torstai 23. heinäkuuta 2015

TAMPERE

Moikka taas! Täällä ollaan kotiuduttu lomareissulta, ja voi vitsit että olikin kivaa. Meni jossain lomafiiliksessä ja rakkaushuumassa koko reissu, tuntui ettei voinut lakata hymyilemästä! Tarkoituksena oli jonakin iltana tehdä pikapäivitys hotellilta, sillä meillä oli läppäri mukana sarjojen katsomista varten, mutta päivät oli niin täynnä tekemistä ettei edes jaksettu avata konetta. Nyt seuraa siis kunnon pläjäys lomakuulumisia!


Lähdettiin matkaan maanantaiaamuna, ja minä sain jopa ajaa! Lainattiin siis tuttuun tapaan Audia, ja Eeli ei ikinä tahtoisi antaa mun ajaa sillä. Nyt kuitenkin pidin pääni ja ajoin ensimmäisen pätkän Kärsämäelle, missä pysähdyttiin käymään mummulassa. Tosin taisi olla viimeinen kerta kun otan Eelin mun kyytiin, sen verran kommenttia tuli vähän kaikesta :D Hyvällähän ne sanotaan, mutta silti.. Onneksi mummulassa sai herkullista ruokaa, ja oli muutenkin kiva nähdä isovanhempia pitkästä aikaa, ja tankkauksen jälkeen jaksoi istua autossa Tampereelle asti. Ihan tuli perhosia vatsaan kun lähestyttiin keskustaa! Jätettiin auto rautatieaseman parkkihalliin, joka oli lähellä meidän hotellia ja siksi tosi kätevä vaihtoehto meille. Jätettiin tavarat hotellille ja lähdettiin samantien syömään. Käveleskeltiin vähän aikaa, mutta päädyttiin Amarilloon, yllätyyys. Tällä kertaa palvelu pelasi ja ruoka oli hyvää! Jälkiruuat syötiin mun kaverilla Siljalla, joka nykyään asuu ja opiskelee Tampereella. Oli tosi kiva nähdä pitkästä aikaa, ja Siljan kämppä oli kyllä aivan asujansa näköinen!


Tiistai oli ainut kokonainen päivä, joka vietettiin Tampereella, ja oli tietysti varattu huvipuistoiluun Särkänniemessä! Käytiin ensin syömässä vähän aamupalaa Wayne's Coffeessa, ja sitten suunnattiin Särkänniemeen. Mietittiin ensin bussia, mutta päätettiin kävellä, mikä olikin tosi hyvä idea: lämmin ilma ja kivat maisemat sai meidät tosi hyvälle tuulelle :) Lisäksi saatiin samalla vähän parempi kuva keskustasta. Särkänniemessä oli kyllä paljon väkeä, huomasi heti hyvän kelin vaikutuksen! Päivä olikin tosi lämmin, jopa vähän helteisen oloinen, joten oli ihana olla ulkona koko ajan. Kierreltiin aluetta vähän edes takaisin, ja lopulta käytiin vain kolmessa laitteessa. Tosin elämyskohteita kierrettiin senkin edestä, kun käytiin Delfinaariossa, akvaariossa, Näsinneulassa sekä tietenkin Koiramäellä! Oon kovin eläinrakas, joten vaan juoksin aitaukselta toiselle ihastelemaan ja valokuvaamaan eläimiä :D Monet niistä oli kuuman päivän takia aika passiivisia, ja esimerkiksi kaksi koiranpentua nukkui ihan uupuneina, pienet raukat! Delfinaario oli myös tosi kiva, vaikka monta kertaa oonkin näytöstä käynyt katsomassa, ja onhan se aina vähän erilainen. Eeli ei ollut ikinä ennen nähnyt delfiinejä, joten oltiin molemmat ihan täpinöissään. En ota sen kummemmin kantaa eläintarhojen tai delfinaarion eettisyyteen :) Päivällä käytiin myös syömässä pizzabuffetissa, ja bongasimpa erääseen laitteeseen jonottaessamme ihan meidän perästä Haloo Helsingin Jeren! Kyllä minä tosifanina heti tunnistin, mutta en viitsinyt häiritä; sen verran salakuuntelin, että taisi olla viikon ainut vapaapäivä.


Reippaina myös käveltiin pois Särkänniemestä, ja jalkapohjissa alkoi kyllä tuntua! Pienen levähdystauon jälkeen lähdettiin tapaamaan Eelin kavereita, ja käytiin Pyynikillä näköalatornissa katselemassa maisemia ja syömässä kuuluisan hyviä munkkeja. Ajettiin vielä vähän matkan päähän Pispalanharjulle ihastelemaan vähän lisää maisemia sekä ihanan idyllistä asuinseutua. Niin nättiä! Kaiken kävelun ja ulkoilun jälkeen päätettiin vähän palkita itseämme, ja suunnattiin porukalla Cafe Europaan olusille, ja käytiin myös pubi Ukko Nooassa. Oli kiva saada kahdenkeskistä aikaa, mutta myös nähdä kavereita ja kierrellä Tamperetta paikallisten kanssa. Siinäkin mielessä Tampere oli siis hyvä kohde, että pystyttiin näkemään monia kavereita, jotka kaikki sattui olemaan sellaisia, joita mutenkin näkee harvemmin.


Vimppana päivänä käytiin vain shoppailemassa, mutta ahkerasta kiertelystä huolimatta en löytänyt juuri mitään! Sen sijaan sain kyllä pari juttua hankintalistalle, joten täytyy pitää silmät auki... Ainut ostokseni oli kello Ur&Penn-liikkeestä, ja senkin Eeli oikeastaan huomasi. Mutta väliäkö sillä, koska se on ihana! Ja maksoi vain parikymppiä, alkuperäisen hinnan ollessa noin viisikymppiä. Ja eihän se haittaa, jos rahat säästyy sitten johonkin muuhun... :) Shoppailujen jälkeen käytiin syömässä Koskikeskuksen American Dinerissä. Ruokalista oli kattava ja ruoka oli hyvää, mutta tarjoilija taisi unohtaa käydä ottamassa meidän tilauksen. Koska ruokaa sai tilata myös tiskiltä, sai paljon meitä myöhemmin tulleet tehtyä tilauksensa aikaisemmin, sillä me odotettiin tilauksen ottamista varmaan puoli tuntia! Ja saman verran itse ruokaa, kun niitä tilauksia oli siihen mennessä tietenkin jo kertynyt. No, ruoka oli mun mielestä joka tapauksessa hyvää ja palvelu myös, sitten kun sitä sai.


Yksi reissun vierailukohteista piti olla kissakahvila, mutta aika ei mitenkään riittänyt siihen. Kyllä harmittaa, kun ne shoppailutkin oli loppujen lopuksi vaan kiertelyä, aivan hyvin olisi voinut käydä rapsuttelemassa kisuja shoppailun sijasta! Mutta ensi kerralla sitten :) Ja toisaalta lähtöpäivä oli ihan hyvä shoppailuun, sillä vettä satoi välillä aika paljonkin. Samoin kotimatkalla tummia pilviä näkyi vähän joka puolella, mutta Oulussa paistoi yllättäen aurinko!

Kaiken kaikkiaan, aivan ihana reissu! Lähtisin koska vain uudestaan :) Vähän meinaakin iskeä loma jälkeinen masennus, sen verran mukava oli tuo viikon aloitus. Loppuviikolle onkin sitten luvassa vähän Qstockia, toivottavasti ilmat suosii Oulua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti