantiksessa Jälkisouduissa - ja Kantiksen jälkeen testaamassa Burger King :D Hyvät, paksut ranskikset mutta outo jonotussysteemi!


Lauantaina reivattiin! Wappureivien lippu kuului Wappucomboon, ja reivit järjestettiin Limingantullissa SuperPark Arenalla. Tykkäsin paikasta tosi paljon, sopi hyvin just reiveihin. Paikalle päästiin ilmaiseksi Wesibussilla, ja vaikka bussi ei tullutkaan ihan täyteen, oli se silti vallan mainio tämän wapun ensimmäiseksi Wesibussi-kyydiksi. Ja koska oltiin viimeinen kuljetus, saatiin rullailla vähän pidempään! Reiveissä hengailtiin teekkariseurassa, sillä verbalaisia ei paikalla juurikaan ollut meidän porukan lisäksi. Harmi, koska bileet oli tosi hyvät! Yleensä en juurikaan tykkää, jos baarissa soitetaan reivien tyylistä musiikkia, mutta kyllähän se nyt reiveihin tietenkin sopii. Jalat olikin aika hellänä, mutta silti jatkettiin matkaa Teekkaritalolle - ja hyvä että mentiin! Kerrassaan loistavat jatkot, aikaiseen meni, mutta kerrankos sitä wappua vietetään!


Sunnuntaina grillailtiin ensin yliopistolla Humanistipallolle Verban Pallogrillipiknikillä, ja sitten mentiin vähän isompiin grillijuhliin Bbq-bileisiin Teekkaritalolle. Aikaisempina wappuina en olekaan käynyt näissä pippaloissa, mutta paljon väkeähän siellä on aina. Samaan aikaan järjestettiin Amazing Face-wappusuunnistus, johon mekin sitten päätettiin osallistua puoli tuntia ennen kuin se loppui :D Mutta jälleen kerran, spontaanit ideat on ihan parhaita! Ehdittiin käydä kaksi rastia ja nekin suoritettiin vähän niin ja näin, mutta naurua riitti ja meidän joukkue oli silti paras kaikista.


Maanantaina lepäilin vaan kotona, ja se tuli kyllä tarpeeseen. Halusin säästää kaiken energian tiistaille, jolle oli varattu montakin eri juttua. Ensin oli iltapäivällä humanistien wappusuunnistus, joka järjestettiin ekaa kertaa. Se lähti mun ideasta, tosin minä sain idean luonnontieteilijöiden suunnistuksesta mutta kuitenkin. Meidän joukkue oli taas kummasti paras, Jussin Enkelit, ja tehtiin mahtava poseeeraus aina rastille saapuessa. Oli ihan huippua verestää fuksisuunnistuksen muistoja ja kierrellä rasteja hyvässä säässä, tosin tällä kertaa Kaijonharjussa, ja suorittaa erilaisia tehtäviä. Mahtava miten ainakin meidän joukkueen jäsenet vaan heittäytyi tehtäviin mukaan! Ei toki voitettu, mutta eihän se tärkeintä olekaan... :D Suunnistukseen jälkeen käväistiin Verban wappusaunalla syömässä, ja sitten mentiin jonottamaan Wesibussiin. Hauskaa rullailua jälleen kerran, ja lämmin tuli! Illalla olikin sitten AAAAK, ja wapun parhaat bileet! Ei vitsi että oli hauskaa, tanssittiin koko ilta ja jatkettiin vielä Teekkaritalolle. Aamun jo valjetessa, kun ihmiset oli parvekkeilla tupakalla ja vastaan tuli koiran lenkkeilyttäjiä, mentiin vasta nukkumaan. Seuraava päivä menikin sitten lepäillessä taas ja illan bileet jäi välistä, mutta onneksi saatiin liput myytyä niitä kaipaaville.


Torstaina sitten oli vihdoin waatto eli wappuaatto! Myöhästyttiin Franzenin patsaan lakituksesta vähän, ja seurauksena missattiin myös wappukulkue. Mua se ei kuitenkaan hirveästi haitannut, koska ollaan oltu niissä kahtena edellisenä vuonna, ja mentiinkin vähän etuajassa jo uittopaikalle Ainolan puistoon. Kerrankin oli ihanan lämmin ja aurinkoinen sää, ja tarkeni paremmin kuin hyvin istuskella. Uitot tuntuivat menevän tosi nopeasti, tietenkin just silloin kun olisi halunnut olla pidempään! Uittojen jälkeen käytiin syömässä Kauppurissa (nam) ja sitten pikavisiitille kotiin ennen Verban grilli-iltaa. Oltiin ajateltu olla siellä jonkin aikaan, mutta kuultiin huhua että Wesibussiin on jo kertynyt jonoa, joten lähdettiin heti jonottamaan. Saatiinkin jonotella kolmisen tuntia, sillä ei haluttu eikä oltaisi loppujen lopuksi edes mahduttu ensin tulevaan, seitsemältä lähtevään Wesibussiin, vaan tähdättiin ysiltä lähtevään. Aika meni kuitenkin tosi nopeasti ja jälleen kerran, oli todellakin sen arvoista. Ihan huikeeta biletystä, musiikkia ja seuraa! Wesibussin jälkeen mentiin Waaton bileisiin Tivoliin, ja sielläkin oli kyllä hauskaa. En muista käytiinkö viime wappuna paljon baarissa, mutta tänä wappuna eri bileitä on kyllä koluttu läpi urakalla, ja jotkut on olleet kirkkaasti toisia parempia; niin myös Waaton bileet. 


Ennen kolmea päätettiin lähteä että ehditään Ashematunnelin örinöihin, ja oli muuten eeppinen narikkajono, ihan älyttömän pitkä ja vähän kaoottinen. Ehdittiin kuitenkin ajoissa, öristiin vähän ja ei kun pizzaa hakemaan. Siinä vaiheessa alkoi väsymys painamaan päälle, ja sain yhden kaverin lupamaan kyydin Kaijonharjuun sen pyörän tarakalla. Mua kuitenkin alkoi ahdistamaan ja säälittämään sen puhina, joten otin Tuirasta taksin kotiin ja hyvä niin. Muutenkin tuli wapun aikana ajeltua taksilla vähän liikaa, näin opiskelijabudjetin näkökulmasta... No, ensi kuu syödään sitten vaan nuudeleita.


Wappupäivänä brunsseiltiin, siitä lisää myöhemmin ja jopa kuvien kera! Nyt vielä koottuna wapun parhaat palat, olkaapa hyvät:

♥ HopLop! Jotain aivan huikeeta, ennennäkemätöntä ja niin hauskaa. Oikein hieno wapun avaus!

♥ Reivit, ja tietysti se, että samana päivänä Kärpät voitti Suomen mestaruuden! Saatoin pari kyyneltä tirauttaa, lienee ihan sallittua. Oli huippua tampata tanssilattiaa neon-valojen hohteessa, hyvässä seurassa.

♥ Jatkot Teekkaritalolla aamuun asti. Pitääkö tähän muka lisätä jotain?

♥ Suunnistaminen, jota pääsin harrastamaan onneksi useampaan otteeseen. Todella hauskaa puuhaa, ihana heittäytymistä ja huiput joukkuetoverit!

♥ AAAAK, ja tämän wapun ainoat Apollo-bileet :o Huippu fiilis ja paljon tanssimista, muistan elävästi miten vedin täysiä Ellie Gouldingin Love Me Like You Do -remixin tahdissa! Ah, moments like these <3

♥ Wesibussi x3 Kaiken jonottamisen arvoista, joka kerta yhtä huikea ja mieleenpainuva. Muuten en niin välitä ysäri-musiikista, mutta Wesibussiin se kuuluu ja siitä tuleekin aina mieleen Wesibussi. Ja Verban tytöt sai staffilta kehuja useampaankin otteeseen!

♥ Ihmiset, ihmiset, ihmiset! <3 Teekkareita ja humanisteja, uusia tuttuja ja vanhoja ystäviä. Ei wappu olisi mitään ilman parasta seuraa, ja on aina ihan huippua tavata uusia tyyppejä. Mä kyllä nautin niin siitä, kun saa tanssia ringissä hyvän musiikin tahtiin, ja usein mulle nousee kasvoille typerä virne. Ei sille mitään mahda!


Vähän harmittaa, että wapun alkuvaiheilla mua vaivasi se väsymys, enkä ehkä saanut alkupään bileistä kaikkea irti. Kuitenkin tekstistä taitaa käydä aika selväksi, mitkä bileet oli eniten mun mieleen, ja kyllähän niitäkin silti riittää. Voin sanoa, että nautin kaikesta täysin rinnoin ja tuli taas hauskoja ja unohtumattomia muistoja! Ja kyllä, opiskelijat kirjoittaa wapun tulplaweellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti