maanantai 1. kesäkuuta 2015

Juhlahumua pohjoisessa

Käytiinpäs tuossa pyörähtämässä Sodankylässä viikonlopun verran! Perjantaina iltapäivällä lähdettiin Eelin kanssa ajelemaan kohti pohjoista, suuntana siis Sodankylä ja Eelin pikkusiskon yo-juhlat. Matkalla nähtiin poroja, jee! Muuta kivaa ajomatkassa ei juuri ollutkaan, sillä ensin Kemi-Rovaniemi-väli on tosi puuduttava, mutta Rovaniemi-Sodankylä väli vasta tylsä ja pitkä onkin. Näin kesällä sentään näkee katsella maisemia :D Perillä meitä ei yllättäen odottanutkaan hälinä ja paljon ihmisiä; yövieraat oli siirretty läheiselle mökille. Ihan fiksua, että juhlapaikka oltiin rauhoitettu, sillä mökilläkin oli juurikin sitä hälinää. Ja ilmeisesti myös vikinää, koska siellä yöpyneet kertoivat kuulleensa hiirien rapinaa. No thanks! Ja onneksi Eelikin sanoi tiukasti, että me yövytään kotona, sopi hyvin mulle.


Perillä oli hyvä huomata, että Eeli puku oli jäänyt kotiin eteisen naulakkoon. Jonkinlainen asustus saatiin kuitenkin kyhättyä kasaan, ja aamulla kiirehdittiin kauppaan heti sen auetessa ostamaan kauluspaita ja kravaatti. Mullakin meinasi vähän paniikki iskeä, koskien tosin hiuksiani. Ostin viime viikolla Glitteristä eräänlaisen nutturavalkin, jonka avulla ajattelin hiukseni laittaa. Harjoittelinkin kampausta useampaan otteeseen, mutta en saanut sitä valkkia pysymään paikoillaan, oli hiukset sitten hieman likaiset tai puhtaat. Ei auttanut kuin treenata kihartamista itselle ja vieläpä vanhalla pinkillä minikihartimella. Juhlapäivänä kiharsin siis hiukseni kolmannen kerran ever, ja ihan jees onnistui ja pysyi. Mekko oli sama kuin muutama vuosi sitten mun veljen ylioppilasjuhlissa. Nyt se istui kuin nakutettu ja sai kehujakin, jej. Jaloissa oli sitten kiilakorkokengät, koska vaikka olisin kovasti halunnut laittaa yhdet ihanat platform-korkkarit, oli mun jalat väsyneet jo pelkästään niiden kokeilemisen jälkeen... Ja nuokin kiilat vaihdoin melko nopeasti ballerinoihin, ne jalassa kun oli helpompi tiskata!


Juhlat oli kyllä oikein mukavat ja lämminhenkiset. Käytiin myös koulun lakitustilaisuudessa, ja kyllähän siinä vähän nostalgiset fiilikset tuli! Kotona ehdittiin lähisukulaisten kesken kilistellä, syödä ja hengähtää, ennen kuin vieraita alkoi saapumaan. Paljon uusia sukulaisia, joten välillä pakenin tiskaamaan. Illasta alkoi kyllä tuntumaan aikainen herätys ja raskas päivä. Silti lähdettiin juhlakalun eli Aadan, sekä Eelin toisen siskon Tiltun, joka on mun kanssa samanikäinen, kanssa juhlimaan vielä Spring Break -bileisiin. Ne on vissiin aika kova sana paikallisten keskuudessa, ja olihan siellä porukkaa. Ihan tuli kyllä Dyyni mieleen! Bileissä esiintyi muun muassa Stepa ja Talonpoika Lalli, eli onpahan nähty nyt nekin lappilaiset lahjat musiikille. 


Seuraavana päivänä, eli sunnuntaina, eli eilen, lähdettiin ajamaan kotiin. Sitä ennen ehdittiin kuitenkin viettää päivää muiden kanssa ulkona auringossa istuskellen ja koiria paijaten; saippuakuplia, suklaakakkua ja söpöilyä. Pääsin myös syömään uusia perunoita ensimmäistä kertaa tälle vuodella, jee ja nam. Kotiin päin ajettiin kuitenkin vesisateessa, joka loppui vasta Oulussa.


Onnistuneen reissun jälkeen on kiva tulla kotiin, omalle sohvalle, sängylle ja jääkaapille. Ja odottipa se pukukin naulakossa, just siinä mihin se jätettiinkin. Uusi ylioppilas oli huikean kaunis, tarjoilut herkulliset, ja Sodankylä ei pettänyt taaskaan. Eelin siskot on ihania, ja samoin tietysti muu perhe ja suku. Kesällä mennään kyllä pidemmäksi aikaa, se on varma! Ehkä kiivetään taas Luostolle tai käydään filmifestareilla. Tällä reissulla Eeli näytti myös paikan, jonne kuulemma rakennetaan meidän talo. Ehkä sitten eläkkeellä, onhan se pohjoinen nyt ihan kiva kuitenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti