torstai 25. kesäkuuta 2015

Meidän parveke

Sadepäivistä selvitäkseni oon haaveillut niistä paljon puhutuista lämpimistä kesäilloista, joita pääsisin viettämään parvekkeella. Siis parvekepostausta kehiin! Täällä kirjoittelin meidän, tai mun, parvekesuunnitelmista. Periaatteessa nuo suunnitelmat piti ja toimi perustana meidän hankinnoille, vaikka lopputulos ei vastannutkaan ihan alkuperäistä mielikuvaa. Kollaaseissa esiintyvät huonekalut ja muut parvekejutut jäi myöskin Ikean ja Clas Ohlsonin hyllyille, koska ei edes käyty niissä shoppailemassa, vaan löydettiin tarvittavat Bauhausista, Prismasta, Tokmannilta ja Kodin1:stä. Kukat ja yrtit ostettiin Prismasta ja Tokmannilta.


Niin kuin kirjoitin, mulle tärkeintä oli peittää parvekkeen betonilattia. Se oli epätasaisen värinen, laikukas ja likaisen näköinen. Mietittiin terassimattoa, mutta mua epäilytti sen kuivuminen sateen jälkeen. Meillä kotikotona terassimaton alla on puiset laudat, joten se on tavallaan "ilmavampi", mutta omalla partsilla pohjana on tosiaan se betoni. En kyllä tiedä oonko ihan hakoteillä asian kanssa, mutta tuntui, että olisiko se matto ihan märkä koko ajan varsinkin näillä sateilla. Siksi päädyttiin puisiin terassilaattoihin! Tosin mun arvio niiden määrästä oli hiukan alakanttiin, mutta en vielä tiennyt minkä kokoisia laattoja me otettaisiin. Vaihtoehtoina oli siis 40x40 ja 60x60, mutta ei saatu niitä sopimaan järkevästi; aina reunoista jäi yli tai vajaaksi häiritsevän paljon. Sitten kuitenkin hoksattiin Bauhausissa 50x50 kokoisia laattoja, ja kun niistä oli tarjous, otettiinkin niitä! Ne meni juuri hyvin tasan, eikä missään reunassa ole merkittävän suuria rakoja tai aukkoja. Kaiken kaikkiaan tarvittiin laattoja siis huimat 21 kappaletta, mikä oli myös parvekkeen laittamisen suurin menoerä. Ne kuitenkin näyttää superkivalta, muutti parvekkeen ilmeen ihan kunnolla, ja kuivuu nopeasti. Ja tosiaan, laatat ei suinkaan ole puun- tai männynväriset, vaan ihanat tummanharmaat! Tuli heti ihan erilainen fiilis :) Ollaan molemmat todella tyytyväisiä meidän valintaan, vaikka se vähän äkkinäinen olikin.


Muut suuremmat hankinnat oli pöytä sekä kukkahylly, jotka molemmat on Anno-sarjaa ja löytyi Kodin1:stä. Pöytä tuntui aluksi tosi isolta pienen jakkaran jälkeen, mutta nyt siihen on jo tottunut. Tarjotinosan saa myös irti ja sen voi ottaa vaikka talveksi sisäkäyttöön! Hylly ei ollut ihan välttämätön ostos, mutta sopi mielestäni ihan hyvin omaan nurkkaansa, ja vaalentaa kivasti laattojen tuomaa tummaa ilmettä.


Parvekkeelta löytyy myös matto, josta löytyy nyt sitä kuuluisaa meri-henkisyyttä - mutta siihen se sitten jääkin. Tai no, on meillä tummansininen miniroskis tuhkakuppina :D Ehkä vielä joskus löydän lisäksi täydellisen, valtavan lyhdyn, joka vastaa mun näkemystä merihenkisestä lyhdystä. Onneksi sitten muita kivoja yksityiskohtia löytyy jonkin verran. Prisman poistopisteestä löytyi kaksi vähän oudon mallista koria, jotka käännettiin ympäri, jolloin niistä tuli kivat kaksitasoiset kukkahyllyt. Alemmille tasoille laitoin Clas Ohlsonin pienet lasilyhdyt, jotka meiltä löytyi jo valmiina.


Ehkä merkittävimmin parvekkeen ilmettä kuitenkin luo kukat ja kasvit! Niiden suhteen luotin vaan äidin mielipiteeseen, mutta ruusuja en kuitenkaan halunnut. Pöydältä ja toiselta pikkuhyllyltä löytyy valkoiset marketat, ja niiden ruukut valitsin itse. Sopii mun mielestä hyvin värimaailmaan, ja sinkkiämpärit on jo jonkin aikaa olleet mun lemppareita jostain syystä. Sinkkiämpäristä löytyy myös parvekkeen ehdoton kohokohta, ihana kultasypressi! Hauska ja näyttävä, ja tuo kivasti väriä. Samoin toisella pienellä kukkahyllyllä oleva krysanteeni on ihanan värinen, ja kukkii muuten kauniisti! Viimeisenä, muttei vähäisimpänä, on vihreyttä tuomassa ja pienenä projektina toimiva yrttiviljelmä. Yrttien laatikko sopii yhteen kukkahyllyjen kanssa ja siitä löytyy thai-basilikaa, oreganoa, rakuunaa ja rosmariinia. Tuoksu on tosi hyvä, pitäisi vain useammin muistaa, että ruuanlaiton mausteet löytyy ihan omalta parvekkeelta!  


Ja löytyypä tuolta myös talvelta jäänyt kanerva, jossa vielä henki pihisee.

2 kommenttia:

  1. Onpas kaunis parveke teillä♥ voi oispa meidänkin partsi vähän isompi :D kauniisti olet laittanut kasveja:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos paljon! :) toi on kyllä ihan hyvän kokoinen, eikä tunnu liian täydeltä :) heh, me kyllä vähän huijattiin yrttien kanssa kun ne ostettiin kaupasta valmiina, mutta onhan siinäkin jo hommaa että saa ne pysymään hengissä ;D

      Poista