maanantai 22. kesäkuuta 2015

Juhannusta

Moikkamoi! Pakenin alkuviikosta Kalajoelle Oulun sateita, ja tietysti taustalla oli toinenkin syy: juhannus! Kone - ja vähän myös kamera - unohtui piiloon laukkuun, mutta sehän on vain merkki siitä, että oli hauskaa :) Ja niinhän meillä olikin, hyvällä porukalla, kukkapannoilla ja yllättävän aurinkoisella ilmalla!


Alunperin olin ehkä odottanut vähän erilaista juhannusta kuin millainen se loppusissaan oli. Kutsuttiin Lauran kanssa meidän kaveri Jenni Kalajoelle viettämään juhannusta ja katsomaan Särkkien meininkiä. Sen lisäksi olin odottanut näkeväni monia Kalajoen kavereita, koska juhannuksena meillä on ollut tapana kokoontua yhteen. Ihan kaikkien kanssa en pystynyt treffaamaan, mutta ei se mitään, koska mun juhannukseen kuului kuitenkin paljon huipputyyppejä! Tutustuin uusiin immeisiin ja sain pitkästä aikaa kummitustädin vieraaksi, joten aivan hyvin meni noin niinku omasta mielestä.


Meidän porukat lähti omiin oloihinsä mökille viettämään juhannusta, joten meillä oli talo tyhjänä. Seilattiin kuitenkin aika paljon edes takaisin, sillä hurjien grillibileiden lisäksi hengailtiin aika paljon särkillä, sekä muistettiin myös käydä moikkaamassa porukoita. Kalajoellahan juhannus alkaa jo torstaina, yhtä aikaa festareiden kanssa joita tänä vuonna oli peräti kaksi erillistä. Ekana iltana grillailtiin vähän rauhallisemmissa merkeissä kotona, mutta lähdettiin illan päälle särkille. Käytiin kuuntelemassa Haloo Helsingin keikkaa aidan ulkopuolella, ja olihan se vaan tosi hyvä! Loistava juhannusfiiliksen kohottaja :) Keikan jälkeen käytiin kavereiden mökillä, mutta yöksi mentiin kimppataksilla kotiin ja juteltiin vielä aamuun asti. Juhannusaatto käynnistyi hitaasti, sillä unta riitti yli puoleen päivään; huolimatta ärsyttävästä ruohonleikkurin äänestä. Päivällä ehdittiin käydä jäätelöllä, ja illalla herkuteltiin taas grilliruualla. Kyllä sitä juhannuksena saa vähän lipsua! Meikä toimi sekä saunanlämmittäjänä että grillimaisterina, ja wingsien lievästä mustasta pinnasta huolimatta eväät kyllä maistui. Meillä oli kanaa, kasvisvartaita, salaattia, herkkusieniä, maissia... Ei yhtään harmita olla nyt Oulussa :D Grillaillessa istuskeltiin samalla meidän terassilla, johon aurinko paistoi eikä tuullut yhtään; tuli pikkuisen lämmin! Illan päälle lähdettiin taas särkille, mutta tällä kertaa jäätiin sinne myös yöksi.


Aamupalaksi toivottiin lettuja, mutta ei valitettavasti lykästänyt... Onneksi saatiin sitten vatsat pinkeiksi porukoiden luona! Lauantaina oli myös tosi hyvä sää, joten ruokaa odotellessa oli ihanaa istuskella auringossa, kun tarkeni jopa lyhythihaisella paidalla :) Taas jouduttiin vähän kulkemaan ympäriinsä, kun ensin käytiin kotona laittautumassa ja sitten ajeltiin taas särkille viettämään iltaa. Juhannuspäivän iltana otettiin yllättävän rauhallisesti, pelattiin korttia ja käväistiin Safaritalolla. Toisaalta oli ihan hyväkin päästä aikaisin nukkumaan, niin paluu arkeen on vähän helpompi :)


Juhannusinnostus silloin, juhannusmasennus nyt, niin se vaan menee. Mutta hauskaa oli ja seuraavaa kertaa odotellessa! Alkavalla viikolla ajattelin vähän katsella koulujuttuja ja toivottavasti nauttia kesän lämmöstä, ja jotain kivan spesiaalia olisi myös kiva tehdä. Palaillaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti