maanantai 24. kesäkuuta 2013

Juhannus part2

Lauantaina vietettiin juhannuspäivää. Omalla kohdalla se meni valitettavasti vähän ohi, sillä viihdyin unten mailla puoli kahteen asti... Aikaiseen venyneet juhlinnat vaati veronsa, ja mikäs siinä lämpimässä kainalossa oli torkkua. Päivälle varatut hienot suunnitelmat käydä uimassa ja jätskillä kariutuivat toimettomuuteen, mutta myös ankaraan vesisateeseen. Koko päivän oli vaihteleva sää, ja illalla kun lähdettiin taas Särkille meillä paistoi aurinko, mutta muutaman kilometrin päässä tuli kaatamalla vettä - kuten hiekoillakin. Onneksi sade rauhoittui ja ilta-aurinko lämmitti ja kuivasi paikkoja. Ennen illan menoja ehdittiin käydä juhannusaunassa Eelin kanssa, ja ulkosauna on yksi kivoimmista asiosta täällä kotona. Kaikki se vaiva mikä sen eteen on nähty, sisustus ja tunnelma; ennen kaikkea tietysti se että tiloista löytyy ihan oikea suihku!


Osa kisuista oli väsähtänyt töiden takia ja aaton riehumisen jälkeen, joten lauantaina liikuttiin vähän pienemmällä porukalla. Haettiin kuin haettiinkin ekana ne koko päivän mielessä pyörineet pehmikset, mutta sade ajoi meidät Millan mökille viettämään iltaa. Myöhemmin vaellettiin takaisin kohti hiekkoja, ja parkeerattiin viltti samalle paikalle kuin edellisenä iltana, mitä sitä hyvää vaihtamaan. Jossain vaiheessa erkanuttiin Eelin kanssa porukasta ja käytiin vesirajassa kävelemässä. Olihan se aika romanttista siinä auringonlaskun aikaan, pakko myöntää! Eeli myös kehui maisemia ja ihmetteli miten suuri tapahtuma juhannusfestarit Kalajoella onkaan. Ei sitä itse tajua kun on niin tottunut mereen, hiekkaan, dyyneihin ja turisteihin. Mutta niin, kaunistahan täällä on, eikä ne ilta-auringon antamat sävyt ainakaan miinuspisteitä tuo.


Tällä kertaa lähdettiin ihan ihmisten aikaan kotiin nukkumaan - tai no, ainakin oltiin kotona ennen ilkeää isäpuolta, joka viihtyi omissa juhannusriennoissaan puoli viiteen asti. Sunnuntaiaamulle oltiin laitettu herätys, ja kissakin piti huolen siitä ettei viipyilty sängyssä kovin myöhään. Mulla on ilmeisesti pakkomielle siitä uimisesta, sillä lauantaina en pystynyt muuta ajattelemaankaan ja sunnuntainakin oli pakko päästä veteen. Tosin Eelihän minut sinne ehti tönäistä, samoin kuin Millan. Tällä kertaa pojatkin pulikoi ihan riemuissaan, ja sinne veteen lensi yksi jos toinenkin. Uintireissun jälkeen käytiin vielä porukalla jätskillä ja pirtelöllä, ja poimittiin Laura kyytiin töistä. Illan suussa isoveli Petteri kurvasi myös pihaan, ja samalla Eeli lähti takaisin Ouluun ja töiden pariin. Itse ajattelin olla kotona nyt kun voin, sillä ei voi tietää milloin seuraavan kerran osuu kohdalle pidempi vapaa. Ajattelin muun muassa nukkua pitkään, hengailla kaverien ja kissojen kanssa, syödä pehmistä ja käydä kävelemässä tutuissa maisemissa.

Niin vain meni taas yksi juhannus, ja tiedättekö mitä? Tämä oli meinaan aika hyvä. Haaveilen rauhalllisesta mökkijuhannuksesa - sitten joskus, sillä niin kuin Laura totesi, en ole iiihan vielä valmis luopumaan Kalajoen juhannuksesta. Haluan sekoilla nyt kun oon vielä nuori eikä kukaan katso ainakaan kovin pahasti. Tämän päivän paluu normaaliin päivärytmiin on vähän vaiheessa vielä, kun kuvien avulla palaan koko ajan viikonlopun tunnelmiin. Toivottavasi se loistava fiilis välittyy!

Mut jos me ollaan iha suoria
Ni verrattuna sun aseet on muovia
Et jos se on tein tapa olla luovia
Niin muistakaa ettette oo kauaa nuoria
Sini Sabotage: Levikset repee

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti