keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Top chef x2

Bonjour!

Ah tätä vapaa-aikaa!  Myöhään nukkuminen on parasta silloin, kun tietää että jotkut ahertaa koulussa kokeiden kimpussa. Oon jo parina aamuna saanut heräillä rauhassa yksin, koska porukat on jo lähtenyt töihin ja Laura on ollu yötä sen poikaystävällä Pirkka-Pekalla.

kivat silmät hermanni

 Jotain kehittävääkin on silti tullut puuhailtua: äitin pyynnöstä leivottiin pääsiäistä varten.

Sitruuna-aprikoosikakku (lähde: joku vanha Valion lehtinen : D)

125 g voita
1 3/4 dl sokeria
1 kananmuna
2 1/2 dl appelsiinitäysmehua
5 1/2 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta

Päälle:
2 prk (à 200 g) Valio maustettua sitruunarahkaa
1 tlk aprikooseja

Sulata voi. Leikkaa leivinpaperista pohjan kokoinen pala irtopohjavuokaan (halkaisija 25-26 cm) ja voitele vuoan reunat. Sekoita jäähtyneeseen voisulaan sokeri ja muna, lisää mehu ja vehnäjauho-leivinjauheseos. Kaada taikina vuokaan. Levitä päälle sitruunarahka, keskelle ohuemmin kuin reunoille. Asettele päälle aprikoosit. Paista 150 asteessa n. 1 tunti 15 min ja tarjoa kakku jäähtyneenä.


Meidän versiossa aprikoosit vaihtui persikoihin päiväkodissa saadun aprikoositrauman takia. Saatettiin myös ehkä sekoittaa aineet vähän väärässä järjestyksessä, mutta ihan hyvältä se kuitenkin valmiina näytti! Ainaki kakku oli noussut jos ei muuta...

Ennen paistamista..

...paistamisen jälkeen : D
Rahkapiirakka (varsinaista lähdettä reseptiin ei ole, mutta paperissa luki "Hilkalle (mun äiti) Outilta 7.8.1997)

8 1/2 dl vehnäjauhoja
3 1/2 dl sokeria
2 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
250 g voita
2 dl piimää
1 kananmuna

Täyte:
500 g rahkaa
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
sitruunanmehua tai ananasmurskaa

Sekoita kuivat aineet (vehnäjauhot, sokeri, sooda ja leivinjauhe) keskenään. Nypi pehmeä voi jauhoseokseen. Ota vajaa puolet muruseoksesta erilleen ja sekoita loppuun muruseokseen piimä ja kananmuna. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle tätä sanaa me ihmeteltiin vaikka kuinka kauan!. Sekoita täytteen ainekset ja levitä pohjalle, ripottele muruseos pinnalle. Paista 200 asteessa 20-30 minuuttia.



 Vois sanoa että tästä piirakasta tuli aika mielenkiintoinen, kiitos hienojen nyppimistaitojeni. Rahkana käytettiin Valion valkosuklaa-limerahkaa, koska se sopii hyvin (?)  ananaksen kanssa. En oikeesti tiedä mikä tuo uunipannu on, mutta meillä oli ajatuksena tehdä pellillinen tätä piirakka. Taikina oli kuitenki tosi.. jämäkkää, ja eikä levittynyt kunnolla, joten päädyttiin sitten valitsemaan tavallinen mutta aika iso vuoka. Ongelmat ei kuitenkaan loppunut siihen, vaan täytettä tuli aika reilusti ja oltiin säästetty muruseosta hieman liikaa. Eihän sitä kuitenkaan voinut roskiin laittaa, vaan täytteen päälle tuli paksu kerros muruseosta, joka muuten oli enemmän jauhomaista kuin murumaista : D

Ennen paistamista (tuo muruseos näyttää ihan juustoraasteelta)...
...paistamisen jälkeen. Piirakka se on vaikka muistuttaa pizzaa!
Keittiö ei tosiaankaan oo mun lempipaikka: tykkään kyllä ruuasta ja syömisestä, mutta oon ihan surkea laittamaan ruokaa. Leipominen on sentään vähän kivempaa, koska valmiita tuotoksia saa syödä pidemmän aikaa (ja kyllä huomaa milloin tytöt on ollu keittiössä: siivoamisessa menee melkeen yhtä kauan kuin ruuan tai leivonnaisen tekemisessä). Kauhulla ootanki sitä hetkeä, kun pitää omassa kämpässä laittaa ruokaa lähes joka päivä! Onneksi tässä on kuitenkin kevät ja kesäkin aikaa harjoitella erilaisia reseptejä, jotka sopii opiskelijan rahapussille.


Sain myös ensimmäisen pääsiäismunan! Pääsin todella käyttämään aivojani, sillä Kinder-munan sisältä paljastui koottava purjepyörä (en osaa kuvailla sitä mitenkään muuten), jonka purjeen hajotin heti aluksi ja jouduin korjaamaan sen teipillä.

Se liikkuu tosi hyvin noiden renkaiden ansiosta, pienikin puhallus purjeeseen riittää!

 


 Today I don't feel like doing anything
I just wanna lay in my bed
Don't feel like picking up my phone, so leave a message at the tone
'Cause today I swear I'm not doing anything
Nothing at all

Bruno Mars: The Lazy song

Amitiés, Meeri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti